Seuraa 
Viestejä1918

Erikoisupseeri(Musiikkimajuri), Nuottiavainprikaati,Musiikkila
TEHTÄVÄTVirka on puolustusvoimien yhteinen. Musiikkimajuri suunnittelee instrumenttien vastaanottoon, koulutukseen ja käyttöön liittyvät toimenpiteet, johtaa musajärjestelmän teknistä huoltoa ja kunnossapitotoimintaa, vastaa järjestelmän käyttöä ja huoltoa koskevien ohjeiden laadinnasta, toimii teknisenä asiantuntijana hankinnoissa ja vastaa muun henkilöstön osaamisen ylläpidosta.
Tehtävään kuuluu myös osallistua materiaalin varastoinnin ja kunnossapidon kehittämiseen, hankesuunnitteluun sekä vastata järjestelmän vastaanottamisesta ja ylläpitotoimenpiteistä koulutuksen käynnistämisvaiheessa. Tehtäviin kuuluu lisäksi kouluttajana toimiminen soittoharjoituksissa.

TEHTÄVÄN EDELLYTTÄMÄ KOULUTUSKelpoisuusvaatimuksena erikoisupseerin virkaan musiikkimajurin tehtävässä on taiteilijan tutkinto sekä reservin aliupseerin tai reservin upseerin koulutus.

TEHTÄVÄN EDELLYTTÄMÄ KOKEMUSTehtävään soveltuva taiteilijantutkinto. Puolustusvoimien virkaan nimitettävältä vaaditaan, että hän on Suomen kansalainen ja täyttää yleiset kelpoisuusvaatimukset valtion virkaan ja että hän terveytensä puolesta on virkaan sopiva. Puolustusvoimien rakennemuutoksen vuoksi uudelleensijoittamisvelvoitteen alaisilla sekä puolustusvoimien henkilöstöllä on etusijaisuus virkaa ja tehtävää täytettäessä. Virkaan valittavan on toimitettava erikseen määrättävänä aikana huumausainetestiä koskeva todistus ennen virkaan nimittämistä. Tehtävään valittavalla tulee tulee olla hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Eduksi katsotaan 2-5 vuoden työkokemus soittamisalalta tai musiikkialaltalalta tai aikaisempi palvelus Puolustuvoimissa em alalla.

TARKEMPIA TIETOJA TEHTÄVÄSTÄ ANTAA Rykmentin kapellimestari elämäntapataiteilija Rape Rock 0700-123 123 sekä4. musiikkipatterin päällikkö (projektipäällikkö) kapteeni Vilho Valkeus

Jos haussa olisi oikeasti http://www.mol.fi sivuillla musamajurin paikka olisi vaatimuksena saleen vähintään aliupseerin koulutus. Luulisi että ryömimiskäskyjen antaminen ei olisi mikään arvossa pidetty meriitti!

-

Sivut

Kommentit (125)

Armeijan hommiin vain ja ainoastaan armeijan käynnin kautta.
Tuossa edellisen viestin lopussa viitattu ryömimiskäskytys liittynee kai jollain tavalla aliupseerikoulutukseen? Aliupseerikoulutus on tosiaankin hieman toisenlaista, kuin lienee kyseisen kirjoittajan käsitys asiasta.

Hieman offtopic, mutta:

Virkaan valittavan on toimitettava erikseen määrättävänä aikana huumausainetestiä koskeva todistus ennen virkaan nimittämistäMitähän tämä tarkoitus palvelee? Otetaanko maksa-arvotkin samalla, että selviää kuinka paljon sitä keppanaa kuluu siellä metsäleirinkin aikana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no just joo.. vai meinaa se sivarin käyminen sitten sitä, että oot väistämättä pasifisti, aseistakieltäytyjä, homo ja isänmaanpetturi, tai muuten vaan pelkuriraukka? Miten en sitten itse tunnista minusta mitään edellämainituista piirteistä?
Tää on just tätä suomalaisten "Talvisota-syndroomaa" josta btw sivarissakin puhuttiin.

Eikö mahdu urpoille kaaliin se, että harva 18 -vuotias on vielä siinä iässä suht kykenemätön tekemään päätöksiä haluamiensa asioiden suhteen, tai että elämä voi muutoin vain olla vielä vähän hakusessa? Armeija ainakin tiedostaa tämän, näin yleinen asevelvollisuus saadaan pidettyä voimassa ilman sen kummempia funailuja, potentiaalisesti kypsempien lampaiden toimesta. Ei nuorille kannata antaa liikaa aikaa pohtia vaihtoehtoja, kyllä armeijassa varmasti tiedostetaan suomalaisten keski-ikäisten vanhempien painostava vaikutus (kärsiivät monet siitä talvisota-syndroomasta näes) potentiaaliseen nuoreen sotilaaseen.

Jotkut kuitenkin jättää menemättä armeijaan puhtaasti siitä syystä, että orjamoraali ei kaikille sovellu. Ei välttämättä siksi, että olis pasifisti, hintti, tai aseistakieltäytyjä. Btw homot menee mieluummin yleensä armeijaan, siellä on kuulemma enempi silmänruokaa ehh..

En mie niin tyhmä ole, jotta en parin tunnin pikakoulutuksella tarpeen vaatiessa opi käyttämään rynnäkkökivääriä oikeaoppisesti.
Jos on niin tumpelo, ettei osaa luonnostaan milloin minkäkinlaisen tilanteen vaatimaa ryhmätyöskentelyä, tai ei osaa sihdata ja painaa liipaisinta, niin ehkä silloin kantsii tätä jaloa taitoa vähintään se puoli vuotta opetella

Viisas pääsee, ja ennenkaikkea osaa, vähemmällä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Se on kanssa hirveen väärin kun poliisit syrjii rikollisia työnhaussa!

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Sivareilla tuntuu olevan vitunmoisia ennakkoluuloja varusmiehiä kohtaan. Ovat tyhmiä että opettelevat vähintään puoli vuotta sellaista, minkä voi oppia parissa tunnissa .

Armeijassa opitaan vaikka miten käyttäytyä kaupunkiympäristössä tiiminä tai juoksuhaudoissa, miten hyökätään ja puolustaudutaan. Miten tiputtaa helikoptereita tai ammutaan singolla panssarivaunuja. Miten yöllä ja miten päivällä. On ampumisessakin oma tekniikkansa, ei esimerkiksi 150 metristä osu maaliin painamalla vain liipasinta ja ramboilemalla.

Joillekkin täytyy opettaa kuulemma hiihtäminenkin ja uiminen ihan alusta asti. Itku tulis jos rynkyn mennessä jumiin tai pitkillä marsseilla. Ilman armeijan koulutusta miehet lähetettäisiin rintamalle pelkästään tykinruoaksi. Uskokaa pois, vaikka ihan huviksenne.

Maanpuolustus tarvittaessa pitää olla velvollisuus. Toimiva ja hyväkuntoinen puolustusvoimat ovat paras tae rauhalle.

Barbaari
Sivareilla tuntuu olevan vitunmoisia ennakkoluuloja varusmiehiä kohtaan. Ovat tyhmiä että opettelevat vähintään puoli vuotta sellaista, minkä voi oppia parissa tunnissa .

Armeijassa opitaan vaikka miten käyttäytyä kaupunkiympäristössä tiiminä tai juoksuhaudoissa, miten hyökätään ja puolustaudutaan. Miten tiputtaa helikoptereita tai ammutaan singolla panssarivaunuja. Miten yöllä ja miten päivällä. On ampumisessakin oma tekniikkansa, ei esimerkiksi 150 metristä osu maaliin painamalla vain liipasinta ja ramboilemalla.

Joillekkin täytyy opettaa kuulemma hiihtäminenkin ja uiminen ihan alusta asti. Itku tulis jos rynkyn mennessä jumiin tai pitkillä marsseilla. Ilman armeijan koulutusta miehet lähetettäisiin rintamalle pelkästään tykinruoaksi. Uskokaa pois, vaikka ihan huviksenne.

Maanpuolustus tarvittaessa pitää olla velvollisuus. Toimiva ja hyväkuntoinen puolustusvoimat ovat paras tae rauhalle.
no tietysti nyt kärjistin tarkotuksella pikkiriikkisen.. lähinnä siksi että muutamaa viestiä aiemmin puhuttiin tyyliin "sivarihomo nyt ei tietäisi kumpi pää osoitetaan vihollista kohti" joo, ei varmaankaan juu.

Eniten ihmetyttää tämä intin käyneiden (suurin osa siis) kollektiivinen erinomaisuuden tunne sellaisiin ihmisiin nähden, jotka ei armeijaa ole käyneet? Onko tämä hirveän yleistä muidenkin kuin rivisolttujen parissa?
Muutama tuntemani upseeri puhuu ainakin kanssani suht samaa kieltä sivariuttani mitenkään halveksimatta, siitä huolimatta että erilaista elämää takuulla eletäänkin.
No, tiedä sitä sitten.

Mutta pointti oli lähinnä, että oon mitä oon, en mitä olin.
Jos jotkut sitten jumahtaa siihen intti-ikään jotenkin pahasti tms.?

Tosiasia taitaa kuitenkin olla, että monet armeijaan menevät eivät kuitenkaan hirveästi arvosta armeijaa instituutiona, vaan menevät sinne lähinnä velvollisuudentunteesta.
Armeijan käyminen tuntuu monille olevan lähinnä sängyn petaamisen opettelemista ja lusmuilu-taktiikoiden harjaannuttamista. Toki sinne eksyy sellasiakin jotka on henkeen ja vereen patriootteja, mutta luulisin että paljon enempi näitä velvollisuudentunteesta sinne meneviä löytyy.
No ihan hyvä että löytyy kuitenkin, mielestäni suomi tarvitsee toimivat puolustusvoimat kyllä. Se siitä.

Niin, ja jos suomalainen nuori ei osaa hiihtää tahi uida, se on kummallista

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Dr Lazer

Eniten ihmetyttää tämä intin käyneiden (suurin osa siis) kollektiivinen erinomaisuuden tunne sellaisiin ihmisiin nähden, jotka ei armeijaa ole käyneet?Melko asiaton yleistys yhä tuokin. Mutta varmasti siinä sinänsä on perää, että todennäköisesti ennakkoluulot sivareita kohtaan ovta suuremmat niiden keskuudessa jotka eivät sitä niin hyvin tunne, kuin niiden, jotka ovat sen käyneet. Ja sama sitten toisinkinpäin. Ennakkoluuloja on kaikilla, joillakin voimakkaampai kuin toisilla, ja ne näkyvät eri tavoin. Jotkut halveksivat ja vähättelevät. Sitten on sellainenkin ilmiö, että ylipäänsä kaikesta omasta ja yhteisestä ollana aina vähän ylpeämpiä. Tämä näkyy vaikkapa ammatin, koulutuksen tai harrastuksien ympyröissä. Porukassa yhteenkuuluvuus ja omien, yhteisten valintojen tärkeys korostuu ja sitä voivat monet pönkittää vähättelemällä toisia.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Dr Lazer

Eniten ihmetyttää tämä intin käyneiden (suurin osa siis) kollektiivinen erinomaisuuden tunne sellaisiin ihmisiin nähden, jotka ei armeijaa ole käyneet?Melko asiaton yleistys yhä tuokin..niin onki, mutta on hirvittävän vaikea pysyä asiallisena, kun on saanut kuulla vuosien varrella niin paljon kaikkea kuraa tohon sivariin liittyen millon mistäkin suunnasta.

Esimerkkejä riittäisi kyllä vaikka tusina, ei ainakaan vielä vuosituhannen vaihteessa ollut erityisen mairittelevaa olla pitkätukkanen sivari, tuskinpa nykyäänkään?
Noh, samapa tuo miule, mutta eniten se sylettää, jotta ihmisten tuntuu olevan hirveän vaikea tajuta että ihmiskohtaloita on ihan hiton erilaisia, ja että vuosien varrella sivareidenkin ajatukset voivat muuttua siitä mitä ne on joskus naiivina ja nuorena ollut. Näin

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Dr Lazer

Esimerkkejä riittäisi kyllä vaikka tusina, ei ainakaan vielä vuosituhannen vaihteessa ollut erityisen mairittelevaa olla pitkätukkanen sivari, tuskinpa nykyäänkään?Ootko ihan varma ettet yli korosta omien vaistoinkäymisiesi merkitystä mutta kärsi kärsi niin kirkkaamaan kruunun saat....

Meikäläisellä oli tossa 90 luvun alkupuolella, vielä kun hiuksia oli, olkapäille ylettyvä takkutukka enkä muista kuunaan joutuneeni varusmiesten saati kantapeikkojen ahdistelun tai ylenkatseen kohteeksi vaikka olin asevelvollisuusikäinen, en edes Utin ABC:llä jolla vierailin aika säännöllisesti. En toki ollut sivari mutta ainakaan mulla ei kyvyt riitä sivareiden poimimiseen ihmismassasta, varusmiesten erottaminen on aika tavalla helpompaa.

Mitä tohon virkaan tulee, niin mikäs ihme toi on. Puolustusvoimat hakee sotilasviran täyttäjää eikä kelpuuta sivarin vallinneita jotka ovat omilla valinnoillaan tehneet aika selkeäksi haluttomuuden ja oikemmin kyvyttömyyden palvella väkivaltalaitoksessa. Mua ihmetyttä jo se, että sivareita otetaan poliisiin, vaikka yhtälailla poliisi on laillistettu valtiollinen väkivaltakone ja suhteessa PV:hen mitalin toinen puoli.

Vaan mitäpä tuosta, onhan sitä Suomen Evankelis-Luterilaista Kirkkoakin jo arvosteltu ja miltei leivättömän pöydän ääreen vaadittu julkisesti uskostaan luopuneen papin irtisanomisesta.

Miksi siviilipalveluksen käynyt haluaa armeijaan töihin? Luulisi musikaaliselle löytyvän parempaakin työtä.

Dr Lazer kirjoitti:

Uskomatonta miten suomen armeijaa (ja käsittääkseni suomalaisia) edustavat sotilaat virkapuvuissa ja prenikoissa voivat käyttäytyä julkisilla paikoilla

Suurin osa armeijan käyneistä on vielä huntaloita räkänokkia, ja valitettavan monella "henkinen kehitys" jämähtääkin armeija-aikaisiin juoksuhautoihin. Noita vajakkeja näkee välillä täällä meuhkaamassa kyseisen leikkikoulun tarpeellisuudesta.

Noh, noh. Taitaapi tuo Suomen puolustusvoimat olla leluineen melkoinen rahasyöppö valtion budjetissa.

Oho kirjoitti:

Mua ihmetyttä jo se, että sivareita otetaan poliisiin, vaikka yhtälailla poliisi on laillistettu valtiollinen väkivaltakone ja suhteessa PV:hen mitalin toinen puoli.

Otetaanhan sinne naisiakin. Poliisikoulussa koulutetaan poliisiksi ja armeijassa sotilaaksi. Poliisi on tarpeellinen, armeija ei nykyisessä muodossaan.

Oho

Ootko ihan varma ettet yli korosta omien vaistoinkäymisiesi merkitystä?En. Mutta tietysti katson asioita omien kokemusteni pohjalta, ja tuntemuksein luonnollisesti korreloi sen kanssa.

Oho
En toki ollut sivari mutta ainakaan mulla ei kyvyt riitä sivareiden poimimiseen ihmismassastano joillainpa tuntuu riittävän, ihan siihen asti että on joskus oikein kysymään pitänyt tulla.. ja kun ei ole tapana häpeillä omaa itseä, niin kyllä kysyvälle vastataan sitten kanssa. Oma on kysyjän häpeä jos ei omien ennakkoluulojensa pohjalta osaa sitten käyttäytyä, ts. ylittää rajan. Mutta kyllä vastaajalla on siitä sitten myös oikeus v*ttuuntua.

Aikoinaan, ja vielä nykyäänkin, tuntuu toisinaan että vedän kusipäisiä ihmisiä jostain syystä puoleeni kuin kärpäspaperi

..niin, ja Sakarias puhuu asiaa kyllä!

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Sakarias

Oho kirjoitti:
Mua ihmetyttä jo se, että sivareita otetaan poliisiin, vaikka yhtälailla poliisi on laillistettu valtiollinen väkivaltakone ja suhteessa PV:hen mitalin toinen puoli.

Otetaanhan sinne naisiakin. Poliisikoulussa koulutetaan poliisiksi ja armeijassa sotilaaksi. Poliisi on tarpeellinen, armeija ei nykyisessä muodossaan.
Naiset eivät noin yleensä ottaen ole asevelvollisia. Ei intin käymättä jättävä nainen selkeästi irtisanoudu toimimasta laillistetussa väkivaltakoneistossa, kuten sivarin suorittava mies tekee.

Armeijan tarpeellisuudesta on hankala sanoa mitään. Oma armeija taitaa oll vähän sellainen laitos, että se on tarpeeton ennen kuin sitä tarvitaan, ja jos tarvitaan se on senkin jälkeen tarpeeton kun naapurista tuli tarpeen täyttäjä.

Oho kirjoitti:

Ei intin käymättä jättävä nainen selkeästi irtisanoudu toimimasta laillistetussa väkivaltakoneistossa, kuten sivarin suorittava mies tekee.

Toimenkuvassa on huomattavia eroja. Poliisi esimerkiksi tekee paljon suoremmin kansalaisten hyvinvointiin vaikuttavaa työtä, esimerkiksi pamputtaa kannabishippejä ja huonosti käyttäytyviä maahanmuuttajia, joista jälkimmäisen toiminnan lisääminen ei olisi pahitteeksi. Armeijan toiminnasta irtisanoutuva sanoutuu irti vain armeijan toiminnasta - tämä tosin riippuu irtisanoutujan omista eettisistä, moraalisista tai maailmankatsomuksellisista näkemyksistä.

Oma armeija taitaa oll vähän sellainen laitos, että se on tarpeeton ennen kuin sitä tarvitaan, ja jos tarvitaan se on senkin jälkeen tarpeeton kun naapurista tuli tarpeen täyttäjä.

Tätä "sotilaallisesti liittoutumattoman" Suomen armeijan toimintakykyä esimerkiksi naapurin suurvalta-armeijan, mannertenvälisine ohjuksineen tietysti, pysäyttämisessä minä vähän epäilenkin.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Sehän on vähän sama, kuin olisi ateisti kanttorina tai pyromaani palokunnalla. Roisto poliisina, lukutaidoton kirjastossa, kasvissyöjä sikalassa, luonnonsuojelija metsuri, kuuro muusikko, ykskätinen lypsäjä tai sokea gigolo...

Kyllähän näitä keksii. Pientä vitsiä tuo nyt kuitenkin on. Älkää ottako aivan tosissaan.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Marssilainen
sokea gigolo...

Naisen tuoksu on muuten hyvä leffa

Ei mutta kyllä sivareitakin tarvitaan sota-aikanakin. Mitäs muuten olette mielipuolta aseettomista varusmiehistä? Omana aikanani varusmiespalvelusta suoritti myös yksi sellainen. Ei eronnut meistä normijanttereista muuten kun aina metässä kaikki kyseli siltä että "Voiherrajumalamissäsunaseon " ennen ku totuttiin ja muistettiin että ai niin, ei sillä ole. Tyyppi koulutettiin lääkintämieheksi. Sitä se noitu ku metän peikko ku olisi halunnut ennemmin kuskiksi... Aseettomien varusmiesten palvelusaika taitaa olla 10 kk?

Hämmentää.

Vatkain kirjoitti:

Ei mutta kyllä sivareitakin tarvitaan sota-aikanakin.

Jo vain tarvitaan. Mietippäs niitä kaikkia kotiin jääviä vaimoja ja tyttöystäviä sekä sitä, kuinka ne ovat munanpuutteessa kiimoissaan miehensä puolustaessa hengellään "heidän itsenäisyyttään". Niin, että kyllähän jonkun täytyy kotirintamalla naisten himot tyydyttää, mikseivät sitten pitkätukkasivarit voisi tässä vaativassa tehtävässä uhrautua yhteisönsä puolesta .

Tällaisen sotaleskenhimontyydytyskoulutuksenhan voisi siviilipalveluksen yhteydessä suhteellisen helposti toteuttaa. Järjestetäänhän intissäkin epävirallisia unisex-ryhmärunkkusessioita metsäkeikoilla, kun vapaan isänmaan toivot, aseveljet ja nuoret leijonat, pitävät toistensa tukahdutetuista homoseksuaalisista tarpeista "miehekästä huolta".

En tajua, miksi joku, joka haluaa kieltäytyä aseista, väkivängällä sitten hakeutuisi puolustusvoimien palvelukseen.
Puolustusvoimien kohdalla on täysin kohtuullista odottaa, että hakija on käynyt armeijan niin tietää hieman miten hommat siellä sujuvat.

Täysin toinen asia sitten on varusmiespalveluksen suorittanut-vaatimus täysin muissa työtehtävissä, mutta kun poliisikin poisti jo tuon epäkohdan, ei tuo hirveän yleistä taida enää olla.

No voi harmi. Olenkin aina halunnut musiikkimajuriksi. Aatteelliset sivarit kiertäisivät varmasti kaukaa tuollaiset työpaikat. Kun itse olin Lapinjärvellä, niin sellaisia löytyi tasan yksi kappale. Kämppäkaverini oli armeijasta häädetty sivariin asennevamman takia. Oli sen verran vittumainen kaveri, jotta naurattaa vieläkin. Mutta kai sitä pitää tietää vähän armeijan käytännöistä, jos meinaa töihin sinne mennä. Ei tuo nyt ole mielestäni erityistä syrjintää.

Olen tätä ketjua seurannut ihan mielenkiinnosta n. 12,5 vuotta Ilmavoimien, oikeastaan Puolustusministeriän palveluksessa olleena. Koska olin siviilitehtävissä, niin olin komentoketjuissa suhteessa armeejan hierarkiaan tasavertaisessa asemassa.

Kyllähän asia on niin, että siviilivirkoihin valittavilta ei ehkä vaaditakaan varusmiespalvelusta, mutta eipä mm. musiikkimajuriksi pääsekkään siltä pohjalta, koska silloin vaaditaan jo korkeampaa päällystökoulutusta. Eikä ole syytä päästä mihinkään alokaskouluttajaksikaan

Tosin oli meilläkin erikoisupseereita, joilla ei ollut mitään erikoisempaa päällystökoulutusta. Vain mm. teknikon, tai insinöörin koulutus. Kaikki ei edes käyttänyt virkapukua.

Löytyy sieltä puolustusvoimien siviilityötehtävistä paikka myös aseistakieltäytyjille, mutta eihän heitä ehkä hyvällä katsota, vaan eipä sitä tarvitse kertoakaan.

Ilmoitukseen on pakko laittaa noin, muuten saattaa tulla syyte syrjinnästä, jos vasta työhaastattelutilanteessa ilmoitetaan syy hylkäämiseen.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Lassi
Kyllähän asia on niin, että siviilivirkoihin valittavilta ei ehkä vaaditakaan varusmiespalvelusta, mutta eipä mm. musiikkimajuriksi pääsekkään siltä pohjalta, koska silloin vaaditaan jo korkeampaa päällystökoulutusta. Eikä ole syytä päästä mihinkään alokaskouluttajaksikaanTohon kouluttajan virkaan ainaki piisaa pelkkä alikessun koulutus... : http://www.mil.fi/tyojakoulutus/tyopaikat/3090.dsp

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat