Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen (SK, MTV) on ehdottanut, että nettipalstojen keskustelijoita vaaditaan ilmoittamaan oma nimensä, siis allekirjoittamaan tekstinsä omalla nimellään. HS:n mukaan hän mainitsee yhdeksi esimerkiksi nimettömyyden haitoista Susanna Ruususen tapauksen, jossa nostettiin kunnianloukkaussyytteitä usealle kirjoittajalle. No, ainakin Ruusunen esiintyi reilusti omalla nimellään kirjoituksissaan, vaikka väittikin teksteistään osasyylliseksi kustantajaa.

Hyvärisen ehdotus varmastikin puhdistaisi tekstejä ja nostaisi kirjoitusten tasoa, joka olisi luultavasti tarkoituskin. Tämä on kuitenkin aika herkkä asia. Nimen käyttö nostaisi mielipiteen esittämiskynnyksen liian ylös ja keskustelu kuolisi myös asiallisista aiheista. Mediakoulutusta vailla oleva kansalainen voisi myös joutua syytteeseen kohtuullisen mitättömästä sanastaan, tekstistä jollaista, ja pahempaakin, oikeuskäytännön koukerot osaava media-ammattilainen kirjoittaa päivittäin. Nimenkäytön hankaluuksista huolimatta kannatan Hyvärisen ehdotusta.

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/JS ... 5238013161

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Sivut

Kommentit (227)

Hän varmaan poistaisi myös lähdesuojankin?

Kukaan ei koskaan ole osoittanut että anonyymi höpöttely netissa olisi voittopuolisesti haitallista. Laajamittainen anonymiteetti on vain niin uutta viestinnän historiassa, ettei sitä haluta suoda kaikille sitä haluaville. Viestintä kun on ollut vallan väline.

Vaikka itse pääasiallisesti kirjoittelen omalla nimelläni, niin on olemassa silti asioita/tilanteita joissa mieluummin kirjoitan nimimerkillä. Tutut kyllä tuntevat, mutta tuntemattomien ei tarvitse tietää.

Sanon siis Hyvää Vappua JSN:lle, eli ei kiitos paskalle ehdotukselle, jota ei voida valvoa saati pakottaa (sanavapaus).

Se, että jotkut tekevät pahojaan anonyymiyden suojin ei tarkoita, että muiden tarvitsisi tästä kärsiä.

Mikä myöskään suojaa esiintymästä toisen nimellä? Entäpä ulkomaisella palvelimella olevat forumit? Eikun ai niin, unohtui kokonaan tämä toimimaton sensuurilista, joka runnottiin laiksi asti läpi ja ne voidaan laittaa sinne...

Heh heh, nyt sitten odotetaan milloin se palstan kuminaamaria pitävä pedosetä "Lapinläänistä" tulee kommentoimaan tätä uutista.

Veikkaisin että samaan syssyyn voitais kieltää vallanpitäjien kannalta ikävien ja väärien mielipiteiden esittäminen ja tehdä tiukka keskitetty ennakkosensuuri kaikkeen.

..juu ja moderaattoreiden moderointitoimet täytyvät perustua johonkin lakiin ja moderoinnin yhteydessä on viitattava ko lain pykälään, jätettävä alkuperäinen moderoitu teksti paikoilleen (mahdollista jatko-oikeudenkäyntiä varten) ja uusi moderoitu teksti sen perään. Moderaattoreiden on luonnollisesti esiinnyttävä omilla nimillään. Samoin mahdollisten jatko-oikeudenkäyntien lautamiesten sekä tuomarin. Oikeutta tulee käydä alkuperäisen kirjoittajan asuinpaikkakunnalla..

Mitenkähän muuten mahtavat (yrittää) toteuttaa tuon henkilön oikeellisuuden tarkistuksen? Taitaa olla taas näitä poliitikkojen sanomisia. Eivät ymmärrä lainkaan mikä on Internetin luonne, eivätkä varsinkaan sitä, että joku "suomen lainsäädäntö" ei pysty tekemään asiassa yhtään mitään.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

En yhtään epäile etteikö arvon puheenjohtajan mielipiteitä ohjaisi median halu kertoa kaikesta totuus Yksinomaan Ruususen tapaus perusteluna kuulostaa siltä kuin Hyvärinen olisi ip-lehdistön asialla.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

re
Heh heh, nyt sitten odotetaan milloin se palstan kuminaamaria pitävä pedosetä "Lapinläänistä" tulee kommentoimaan tätä uutista.Päätit heti antaa oivan esimerkin miksi omalla nimellä esiintyminen
olisi suotavaa. Asiallisen kirjoittajan toteaminen pedofiiliksi on juuri
sitä Bushman tasoista roiskimista, joka on saatava kitketyksi.
Jos ei moderointi riitä eikä ehdi jää ainoaksi mahdollisuudeksi vastuun
ottaminen häiriköinnistä suoraan omalla nimellä.
Osoitit juuri Hyvärisen ajatuksen oiken suuntaiseksi.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ssa(183178).ece

"Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen toivoo, että tiedotusvälineet tarttuisivat toimeen kitkeäkseen verkkokeskusteluista ala-arvoisimman aineksen. Yksinkertaisin keino olisi vaatia keskustelijoilta omalla nimellä esiintymistä.

Vaikka verkkolehden keskustelufoorumi ei hänen mukaan rinnastukaan painetun lehden yleisönosastoon, vastuu lehdellä on sama.

- Netissä ei pitäisi päästä esiintymään sellaisia kannanottoja, joita ei missään nimessä hyväksyttäisi muuten sen tiedotusvälineen nimiin, hän linjaa."

Miten on näitten yleisten nimien kassa? Montako Matti Virtasta olisi kirjoittelmassa?

Entä Wilhelm von Wrightiä?

Omalla nimellä kirjoittaminen yksilöi jotaikin huomattavasti enemmän kuin taas toisia.

Ajoittain keskustelu kuitenkin kiihtyy, varsinkin jos aiheena on uskonto tai politiikka. Itse en ole mitenkään halukas ottamaan vastaan nimeeni kohdistuvia tappouhkauksia ja herjoja. Entä jos joku täysin kajahtanut taho juttujani luettuaan ja ihan omatoimisesti provosoiduttuaan menisi ja mestaisi jonkun täyskaimani? Ei sekään kauhean kivalta tuntuisi.

Nettikeskusteluita voisi mainiosti verrata siihen että ihmiset höpisevät niitä näitä kulman kuppilassa. Eihän sielläkään kaiketi vaatimalla vaadita että pitää kertoa koko nimensä (ja kas kun ei osoitteensakin)?

Jos teistä tuntuu siltä että jokainen ihminen on häneen kohdistuvan uhkailun aina ansainnut, niin sopii miettiä sitä miten pahoinpidellyksi joutuneiden naisten tarinoita yhteenkoonnut nainen alkoi jatkuvasti saada puhelinsoittoja miehiltä jotka uhkasivat tulla ja tappaa hänet. Kyllä hamsterin tasolla olevia juntteja & aivokääpiöitä & latvalahotapauksia löytyy Suomestakin, eikä vain niistä maista joissa pitää präntätä kahvikuppiin että kuuma kahvi saattaa aiheuttaa palovammoja, jos näin käy niin Hössönsössön-yhtiö ei ota vastuuta jne.

Olikohan se Hector jotakuta joku täysin tärähtänyt nainen jahtasi vuositolkulla?

*Avaa proxyn kautta sivun, kirjoittaa herjausviestin, laittaa silmät kiinni, avaa puhelinluettelon satunnaisesta kohdasta, tökkää sormen, kirjoittaa nimen ja lähettää viestin*

Hyvärinen saa soitella Kim-Jongille tai jollekin satunnaiselle Tai-Kwon-Doo:lle pohjois-etelä-korean akselille selvittääkseen, mistä IP:stä kello se ja se päivänä tämä ja tämä otettiin yhteyttä. Yhteys saattoi yhtä hyvin tulla australiasta, josta taas jostakin muualta. Kenties se olikin lähetetty jonkun kirjaston koneelta taikka koneelta, jonka IP-osoite on vaihtuva.

Internet on anonyymi verkko. Lain voimalla se vain pursuaa sormien välistä jakautuen aina vain useammaksi ja useammaksi palaseksi jota on entistä hankalampi valvoa.

Itse kirjoitan mitä kirjoitan järjen ja vähemmän järjen rajoissa, tietysti hieman vapautuneemmin kuin IRL, ja odotan myös kuulevani suoria sanoja vastapuolelta. Kritisoin Pönniä ja Pönni kritisoi takaisin, eikä minua välttämättä lainkaan kiinnosta, kuka hän todella on. Kunhan on. Joku niistä 5.3 miljoonasta. Kun pysytään kohtuurajoissa, ei kenenkään pitäisi vetää hernettä nenään, aivan etenkään nimimerkkiin kohdistettuun kritiikkiin. Sitten jos auotaan päätä todelliselle nimelle, henkilölle tai instituutiolle ja mennään henkilökohtaisuuksiin ja julkistetaan yksityistä tietoa, voidaan asiaa puida vakavamminkin.

Itse en ymmärrä Quadeshan antamaa tapausta. Yhteiskunnassa on verrattain helppo kadota ja internetissä vain tyhmä jättää jälkiä kirjoittelemalla omalla nimellään tai sillä nimimerkillä jota joku vainoaa. Turvakiellon käyttöönoton jälkeen edes verottaja ei tiedä missä asuu, saati siten joku pimahtanut pirttihirmu.

Yhä hullummaksi menee jo lainsäädännön ehdotuksetkin. Tästä onkin seuraava luonteva askel pakottaa todistamaan henkilöllisyytensä ennen kuin saa kirjoitella nettiin, ja seuraavaksi kielletään alle 18-v kirjoittelemasta nettiin, ja sitten väärän puolueen jäseniä... kuka näitä oikein keksii?

Ainakin henkilöllisyyden todistaminen on loogista, mitä väliä nimellä on niin kauan jos ei tarvitse henkilöllisyyttä todistaa? Entäs jos joku varastaa salasanasi ja kirjoittelee nimelläsi herjausviestejä? Yms yms.

Siis mitä vit...?
Sormenjäljet, sananvapaus kaikki "läntinen" lähtemässä pois...

Jos mika illman on sellainen (näin huonona esimerkkinä) kusipää, että puolikansaa ajattelee kappas vain "haluaa terroristeja suomeen mikä petturikusipää" Tjs niin miksi sellaista täytyisi estää kun jokainen sanoo kaveriporukassakin aina yhtä suorasukaisesti jos kaveri tai joku ottaa aivoon. Miksi siis esittää tekopyhää?? Poissa silmistä poissa mielestä? Vai olisiko se näin-poissa silmistä enemmän mielessä?

Vaikka kaveriporukoissa on tuo tyyli niin silti näissä keskustelufoorumeissa ei edes käytetä vastaavaa kieltä joten miksi rajoittaa keskustelua?
Netin kontrolli on tuntunut tiukentuvan ja jos tuo tulee niin se saan turpiinsa kadulla joka väittää, että suomessa on sananvapaus.

Rehtori
re
Heh heh, nyt sitten odotetaan milloin se palstan kuminaamaria pitävä pedosetä "Lapinläänistä" tulee kommentoimaan tätä uutista.Päätit heti antaa oivan esimerkin miksi omalla nimellä esiintyminen
olisi suotavaa. Asiallisen kirjoittajan toteaminen pedofiiliksi on juuri
sitä Bushman tasoista roiskimista, joka on saatava kitketyksi.
Jos ei moderointi riitä eikä ehdi jää ainoaksi mahdollisuudeksi vastuun
ottaminen häiriköinnistä suoraan omalla nimellä.
Osoitit juuri Hyvärisen ajatuksen oiken suuntaiseksi.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ssa(183178).ece

"Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen toivoo, että tiedotusvälineet tarttuisivat toimeen kitkeäkseen verkkokeskusteluista ala-arvoisimman aineksen. Yksinkertaisin keino olisi vaatia keskustelijoilta omalla nimellä esiintymistä.

Vaikka verkkolehden keskustelufoorumi ei hänen mukaan rinnastukaan painetun lehden yleisönosastoon, vastuu lehdellä on sama.

- Netissä ei pitäisi päästä esiintymään sellaisia kannanottoja, joita ei missään nimessä hyväksyttäisi muuten sen tiedotusvälineen nimiin, hän linjaa."
Toki tuollaiset herjat lähtevät.
Mutta älä esitä tyhmempää mitä olet. Tiedät ihan hyvin, että siinä olisi lähtemässä 7 kertaluokkaa enemmänkin. Ja sitä voitaisiin pitää niittinä sananvapaudelle vaikka kirjoittelua ei varsinaisesti estetäkään.

No, itse on tuollaista anonyymia kilpeä kaipaa, koska uhkaukset ei liiemmin hetkauta. (Muutama niitä on luuriin tullut ja saa tulla vapaasti kokeilemaan.) Kuitenkin tuo anonyymisyys olisi hyvä poistaa ainakin siinä määrin, että toimituksen tiedossa olisi aina nimimerkin takana olevat tiedot. Näin toimitaan muun muassa päivän lehdissä, vaikka kirjoittaja nimimerkillä haluaisikin esiintyä.

Tuo, että jollakin asialliseksi aiotulla foorumilla, kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa, ihan sieltä baarista käsin täydellisellä anonyymiapukilvellä, koskettelee enemmänkin tätä nuorempaa Nindendo-sukupolvea, joka ei oppinut ottamaan mistään asiasta pienintäkään vastuuta ikinä. Sana on vapaa, mutta jonkinlainen siivilä tarvittaisiin täydellisten paskapäitten eliminoimiseen.

Ei muuta kuin kaikki vain tiskille jonottamaan omilla henkilöpapereillaan ja passeillaan hakemaan itselleen kahvaa, joka oikeuttaa kirjoittamiseen tällä foorumipläjäyksellä.

Lakejahan saa säätää vaikka millä mitalla. Eri juttu noudattaako eli kunnioittaako niitä kukaan. Näissä kontrollilaeissa on se vaara.

"Normaalia" elämää tiukennukset eivät vaikuta, mutta kun tulee niitä "ongelmia", sitä isommat ja kovemmat syytteet saa. Eli ero "normaalin" ja ongelman välillä kasvaa radikaalisti. Oikeusturva on mennyttä kun on epäiltynä jostakin, vedotaan milloin mihinkin sananvapaus- ja terroririkokseen.

Yhteystietoja voi kysyä, mutta mikä estää väärentämästä niitä..? Tämä taas ehkäistäisiin viemällä koko yksityisyys ja kansalaisvapaudet.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat