Seuraa 
Viestejä45973

Kävin apteekissa ostamassa formaldehydiä, tai siis yritykseksi jäi. Etsivät pitkään mistä lie sivuiltaan ja soittivatkin jonnekin ja sanoivat sitten että jonku valtioneuvoston päätöksen mukaan sitä ei saa myydä yksityisille. Kumma juttu. En löytänyt mistään mitään päätöstä. Tietääkö joku tästä enemmän?

Joku EU:n direktiivi on näköjään kieltänyt formadlehydin käyttämisen, lähinnä rakennuksessa kuitenkin. Voiko tämä olla se sama kielto jota apteekissa tarkoitettiin?

Kommentit (4)

En ole säädöksistä perillä mutta mahtaako olla sama aine kuin formaliini. Sellaista kyselin apteekista noin 50 vuotta sitten ja yllättäen kovasti empivät sen myymistä. Sain kuitenkin kun selvitin tarvitsevani sitä silmälasilinssin hopeointiin kun halusin koveraa ja kuperaa peiliä itselleni.

Öö.. käsittääkseni se menee lievemmästä vahvempaan formaliini, formaldehydi ja paraformaldehydi. Moni asia on muuttunut 50 vuoden aikana, silloin oli käsittääkseni myrkkylait ja muut sellaiset voimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no en ihmettelis.. suomihan nyt on tällanen oikeen kieltojen luvattu maa.
Kokeilkaas ostaa eetteriä apoteekista
Sanokaa vaikka että harrastatte perhosten keräilyä.

Tai elkää sittenkää ostako, se on kuitenkin liuotin, niiko tinneri, ja saattaa aiheuttaa pahimmillaan hengityskeskuksen lamautumisen tai rytmihäiriön. Liuottimien sniffailu on typerää puuhaa, todella.
Perhosten siivet sillä kyllä saa nätisti leviämään auki, kun ne kuolinkouristuksissaan oikasee siipensä.

Se vaan tässä kiinnostaa, että näinköhän möisivät apteekissa?
Käytetty aikoinaan nukutuslääkkeenäkin, mutta sittemmin todettu turhan vaaralliseksi/karsinogeeniseksi moisessa käytössä.

Joo. Vaikka suomessa kaikki tuntuukin olevan kielletty, olen huomannut tämän olevan silti varsin vapaa verrattuna mm. jenkkeihin ja etenkin britanniaan. Briteissä epäillään kaikkia jotka kyselevät suunnilleen edes hammastahnaa ja jenkeissä monet kemikaalit ja labraroina on asetettu tarkkailun ja jopa paperisodan taakse "War on Drugs" - keppihevosella.

http://www.saunalahti.fi/~momo1/apteekki.pdf

Vaikka vanha onkin, tuolta käy ilmi, että myrkkylain poistumisen jälkeen on monia aineita periaatteessa saanut ostaa. Saa käytännössäkin, mikäli joku farmatantta ei omaa negaatioita erikoisia ihmisiä kohtaan. Millään lain voimalla näiden myyntiä ei estellä, ellei nyt säilytykseen voida vedota.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat