Seuraa 
Viestejä29006

Kannataako jääkaappia pitää välillä pois päältä esim. muutamia päiviä jos mielii sen toimivan pidempään? Vai pahastuuko se siitä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45501

Jos jääkaappi jää tyhjilleen muutamaksi päiväksi, kannattaa se sammuttaa siksi ettei se kuluta kallista sähköä. Laitteen kuluminen aiheuttaa vain murto-osan niistä kustannuksista kuin kulutettu sähköenergia maksaa.

CE-hyväksytty
Kannataako jääkaappia pitää välillä pois päältä esim. muutamia päiviä jos mielii sen toimivan pidempään? Vai pahastuuko se siitä?Ei jääkaappi pahastu siitä, kannattaa kuitenkin täyttää se säännöllisesti kaljalla että kaappi pysyy tyytyväisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turhaa sitä on pitää päällä, jos siellä ei ole muuta kuin valo (ja sekin on puoliksi syöty).
Jääkaapin koneisto ei muutenkaan käy koko aikaa. Ainoa, joka voi aiheuttaa ongelmia on eristeiden eläminen, kun jääkaappi lämpenee ja jäähtyy vuorotellen. Eikä sekään ehkä ole kovin suuri ongelma nykyisillä eristeillä.
Joka tapauksessa pari päivää lienee liian lyhyt aika sammuttamisen, koska uudelleen jäähdyttämiseen menee kuitenkin sitä sähköä. Ehkä viikko lienee minimi.
Jos jääkaappi on sammutettu, niin kannattaa jättää myös sen ovi auki. Muuten voi tulla hajuongelmia.
Sähkön säästön kannalta kannattaa paremminkin joskus (kerran vuodessa?) puhdistaa kaapin takaa ne lauhdutinritilät ja tarkistaa muutenkin ilmankierto.

Se vain kuluu enemmän kun se kylmänä käynnistyy. Pöpöt riemstuvat lämpimässä jääkaapissa. Pitempi tauko ja se on vihreä sisältä. Jos niin käy, sen saa kloriitilla pestyä. Ei millään muulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat