Seuraa 
Viestejä10044
Liittynyt17.2.2006

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (90)

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

Ääh mikään kriisi, miten niin? Usa saa kyllä jyllätä miten haluaa, muttei muut maat?

Ihan normaalia vastakkain-asettelua. Edellenkään Usa ei ole käynyt yhtään sotaa omalla maallaan, sitten sisällis-sodan, mikä kertoo paljon heidän mentaliteetistaan. Kuitenkin koko ajan rähisevät muualla, milloin minkäkin tekosyyn turvin.

John Carter
Seuraa 
Viestejä10044
Liittynyt17.2.2006

Niin, myös ennen edellisen Kuuban kriisin alkua USA sijoitti ydinohjuksia Turkkiin sekä Italiaan ja Hrustsov vastasi sijoittamalla NL:n ydinohjukset Kuubaan.(TU-160 pystyy kuljettamaan 6 kpl H-55 risteilyohjusta tai 12 kpl H-15 ydinohjusta)

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
John Carter
Niin, myös ennen edellisen Kuuban kriisin alkua USA sijoitti ydinohjuksia Turkkiin sekä Italiaan ja Hrustsov vastasi sijoittamalla NL:n ydinohjukset Kuubaan.(TU-160 pystyy kuljettamaan 6 kpl H-55 risteilyohjusta tai 12 kpl H-15 ydinohjusta)Miten niin myös. EIhän jenkit nyt suunnittele ydinohjusten tuomista minnekkään vaan hyvin rajotetun kineettisen ABM järjestelmän rakentamista.

Kuulostaa vaan aika kummalta, jos Kuuba tommoseen lähtee. Maalla ois nyt vuosikymmeniin parhaat mahdolisuudet poliittiseen suojasäähän ja suhteiden normalisointiin USA:n kanssa, jonka mahdolisuuden se ryssii kutakuinkin täysin jos tommoseen mukaan lähtee.

John Carter
Seuraa 
Viestejä10044
Liittynyt17.2.2006

Niin, Venäjä kokee USAn kaavaileman ohjustorjuntajärjestelmän Euroopassa kumminkin uhkana, koska Venäjä on tottunut pitämään varsinkin Itä-Eurooppaa osana omaa vaikutuspiiriään ja mielestäni voidaankin ihmetellä USAn motiiveja rakentaa koko ohjuspuolustusjärjestelmää Eurooppaan.

Luulen, että tällä kertaa motiivit löytyvät USAn aseteollisuuden lobbauksesta Pentagonissa, sillä Irakin-sota loppuu nopeasti Obaman astuessa virkaansa ja sotateollisuus tarvitsee kipeästi puolustusministeriön uusia tilauksia.

Luulen, että näillä aineksilla ei vielä uutta kylmää sotaa aloiteta, sillä ideologinen vastakkainasettelu puuttuu, mutta tällä kertaa kyse on myös luonnonvaroista, sillä Venäjä on maailman omavaraisin sekä rikkain valtio energiapoliittisesti ja sillä on myös vahvat suhteet Iranin ja Venezuelan hallituksiin ja sitä kautta myös heidän öljyynsä.

USA halunnee voittaa myös taistelun pohjoisten arktisten alueiden luonnonvaroista, joita halajaa myös Kanada, Norja, Tanska sekä Venäjä, joka on partioinut arktisilla-alueilla jo puolivuotta Akula-luokan ydinsukellusveneillään,TU-160 yliäänipommikoneillaan sekä risteilijöillään.

USAn armeija on vielä tällä hetkellä n.25 kertaa Venäjän armeijaa voimakkaampi, mutta voimasuhteet tulevat tasoittumaan jo lähitulevaisuudessa, sillä Venäjä talous on vahvassa kasvussa, toisin kuin USAssa.Venäjällä on myös vahvoja liittolaisia (esim.Kiina), jotka tarvitsevat Venäjän energiaa sekä sotateollisuuden tuotteita lähitulevaisuudessa yhä enenevissä määrin.

USA aloitti n.viikko sitten sotaharjoituksen Georgiassa ja Ukrainassa, joiden välit ovat olleet tulehtuneita Venäjän kanssa jo kauan.Sotaharjoitus tulee lisäämään poliittisia sekä sotilaallisia jännitteitä USAn ja Venäjän välillä joka puolella maailmaa ja edellä mainittu Kuuban kriisi lienee vain Venäjän psykologista sodankäyntiä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Carter on mielipuoli.

Kirjoituksessasi ei ollut totuuden häivää.

Obama ei vedä joukkoja takaisin vaikka valittaisiin, kurssi kun muuttunut. Eikä Irakissa enää sodita. Viimeaikaiset tilastot maasta ovat ilosanomia, irakilaiset ovat saaneet homman toimimaan ja rauhan sekä aselevon sovittua kapinajohtajien kanssa. Kriisi siirtynyt rajan taakse, terroristien tukioille, Iraniin. Valkoinen talo on avannut raha ja -lupahanat, CIA & turvallisuusorganisaation touhuavat vapain käsin Iranin rajojen sisäpuolella.

Venäjän talous ei ole mairitteleva eikä kasva ryminällä. Putinin valtakaudella, viimeiset kymmenen vuotta keskimääräinen inflaatio ja ostovoimakorjattu talouskasvu on vuositasolla noin 5-6 prosenttia.

Samaan aikaan öljyn hinta on 6-7.kertaistunut. Jokin siis mättää ja pahasti.

Venäjä ei ole tottunut pitämään itä-Eurooppaa valta-alueenaan, vaan sen edeltäjä, edesmennyt Neuvostoliitto, sen kasvatit KGB/FSB-konnat. Venäjänhän on vain varjo NL:stä eikä Warsovan liittoa enää ole.

Nykyisin Venäjä on suurin roisto eli -roguevaltioiden tukija. Iran, Mugabe, Venuzuela jne.

Ohjuskilpi on Iranin takia EU:n suojana, Iranhan on uhka EU:lle sen johtajien mukaan. Siihen, että Tsekkiin tai Puolaan rakennetaan ohjuskilpi, suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin puuttuminen, ei pitäisi Venäjällä olla nokan kopauttamista.

Venäjä sitäpaitsi heijataan ulos G8:sta. Kv-lehdistö kun kirjoittaa nykyisin G7:stä, seitsemästä demokratiasta ja Venäjästä.

Tulevaisuudessa Intia tai Brasilia korvaavat Venäjän.

Roistovaltio Venäjä myrkytti hiljattain James Bondin pomon, Iso-Britannian vakoiluorganisaation johtajan. Pysyy energian hinta korkealla kun epävakaata. Varsinainen sivistyksen kehto tuo naapuri.

John Carter
Seuraa 
Viestejä10044
Liittynyt17.2.2006

N.juna, kyllä Carter vielä ihan terveiden kirjoissa on vaikka et kirjoitustani totuutena pidäkään, jos keskittyisit keskustelemaan asiasta etkä keskustelijoista, niin saattaisit silloin ymmärtää, että jenkkipropaganda ei ehkä aina pidäkään paikkaansa vaan asiat saattavat olla toisellakin tavalla.

Iranin ohjukset eivät ole todellinen uhka Euroopalle, sillä ne eivät yllä nykyisellään edes Eurooppaan asti.Toisekseen USA aikoo sijoittaa Tsekkiin ja Puolaan tutka-asemien lisäksi myös torjuntaohjuksia.

Venäläiset energiayhtiöt kuten Lukoil, TNK-BP, Gazprom ym. ovat kovaa vauhtia solmineet sopimuksia maailman suurimpien öljyntuottajamaiden kuten Iranin, Venezuelan, Irakin ym. kanssa ja sen lisäksi yksi maailman suurimmista öljyvarannoista Jäämerellä, joka löydettiin v.2007 on Venäjän mielestä heidän mannerjalustaansa kuuluva ja sen vuoksi he alkavat luultavasti hyödyntämään sitä mahdollisimman nopeasti.(Venäjä on tarkkaillut ja vartioinut aluetta jo yli puoli vuotta ja tämän viikon maanantaista alkaen he aloittavat myös säännöllisen partioinnin arktisen alueen vesillä.)

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... 50&search=öljy

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Nagarjuna
Carter on mielipuoli.

Kirjoituksessasi ei ollut totuuden häivää.
John Carter nyt on varmasti tämän "tiede"-palstan selväpäisin kirjoittaja. Mistä näitä USA:n politiikkaa ylistäviä kirjoittajia sikiää ?
USA:n (rahasukujen) ainoat motiivit ovat ahneus ja vallanhimo. Keinolla millä hyvänsä täytyy saada tukea dollarille.
Ihmetyttää se, että USA saa näköjään tehdä mitä vaan ilman että Kiina tai Venäjä puuttuvat asiaan ? Onko kyseessä yhteistyösopimus vai onko USA:lla jo sellaisia salaisia aseita ,että ei uskalleta tehdä mitään ?
Kun USA aloittaa Iran-operaation tulevat Kiina ja Venäjä todennäköisesti testaamaan omia asejärjestelmiään Iranissa konfliktin aikana.

Loppuhauskuutuksena pätkä ilmestyskirjasta:

Kuudennen pasuunan yhteydessä Eufrat-joen luo oli kerääntynyt suuri armeija, josta Johannes kertoo: "Ja ratsuväen joukkojen luku oli kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta; minä kuulin sen luvun" (h). Sitten hän kuvaa, miltä näyttivät hevoset: "ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. Näistä kolmesta vitsauksesta sai kolmas osa ihmisiä surmansa: tulesta ja savusta ja tulikivestä, jotka lähtivät niiden suusta. Sillä hevosten voima oli niiden suussa ja niiden hännässä; niiden hännät näet olivat käärmeitten kaltaiset, ja niissä oli päät, joilla ne vahingoittavat" (i)

Juu, en anna periksi. Carter on väärässä, niin väärässä, tiedoilla ei ole todellisuuspohjaa, eikä edes lähteitä mainita eikä liioin linkkejä anneta.

Venäjä on roistovaltio ja perustelut hemmitin realistiset.

Kansainvälinen yhteisö laittaa Pohjoisnavan valloitus/omimisyrityksille stopin. Esim Kanada on tehnyt selväksi, että siitä öljystä vaikka taistellaan. Ja kv-laki taitanee olla Venäjää vastaan (The Independent), emme elä 1400-lukua.

Itä-Euroopan, siis EU:N ohjukset ovat TORJUNTAOHJUKSIA, vaan ei hyökkäysohjuksia! Tsekki ja Puola kuuluvat NATO:on ja EU:n jäsenmaita.

On olemassa eräs kylmänsodanaikainen järjestö, YK jonka sääntöjä Suomikin kunnioittaa. YK:n kautta Venäjä, roistovaltio vaan ei demokratia, sabotoi rauhanprosesseja ja tukee muita roistovaltioita.

Venäjän öljyä ei USA tarvitse, Yhdysvaltain vaalien toistetuimpia teemoja on omavaraisuus.

Venäjä hypetystä ja fanitusta on vaikea koittaa ymmärtää, usein ajattelen Carterin vaikuttavan Tehtaankadun mandaatilla, ammattimainen propagandisti.

Sapetix(?): Kiina tukee USA:n Iran politiikkaa YK:N TN:ssä.

Kiinan tilanteesta enemmän kirjassa "The Empire of Lies". Siinä kerrotaan mm. Kiinan rahasuvuista, kommunistisesta puolueesta ja annetaan lukijalle hieman tarkempaa tilastotietoa Kiinan tilasta. Ei hyvä.

http://www.city-journal.org/html/17_2_china.html

Toisin sanoen, Kiinan ja Venäjän talouskasvu on kupla joka ei kestä ja tulee puhkeamaan.

John Carter
Seuraa 
Viestejä10044
Liittynyt17.2.2006

Nagarjunan väite, että Irakissa ei enää sodita kuullostaa hieman omituiselta, koska maassa on vielä miehittäjä jota vastaan hyökätään useasti joka viikko ja sen lisäksi Irakissa on käynnissä melkein myös sisällissota shiia ja sunnimuslimien välillä.

Obama myös mainitsi Washingtonissa pitämässään puheessa (15.7.2008), että hänen mielestään joukot pitäisi vetää pois Irakista vuoteen 2010 mennessä.Obama myös kritisoi voimakkaasti Bushin Irak- politiikkaa ja totesi, että joukkojen pitkittynyt taistelu Irakissa vie liikaa resursseja muiden uhkien huomioimiselta ja niihin varautumiselta.

Mikä ero mielestäsi on hyökkäys ja torjuntaohjuksella teknisessä mielessä? Ohjukset voidaan tarvittaessa varustaa vaikka ydinlatauksin ja se lienee juuri yksi Venäjän huolen aiheista.

USA tarvitsee öljyä kipeästi lisää jo nyt, lähitulevaisuudesta puhumattakaan ja on kaukana omavaraisesta öljyntuotannon suhteen verrattuna kulutukseen, joka kasvaa koko ajan.Kiinan ja Venäjän taloudet ovat kasvussa vielä pitkään, mutta USAn talouden alamäki on vasta aluillaan.

Carter ei ole Venäjä-fani enkä ole myöskään USAn vastustaja, sillä USA on hieno maa ja edellä kävijä monella alalla kuten tieteissä, urheilussa, kulttuurissa, ym. mutta en vain pidä heidän nykyisestä hallinnosta ja sen harjoittamasta ulkopolitiikasta.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Juu, mutta kun tietoni peräsin KV-julkaisuista, esim. FT ja The Economist.

Sotiminen on tilastojen mukaan stokastista, hyvin satunnaista terroria ja tihutöitä, jotka siis vähentyneet. Parlamenttikin yhtenäisempi, enää ei voida puhua sisällisodasta. Ja kuten mainitsin, paine siirtynyt rajan toiselle puolelle, Iraniin. Iran on terrorin ja sotimisen takana. Vedenpitävien todisteiden mukaan se kouluttaa, tukee, rahoittaa ja aseistaa irakilaistaistelijoita.

Iranin tukemat taistelijat ja itse IRANILAISET taistelijat sotivat koalition ja Irakin laillisen hallituksen joukkoja vastaan, Irakissa. Iranin tukija on Venäjä!

Obama on saanut shittiä, eli arvosteluja tietämättömyydestään ja muuttanut kantaansa sitä mukaan, kun lisää oppii ja demokraattien aivoriihet niin käskevät.

Se Obaman Irak arvostelu on osa populista politiikkaa, joka saattaa tuoda John McClainille voiton.

Jotakin mätää naapurin systeemissä kuitenkin piilee, sillä samalla kun öljyn hinta on 6-7 kertaistunut, inflaatio ja ostovoimakorjatun BKT:n kasvu jäänyt 5-6 prosentin vuositasolle, viimeisen kymmenen tilastovuoden, Putinin vallassaolon aikana (moni muistaa öljyn hinnan sekä venäläisten rahavaikeudet vuonna 1998).

Peliteoreettisesti Venäjä bluffaa, pelaa huonoilla korteilla."

Siltähän tuo näyttää. Tulee tietysti mieleen että ne vaan ajattelevat eri tavalla, eli BKT:n kasvu ei ole niin tärkeää kuin valta itsessään ja sillä pörhistely... mutta toisaalta vahva talous käytännössä on kuitenkin se mitä tarvitaan että on valtaa, eli eivät ehkä "tahallaan" noin toimi... Mutta tämä on kyllä varsin mielenkiintoinen kysymys

Tuntuu vain olevan niin että suomalaiset geopolitiikka-intoilijat ovat nyt niin kiihkoissaan Venäjän noususta että tämä pointti unohtuu. Eiköhän nämä "kotiryssät" kohta taas riennä puolustamaan Äiti-Venäjää moisen länsimielisen propagandan ilkeiltä sivalluksilta

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/30285- ... kekynnysta

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat