Seuraa 
Viestejä45973

Mitä eroa on tavallisella koaksiaalikaapelilla ja kaiutinkaapeliksi käytettävällä koaksiaalikaapelilla?

Niissä on kuitenkin samnlainen plugi päissä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Harvemmin se kaiutinjohto on rakenteeltaan koaksiaalinen, eli sisäjohto ja ympäröivä vaippa, vaikka niissä olisi RCA-liitin päissä.

Yleensä kaiutinjohdossa on kaksi rinnakkaista johdinta ja poikkipinta-ala on suurempi kuin RCA-välikaapeleissa, koska kaiutinjohdoissa kulkee suurehko virta.

Kaiutinkaapeli on kyllä yleensä parikaapelia. Tavallinen koaksiaali taas riippuu keneltä kysytään. Yleensä isommilla virroilla ei kuitenkaan käytetä (kuten kaiuttimissa).

Edit. ovolo kerkes

Usein näkyy PA-kaiuttimissa 6.3mm plugilla olevia johtoja.
Silloin kun ei ole speak-on liittimiä. Niissä on kai koaksiaali kaapeli. Samanlainen melkein kuin instrumenttikaapeli. En puhu nyt hifivehkeistä.

jormauotinen
Usein näkyy PA-kaiuttimissa 6.3mm plugilla olevia johtoja.
Silloin kun ei ole speak-on liittimiä. Niissä on kai koaksiaali kaapeli. Samanlainen melkein kuin instrumenttikaapeli. En puhu nyt hifivehkeistä.Ainakin mitä olen itse purkanut, niin sähkökitaran mikkipiuha on koaksiaalia ja ulospäin samannäköinen kaiutinpiuha parikaapelia. Eli siellä pyöreän kuoren sisällä on kaksi vierekkäistä kaapelia.Matalaimpedanssista kuormaa ajettaessa ei ole mitään hyötyä käyttää koaksiaalia.

Vierailija
jormauotinen
Usein näkyy PA-kaiuttimissa 6.3mm plugilla olevia johtoja.
Silloin kun ei ole speak-on liittimiä. Niissä on kai koaksiaali kaapeli. Samanlainen melkein kuin instrumenttikaapeli. En puhu nyt hifivehkeistä.Olisiko kyseessä jonkinlaisia aktiivikaiuttimia? Eli johdoissa viedään pelkkään signaalia ja päätevahvistimet ovat kaiuttimissa itsessään.

Vierailija

Jep. Asia on juuri niinkuin bena sanoi.

Eli kaapelissa on kaksi samanlaista johdinta. Yleensä 1,5mm^2 tai 2.5mm^2. Päältäpäin kaapeli näyttää koaksiaalikaapelilta ja liittimillähän ei sinänsä ole väliä.
Ei siis kannata sekoittaa kaapeleita keskenään, ettei lykkää kaiutinkaapelia soittimensa signaalijohdoksi.

Koaksiaalikaapelihan suodattaa häriöt pois eikä näin kauttimista kuulu poksahduksia eikä muitakaan sähkömagneettisien ilmiöiden aiheuttamia "ääniä". Esim. jos soittaa kaittimistaan jumputtavaa ja jömpöttävää metelisaastetta kerrostalossa, niin kaiuttimiin on vaikea saada indusoitumaan kuuntelijaa häiritsevää häiriöääntä. Sinänsä harmi.

Jäärä
En ole kuullutkaan että kaiutinkaapelina käytettäisiin koaksiaalia, mutta kerran jos niin miksi?Bi-amp tai Bi-wire sovelluksissa voidaan hifistellessä käyttää koaksiaalia korkeita taajuksia varten.

turnabull
Koaksiaalikaapelihan suodattaa häriöt pois

Nimenomaan. Niinsanotut mikrofonikaapelit ovat usein koaksiaalikaapeleita, koska niissä kulkeva signaali on heikko ja ulkopuolisten häiriöiden mahdollisuus on suuri. Kaiutinkaapeleissa kulkeva signaali taas on niin voimakas, etteivät tavanomaiset ulkopuoliset häiriöt niissä juuri tunnu.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3820
ZiPA
Jäärä
En ole kuullutkaan että kaiutinkaapelina käytettäisiin koaksiaalia, mutta kerran jos niin miksi?Bi-amp tai Bi-wire sovelluksissa voidaan hifistellessä käyttää koaksiaalia korkeita taajuksia varten.Pöh, hifistit käyttävät "hapettomasta kuparista" tai teflonista tehtyjä monen tuhannen metrihintaisia kaapeleita, ei niitä koksut kiinnosta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat