Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on ollut, niin kauan kuin olen asiaan huomiota kiinnittänyt, matala ruumiinlämpö. Alimmillaan alle 34, yleensä 34,5-34,8(-35,0) astetta. Thyreoideafunktio on toistuvasti ollut normaali, samoin muut perusaineenvaihduntaan ja ruumiinlämpöön vaikuttavat hormonit (mitattavissa olevat); S-testo, vapaa testo. GH:a en ole mittaillut. Kaikki muutkin labrat norm. Ei sairauksia.

Alkuun epäilin noita lukuja pitkään, pidin mittareita epäluotettavina. Nyt kuitenkin kun on koettanut esim 5 mittarilla yhtä aikaa ja sen jälkeen toinen hlö on testannut ja saanut tasaiset arvot, niin luotettavina on pidettävä arvoja.

Aika erikoinen ilmiö. Oletteko kokeneet samaa? Onkohan tutkittu laajemmin kehonlämpöjä ja tehty kuvaajat/jakaumat? Muistaakseni jonkun emeritusproffan sivuilla (Arno Forsius?????) mainittiin että tuo normaalilämpö on määritelty vain kokemukseen perustavana, eikä näin ollen olisi tilastollisesti käsiteltyä dataa...

Kaippa tuo kuitenkin normaalia on, vaikka 35 ast yleisesti pidetäänkin jo lievän hypotermian rajana...

  • ylös 3
  • alas 0

Kommentit (5)

Miten reakoit kuumeilulla sairauksiin? Sekin vaikuttaa mistä mittaa. Korvakuumemittarilla saa tarkan kaikkein helpommin.

Kainalosta mittaan sekä digi- että elohopeamittareilla. Lämpö kyllä nousee infektion yhteydessä tavanomaiseen tapaan-vastasairastetun rajun vatsaviruksen yhteydessä nousi nopeasti 39,5 ja laski myös muutamassa tunnissa. Oli kyllä kova tauti, veti heikoksi. Mutta vain vrk:n ajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei tapauksessasi voi vielä puhua kuin korkeintaan viileistä kainaloista. Rektaalilämpö kertoisi jo jotain, tai edes korvasta tai suusta mitattu.

EDIT: Kainalosta mittaamalla saadaan vain ns. pintalämpötila, joka on jopa 1,5 - 2 celsiusta rektaalilämpöä alhaisempi.

+ Kehon lämpötila muuttuu n. 0,5 celsiusta päivän mittaan; aamulla se on alhaisempi, aktiivisuuden lisääntyessä nousee.

++ Laitteiden mittaustarkkuus on halvemmilla laitteilla oleellinen tekijä, ja elohopeamittarilla saanee jo jonkinlaisia lukuvirheitäkin mukaan.

Samael kirjoitti: "Kehon lämpötila muuttuu n. 0,5 celsiusta päivän mittaan; aamulla se on alhaisempi, aktiivisuuden lisääntyessä nousee."

Se muuttuu paljon enemmän, riippuen siitä, mitä tekee, mitä syö, mikä vuorokauden- tai vuodenaika on kysymyksessä.

Mittaapa "kuumeesi" saunottuasi (ja välillä uituasi) vaikkapa pari tuntia putkeen; +39,5 C ei jää kauaksi viisi minuuttia operaation jälkeen!

Tarkkailija
Mittaapa "kuumeesi" saunottuasi (ja välillä uituasi) vaikkapa pari tuntia putkeen; +39,5 C ei jää kauaksi viisi minuuttia operaation jälkeen!
Niin, pintalämpötila tosiaan saattaa vaihdella saunomisen tuloksena melko villisti. Mittaapa sinä kuule se rektaalilämpösi kohtuullisen saunomisen jälkeen, ja kas vain, keho se osaa pysyä jokseenkin tasalämpöisenä meillä nisäkkäillä! Tietysti olemalla saunassa tunteja yhteen putkeen saat paistettua itsesi vaikka kuinka kuumaksi!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat