Seuraa 
Viestejä45973

Eli uutena yliopisto-opiskelija näyttää tulevaisuus sumealta ja hieman ahdistavalta. Epätietoisuus on itselleni tuskaista. Antakaa käytännön vinkkejä yliopisto-opiskelun alkutaipaleelle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45521

Mahdotonta tuo lienee antaa hyviä vinkkejä, kun ei oikein tiedä minkä luonteinen olet. Jos alasi kiinnostaa, kunhan vähän puuhastelet ja suoritat muutaman kurssin, pian olet maisteri tai vastaava. Ei se sen ihmeellisempää ole. Muuten se voi olla aika tervanjuontia. Taso ja eteneminen tulee olemaan käsittämättömän paljon vaativampaa kuin lukiossa. Varo ettet jää jälkeen, se onnistuu helposti pinnaamalla pari kolme harjoitusta, mutta sen korjaaminen on hyvin työlästä.

Itsellänikin alkaa oppi- ja aatehistorian opinnot syksyllä, enkä oikeastaan tiedä mihin olen astumassa. Historia on kuitenkin aina kiinnostanut kovasti, eli luulen meneväni "omalle alalleni". Innolla odotan opintoja. Vinkkejä toki otetaan vastaan jos sellaisia voi antaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pidä huoli että saat riittävästi pisteitä lukukaudessa ja suunnittele opinnot ajoissa. Kurssien pisteytys voi joskus vaikuttaa aika mielivaltaiselta, eikä välttämättä mene oppituntien mukaan, joten ota etukäteen selvää saatavista pisteistä.

Kaikki ei välttämättä selviä opinto-oppaista, kysy suoraan lehtoreilta epävarmoista opintoihin liittyvistä asioista. Mene ilmoittautumaan ajoissa, jopa pari tuntia ennen määräaikaa kielikursseille. Siellä voi olla pitkä jono, ja määrättyyn aikaan saapuvat eivät enää mahdukaan ilmoitustaulun listalle.

Yhteisötoimintaan osallistuminen ei ole välttämätöntä, vaikka sitä kuinka ylisyötetäänkin. Valmistumiseen ei vaadita aktiivista toimintaa viidessä opiskelijayhdistyksessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat