Ääni puuttuu koneesta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Äänikortti o ehkä hajonnu, emolevyllä on runsaasti vaihtoehtoja.
Vihree, sininen, musta, v. punainen ja oranssi kai.
Mihinköhän reikään äänipiuha pitäisi laittaa?

Kommentit (11)

Vierailija

Näissä liitännöissä singnaali on yksisuuntaista. En tiedä sitten hajoaisiko vaikka kytkisi mikrofoninkin sinne kiinni, kun ei niissä kuitenkaan kovinkaan suuria virtoja kulje.

Vierailija

Minunkin compuutterista hävisi yllättäen äänet, mikä lie vikana. Äänikortin ajuri/hallintaohjelma näyttää signaalitasoja normaalisti, mutta output-liittimiin ei tule muuta kuin 3 VAC riippumatta siitä, onko joku soitto-ohjelma käynnissä. Kokeilin myös 50 Hz siniaaltoa soittaa ja mitata, mutta sama 3 volttia siellä heiluu koko ajan. Mikään ei auta. Kaikki käyttöjärjestelmän ääniasetukset olen käynyt läpi, eikä siellä pitäisi olla mikään mute päällä. V***u jos kallis äänikortti hajosi parin kuukauden käytön jälkeen itsestään.

Vierailija

Onko äänipuoli toiminut ennen moitteettomasti.

Tuli vaan mieleen oma kokemukseni, kun 1. kertaa uudella kompuutterilla ryhdyin katsomaan youtuben videonpätkää. Volume-potikka control-panelissa osoitti keski-asentoa. Mutta kajareista ei kuulunut edes suhinaa.

Lääke oli se, että tuli säätää youtuben tarjoamasta volumepotikasta ääni kuuluvaksi.

Vierailija
turnabull
Onko äänipuoli toiminut ennen moitteettomasti.

Tuli vaan mieleen oma kokemukseni, kun 1. kertaa uudella kompuutterilla ryhdyin katsomaan youtuben videonpätkää. Volume-potikka control-panelissa osoitti keski-asentoa. Mutta kajareista ei kuulunut edes suhinaa.

Lääke oli se, että tuli säätää youtuben tarjoamasta volumepotikasta ääni kuuluvaksi.




Joo. Esimerkiksi Windowseissa noi äänenvoimakkuudet toimii vähän kuin kertolasku, tulo on tavallaan kajareissa. Jos matkalla on yksikin säädin väännetty nollille niin ei tule ulos ääntä.

Vierailija
turnabull
Onko äänipuoli toiminut ennen moitteettomasti.

Kyllä.

turnabull
Tuli vaan mieleen oma kokemukseni, kun 1. kertaa uudella kompuutterilla ryhdyin katsomaan youtuben videonpätkää. Volume-potikka control-panelissa osoitti keski-asentoa. Mutta kajareista ei kuulunut edes suhinaa.

Lääke oli se, että tuli säätää youtuben tarjoamasta volumepotikasta ääni kuuluvaksi.


Tiedän tuon youtuben volumesäädön. Mutta ei vaan toimi. Vahvistin ja kaiuttimet ovat kunnossa, on testattu CD-soittimella. Se tässä hämää, että se äänikortin hallintaohjelma näyttää signaalitasoja ja ne myös muuttuvat, kun soitto-ohjelmasta muuttaa äänenvoimakkuutta. Kortti ei kuitenkaan anna pihaustakaan ulos.

re
Joo. Esimerkiksi Windowseissa noi äänenvoimakkuudet toimii vähän kuin kertolasku, tulo on tavallaan kajareissa. Jos matkalla on yksikin säädin väännetty nollille niin ei tule ulos ääntä.

Niin, mutta kun tämä äänikortin ajuriohjelma osaa kiertää Windowsin omat äänisysteemit, joten ei niiden pitäisi hirveästi vaikuttaa. Tämä oli yksi painava peruste, miksi valitsin tämän äänikortin (0404). Ja olen toki tarkistanut myös ne Windowsin ääniasetukset.

Ei oikein tunnu järkevältä selitykseltä sekään, jotta kortin lähtöaste olisi kärähtänyt kaapeleita kytkiessä. Vaikka olisikin tapahtunut hetkellinen oikosulku, nuo lähdöt ovat yleensä sen verran suurella antoimpedanssilla, että oikosulkuvirta ei voi nousta suureksi -> ei pitäis kärähtää.

Vierailija

Äänikorttiasi tuntematta kehottaisin tarkistamaan windowsin volume controlin "wave" -asetuksen. Jostain syystä se menee aivan itsestään nollaan välillä itselläni ja pitää säätää takaisin ylös että saa äänet kuulumaan. Wave-asetus taitaa olla sellainen että se vaikuttaa vain jos on tietynlainen ulostulo käytössä, eli jos sinulla on muuttunut se uuden kortin myötä niin voi hyvinkin olla sellainen asetus josta ei ole ennen tarvinut välittää.

Uusimmat

Suosituimmat