Seuraa 
Viestejä45973

Miksi on olemassa uskonnollisia lahkoja, jotka uskovat taantumuksellisuuden pelastavaan voimaan? Miksi ei ole olemassa selkeästi lahkoja, jotka luottavat nykyisen teknologian suomiin mahdollisuuksiin, ja jotka panostaisivat uuden löytämiseen?

Nykyisin kaikki uskonnolliset lahkot tuntuvat saavan käyttövoimansa mysteereistä ja haluavat pitää asiat mysteereinä, sen sijaan, että lähtisivät etsimään mysteerillensä selitystä. Kaikissa lahkoissa uskotaan, että asiat olivat ennen paremmin ja että kun pistetään pää pensaaseen ja ollaan näkemättä uusia kehityksen suuntauksia, pelastutaan yliluonnollisen voiman määrittelemien lakien rikkomisesta aiheutuvalta tuomiolta.

Populaarikulttuurissa on esimerkkejä lahkoista, jotka näkevät kehityksen ainoana "pelastuksenaan". Kuten Fallout pelisarjassa esiintyvä Brotherhood of Steel. Miksi tällaiset yhteisöt eivät menesty todellisessa elämässä?

Tahtovatko luonnontieteilijät korostaa omaa invidualismiaan, vai mistä tämä johtuu?

Itse kokisin hyvänä vaihteluna, jos maailmassa olisi olemassa veljeskunta, joka ankarien säädöksiensä puitteissa pyrkisi tieteellisiin saavutuksiin, sekä mahdollistaisi tieteen tekemisen antamalla jäsenilleen eväät työnsä tekemiseen ilman ulkopuolelta suuntautuvia paineita.

Keskiajalla tieteen tekeminen keskittyi luostareihin, sillä munkiksi hyväksyminen mahdollisti monen tieteilijän keskittymisen tieteen tekemiseen arkisista asioista huolehtimisen sijaan. Mm. Gregor Mendelev.

Nykyisin tutkijat joutuvat kitkuttamaan apurahalla ja venymään suuntaan jos toiseenkin rahoituksen saamiseksi. uskonnollisia apurahojen jakajia riittää maailmalla, esimerkkinä voitaisiin mainita Templeton säätiö, joka jakaa apurahoja ja palkintoja "ansioituneille" tieteilijöille, jotka ovat uskonnollisia.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat