Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistä saa tietoa mitä lupia, papereita ja lakeja täytyy hakea, lukea ja hyväksyä yrityksen perustamiseen? Ala jolle perustaisin puljun on sellainen josta saattaa pipariksi laitettuna aiheutua haittaa ympäristölle pienimuotoisuudestaan huolimatta. TUKESissa ovat lomalla, soitanko palolaitokselle kun kertoivat että kuvaamani homma kuuluu paikallisille pel.viranom.? Kaupparekisteriin ilmoitus? Mikä on se valtion akronyymifirma johon pitää mennä juttelemaan asiasta?

Sivut

Kommentit (57)

Työni liittyy asiaan, joten voin vastata tarkkuudella.

Perustamiseen tarvitset seuraavat paperit:

Yrityksen perustamisilmoitus

Perustamissopimus

Yhtiöjärjestys

http://www.ytj.fi/binary.aspx?disposition=attachment&path=1547,1631,1613...

Osakeyhtiön ollessa kyseessä perustetaan pankkiin tili, jolle talletetaan osakepääoma, minimissään 2500 euroa. Sen jälkeen pankista otetaan kuitti siitä, että osakepääoma on maksettu.

Tämän jälkeen mennään kaupparekisteriin tai paikalliseen te-keskukseen ja jätetään perustamisilmoitus ja liitteet (mukaanlukien pankin antama kuitti) ja maksetaan perustamismaksu.

Kaupparekisteristä saadaan diaari-ilmoitus, joka kertoo kaupparekisterin ottaneen vastaan perustamisilmoituksen, ja tällä voidaan sitten alkaa käyttämään tilillä olevia varoja.

Parin viikon päästä kaupparekisteri hyväksyy yrityksen ja voit aloittaa toiminnan täysivaltaisesti.

Jos oikeasti olet perustamassa yritystä, voin hoitaa paperiasiat jos tarjoat bisset

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Tuolta työvoimatoimistolta taitaa saada esitteitä yritysjutskiin. Kannattaa käydä tsiigaamassa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vatkain
Joo ja Finnvera. Sinne vaan jos meinaa yrittajaksi.Finnverasta voi hakea lainaa, jos haluaa lainaa suuremmalla korolla kuin mitä muualta saa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Lektu-Elli
Vatkain
Joo ja Finnvera. Sinne vaan jos meinaa yrittajaksi.Finnverasta voi hakea lainaa, jos haluaa lainaa suuremmalla korolla kuin mitä muualta saa.

Saattahan se joskus noinkin olla, joskus taas ei. Auttaahan Finnvera monessa muussakin asiassa kuin pelkassa lainojen annossa.

Hämmentää.

Vatkain
Auttaahan Finnvera monessa muussakin asiassa kuin pelkassa lainojen annossa.No takauksissa jos haet lainan pankista. Eipä siitä muuta hyötyä ole.

Järkevintä on lampsia tilitoimistoon ja pyytää neuvoa. Siellä tunnetaan kaikki yritysmuodot, pankkiasiat ja verokikkailut ja kaikki sudenkuopat mihin aloittelijat humpsahtelee.

[size=150:39ix9puh]Autoja ja kalusteita ei kannata liisata.[/size:39ix9puh] Ostaa sitten kun jos pulju tuottaa.

tietää
Järkevintä on lampsia tilitoimistoon ja pyytää neuvoa.Kyllä oikea suunta yritystoimintaa käynnistävälle on paikallinen te-keskus.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14019
Liittynyt27.11.2006

Ainakin aikaisemmin Kauppakamarista sai pyytämällä vihkosen nimeltä "Yrityksen perustajan opas" jossa oli yhteen koottuna perusasiat aiheeseen liittyen. Yhtiöjärjestykseen ym. liittyen varmaan netistäkin löytyy erilaisia malleja joita voi sitten soveltaa omiin tarpeisiin.

Yksi vaihtoehto on myös ostaa valmis pöytälaatikkoyritys. Halvimmillaan niitä saa muutamalla satasella.

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

kannattaa tutustua onko yrityksesi
niitä jotka tarvitsevat luvan...
jotain puhuit ympäristö vahingoista...

[size=85:1vjnhn2x]Lääninhallituksen myöntämiä lupia:
alkoholin anniskelu ja vähittäiskauppa
polttoaineiden ja räjähtävien aineiden kauppa
liikenteen harjoittaminen
vartioimisliike ja yksityisetsivät
taksi
autokoulu
sairaankuljetus
ampuma-aseiden ja tarvikkeiden kauppa
ympäristöluvat (esim. soranotto)
yksityisen terveydenhuollon palvelut.[/size:1vjnhn2x]
http://www.hel.fi/wps/portal/Talousjasu ... c173313081

bena
tietää
Järkevintä on lampsia tilitoimistoon ja pyytää neuvoa.Kyllä oikea suunta yritystoimintaa käynnistävälle on paikallinen te-keskus.
Kun maksaa viissatasen saa esitenipun ja "Kummin" jonka kanssa saa jutella jokusen tunnin. Muuten se on vain byrokraattien pönkäämistä. Oikea toiminta on yrityksen ja sen asiakkaiden välillä, joita ne eivät tuo näkösälle ainoatakaan.

tietää
Kun maksaa viissatasen saa esitenipun ja "Kummin" jonka kanssa saa jutella jokusen tunnin. Muuten se on vain byrokraattien pönkäämistä. Oikea toiminta on yrityksen ja sen asiakkaiden välillä, joita ne eivät tuo näkösälle ainoatakaan.Mikä siellä maksaa? Käsittääkseni suuri osa neuvontapalveluista on ilmaisia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat