Seuraa 
Viestejä45973

Tulisiko avata yhteiskunnan ylläpitämiä ilotaloja, esim raiskausten vähentämiseksi. Tasaarvon nimissä edellämainitut laitokset olisivat tietenkin auki sekä miehille että naisille. Ja eikö työttömyys ja mielenterveysongelmat silloin vähenisi?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Outo aihe, en ymmärrä ihmisiä jotka ovat sitä vastaan.
Liekö ollu airisto tai joku sen näköinen kuka oli keskustelemassa aiheesta.. huh mölisi studiossa kuin viimeinen homo kun esitettiin että seksin myyminen on ihmisen oma asia ja esim. bordellit voisivat parantaa naisten asemaa... "EIIII SE ALISTAA NAISTAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAA" blaablaa.

Myydäänhä sitä tupakkaakin kaupassa ja mainostetaan että ihmisen oma valinta haluaako käyttää...
Harmi ettei valtio saa niin hyviä tuloja bordelleista ko tupakasta :/

Toope
Seuraa 
Viestejä30661
sakkimies
Tulisiko avata yhteiskunnan ylläpitämiä ilotaloja, esim raiskausten vähentämiseksi. Tasaarvon nimissä edellämainitut laitokset olisivat tietenkin auki sekä miehille että naisille. Ja eikö työttömyys ja mielenterveysongelmat silloin vähenisi?

Valtion nyt ei välttämättä tarvitse bordelleja tarjota, mutta ehkä valtion tulisi sallia yksityisten bordellien toiminta, tarkan valvonnan alaisina toki. Maailman vanhinta ammattia harjoitetaan joka tapauksessa, laeista ja järjestelmästä riippumatta. Laittomuus tuo mukanaan paljon sivuvaikutuksia. Asteittainen vapauttaminen voisi hyödyttää yhteiskuntaa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raiskaustilastoihin bordellit eivät kyllä vaikuttaisi tippaakaan. Raiskaajat kun eivät välttämättä toimi vain saadakseen seksiä, vaan saadakseen nimenomaan tietynlaista seksiä. Ja sen kaltainen toiminta ei käsittääkseni ole ilotalossakaan salittua.

Mutta kannatan ajatusta, rahat pois rikollisilta.

k-izm
Mutta kannatan ajatusta, rahat pois rikollisilta.Oon samaa mieltä ja kannatan siksikin että myös tautivaarat vähenee sitämukaa kun homma on lain mukaan sallittua ja prostituoiduilla on kunnollinen työterveyshuolto ja käytetään kortsua, joko niin että asiakas käyttää tai miesprostituoitu naisasiakkaan kanssa.

Mikään epämääräinen sutenööri ei voi viedä tienestejä ja paikalla olis tietenkin turvahenkilöitä jotka suojelis väkivallan vaaroilta.

Mut.. se onkin sitten toinen juutu että mites kalliiksi tuollainen tulis ja olisko se kilpailukykyinen haltpatuonnin kanssa? Kenties niin että kvartaalikapitalismi jälleen vesittäis tuonkin kun ei olis mitään kansainvälistä sivistynyttä yhteistyötä sopimuksin ja kaikki koittais sosiaalidarvinistisesti hyötyä heikommistaan kyynärpäät tanassa.

Fiksut vois kuitenkin käyttää tuollaista joko asiakkaana tai myyden työvoimaansa..

ttszz
Riippuu näkökulmasta, olisiko tuo hyvä systeemi vaimon tai tyttären työllistämiseksi.? .. aviomiehen, pojan, veljen, vaarin, enon, sedän, ..

Ehkä se käytännössä toimis niin että tuollaisen "paskahomman", elikkäs huonosti arvostetun, tekis etupäässä maahanmuutajat ja ne joilla ei ole sitä hyvää sosioekonomista asemaa.

Prostituoiduksi, siis avioliiton ulkopuoliseksi ei yleensä ryhdy herrasväki itse. Hehän mieluusti ovat asiakkaita ja maksavat muille palveluista.

Mutta.. onhan siinä monet ongelmansa, ei kovin simppeli mietittävä. Teoriassa helppoa ratkaista mutta käytännössä vaikea. Jos aattelis että tapaisin mukavan tyypin, treffailisin uudelleen ja kävis ilmi että heppu on töissä prostituoituna pordellissa, niin takuulla miettisin ja paljon että kuinka se vaikuttais vakisuhteiluun että kumppani työkseen hässii muiden kanssa.

Sikälis virallista sen pitäis aina olla että ehkäisyvälineitä, suojaseksiä ja lääkäripalveluita kuin lääkkeitäkin olis saatavilla asianmukaisesti niille jotka noihin hommiin ajautuu.

sakkimies
no kyllä ne nyt niihin tilastoihin jonkun verran vaikuttais...Olet siis ihan rehellisesti sitä mieltä, että raiskaajat toimivat siten miten toimivat siksi, etteivät muutoin saa seksiä?

Oletko kenties sitäkin mieltä että homous johtuu siitä, etteivät kaikki saa naisilta seksiä?

Olisitko itse valmis raiskaamaan tarpeeksi kauan seksittä kärvisteltyäsi? (Niin. En minäkään.)

Pönni

Mut.. se onkin sitten toinen juutu että mites kalliiksi tuollainen tulis ja olisko se kilpailukykyinen haltpatuonnin kanssa?Aivan varmasti olisi kilpailukykyinen. Kyse ei kuitenkaan ole mistään maidon ostamisesta R-Kioskin sijaan hypermarketista, vaan seksistä. Veikkaan että aika montaa perheenisiä jännittää käydä virolaisissa, pimeissä bordelleissa sen sijaan että saisivat jotakin tavallaan rahojensa "vakuudeksikin".

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42651
k-izm
Aivan varmasti olisi kilpailukykyinen. Kyse ei kuitenkaan ole mistään maidon ostamisesta R-Kioskin sijaan hypermarketista, vaan seksistä. Veikkaan että aika montaa perheenisiä jännittää käydä virolaisissa, pimeissä bordelleissa sen sijaan että saisivat jotakin tavallaan rahojensa "vakuudeksikin".Perheellisiä asiakkaita jännitänee eniten se, että he jäävät vaimoilleen kiinni. Joku vaimon tuttu kun näkisi miehen tulevan tai menevän ilotaloon, siitäkös se riemu repeäisi. Siksi luulen, että moni heistä valitsisi valtionbordellin sijaan edelleen epävirallisen vaihtoehdon. Eivät ne kai, ainakaan "parempi väki", virolaisia käytäkään, vaan suomalaisia. Opiskelijoita ja muita, jotka päättävät saada mielestään helppoa rahaa.

Alemman sosiaaliluokan yksinäisille valtionbordellin halpatarjonta antaisi varmaan enemmän ja toisaalta niille ulkomaiden nälkäpalkkaprostituoidulle turvallisemman ja tuottoisamman työn kuin sikamaisten sutenöörien alaisuudessa.

Neutroni

Perheellisiä asiakkaita jännitänee eniten se, että he jäävät vaimoilleen kiinni. Joku vaimon tuttu kun näkisi miehen tulevan tai menevän ilotaloon, siitäkös se riemu repeäisi. Siksi luulen, että moni heistä valitsisi valtionbordellin sijaan edelleen epävirallisen vaihtoehdon. Eivät ne kai, ainakaan "parempi väki", virolaisia käytäkään, vaan suomalaisia. Opiskelijoita ja muita, jotka päättävät saada mielestään helppoa rahaa.

Alemman sosiaaliluokan yksinäisille valtionbordellin halpatarjonta antaisi varmaan enemmän ja toisaalta niille ulkomaiden nälkäpalkkaprostituoidulle turvallisemman ja tuottoisamman työn kuin sikamaisten sutenöörien alaisuudessa.
Onko parisuhteessa elämisessä enää mitään järkeä, jos seksiä täytyy saada ilman toisen suostumusta parisuhteen ulkopuolelta?

Asioista voi myös keskustella. Jos tuntuu siltä, että oman kumppanin kanssa seksin harrastaminen ei jostain syystä riitä, se kannattaa otta puheeksi. Tai jos tietää että kumppani ei tule ikinä sallimaan parisuhteen ulkopuolisia seksisuhteita, ja tietää että itse tulee sellaisia tarvitsemaan, niin voi jättää sen parisuhteen välistä.

Ei tuo prostituution salliminen tule muuttamaan idioottimaisia käsityksiä seksistä suuntaan jos toiseenkaan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42651
McRoot
Onko parisuhteessa elämisessä enää mitään järkeä, jos seksiä täytyy saada ilman toisen suostumusta parisuhteen ulkopuolelta?Monen mielestä ja monessa suhteessa on.

Asioista voi myös keskustella. Jos tuntuu siltä, että oman kumppanin kanssa seksin harrastaminen ei jostain syystä riitä, se kannattaa otta puheeksi. Tai jos tietää että kumppani ei tule ikinä sallimaan parisuhteen ulkopuolisia seksisuhteita, ja tietää että itse tulee sellaisia tarvitsemaan, niin voi jättää sen parisuhteen välistä.Ihmiset muuttuvat vuosikymmenien varrella eri tavoin. Tuohon muutokseen voi tahdolla vaikuttaa hyvin rajallisesti, ja usein se saa ihmiset "kasvamaan erilleen". Ei ainakaan minulla ole sellaiseen tilanteeseen, jossa pariskunnalla on yhteisiä lapsia, yhteiset sosiaaliset kuviot ja yhteistä omaisuutta, mutta joku asia tökkii perinpohjaisesti mitään yleisratkaisua, tyyliin "erotkaa vain, mikä järki suhteessanne on". Huorissakäynti kumppanin tietämättä tietysti on harvinaisen selkärangaton ratkaisu tuollaiseen tilanteeseen, mutta ihmisten enemmistö nyt vain on selkärangattomia vätyksiä jotka kerta toisensa jälkeen tekevät ne samat typeryydet jotka menneet sukupolvet ja myös he itse ovat lukemattomia kertoja toistaneet.

Ei tuo prostituution salliminen tule muuttamaan idioottimaisia käsityksiä seksistä suuntaan jos toiseenkaan.Ei varmasti. Mutta oikein toteutettuna se voisi hillitä asiaan liittyviä ikäviä lieveilmiöitä, ihmiskauppaa, orjuuttamista, väkivaltaa ja muuta rikollisuutta, samoin kun syystä tai toisesta kyseisen alan valitsevien sosiaalista leimaamista.

Tai pikemminkin prostituution kieltäminen vain pahentaisi yllä mainittuja ongelmia. Ei se rikollista ole, ainakaan vielä.

Suomessa maksullista seksiä tarjolla riittävästi joka makuun.
Raiskaaja ei mene bordelliin vaikka sossu antais rahat

Juuri sama asia kuin kannabiksessakin, joillekin sen kieltäminen on vain periaate. Johan sitä on puhuttu televisioissakin, että pitäisi siirtyä myymään materian lisäksi palveluita.

sakkimies
Tulisiko avata yhteiskunnan ylläpitämiä ilotaloja, esim raiskausten vähentämiseksi. Tasaarvon nimissä edellämainitut laitokset olisivat tietenkin auki sekä miehille että naisille. Ja eikö työttömyys ja mielenterveysongelmat silloin vähenisi?Mielestäni ei. Seksi on ykstyisasia vaikka olisi kaupallistakin. Valtiollinen bordelli pitäisi rinnastaa mihin tahansa työpaikkaan. (En kuitenkaan välttämättä tarkastele asiaa palvelun tuottajan kannalta.) Tästä seuraa, että viranomaiset yrittäisivät pakottaa nuorehkot työttömät naiset kotistosta bordelliin, tai oikeastaan mihin tahansa työhön millä palkalla tahansa, tai koko työttömyysturvan ulkopuolelle, elleivät mene bordelliin. Kaikille se homma ei kuitenkaan taatusti sovi, esimerkiksi vastanaineille ja rakastuneille.

Eli kaikki eivät mene niihin hommiin millään irveellä, vaikka viranomaiset kuinka yrittäisivät. Voisi sanoa, että "vaikka päätä leikattaisiin". Kyseessä sattaa olla sellainen vähän vanhanaikaisittain sanoen "kutsumusala".

Valtiollinen maksullinen seksi ei kolahtaisi välttämättä erityisemmin ainakaan yksityisten ilotalojen kanta-asiakaskuntaan, joka on usein harmaan talouden liikemiehiä, jotka käyttävät yhteisiä bordellissakäymisiä "sopimusvahvistuksena", kui myöskään pääasiassa naimisissa olevista miehistä koostuvaan katuprostituution asiakaskuntaa. Kaikkein vähiten se vetäisi "erikoispaveluista" maksavia.

Se loisi kokonaan uuden asiakaskunnan, jos loisi.

Neutroni
McRoot
Onko parisuhteessa elämisessä enää mitään järkeä, jos seksiä täytyy saada ilman toisen suostumusta parisuhteen ulkopuolelta?Monen mielestä ja monessa suhteessa on.

Asioista voi myös keskustella. Jos tuntuu siltä, että oman kumppanin kanssa seksin harrastaminen ei jostain syystä riitä, se kannattaa otta puheeksi. Tai jos tietää että kumppani ei tule ikinä sallimaan parisuhteen ulkopuolisia seksisuhteita, ja tietää että itse tulee sellaisia tarvitsemaan, niin voi jättää sen parisuhteen välistä.Ihmiset muuttuvat vuosikymmenien varrella eri tavoin. Tuohon muutokseen voi tahdolla vaikuttaa hyvin rajallisesti, ja usein se saa ihmiset "kasvamaan erilleen". Ei ainakaan minulla ole sellaiseen tilanteeseen, jossa pariskunnalla on yhteisiä lapsia, yhteiset sosiaaliset kuviot ja yhteistä omaisuutta, mutta joku asia tökkii perinpohjaisesti mitään yleisratkaisua, tyyliin "erotkaa vain, mikä järki suhteessanne on".Jos seksi tökkii, niin miksi sitten on pakko sitoa se seksi siihen parisuhteeseen? Tuohan on täysin älytöntä lähteä väittämään että kaikki muut asiat parisuhteesta häviäisivät, jos seksi monopolisoidaan kyseiseen parisuhteeseen.

Hävettävää lähinnä on siinä, jos tietää jo ennen sitoutumista, että ei pysty rajoittumaan vain oman kumppaninsa kanssa käytyyn seksii, eikä ilmaise asiaa kumppanillensa jonkin ihmeellisen tekosyyn, kuten häpeilyn, takia.

Neutroni

Huorissakäynti kumppanin tietämättä tietysti on harvinaisen selkärangaton ratkaisu tuollaiseen tilanteeseen, mutta ihmisten enemmistö nyt vain on selkärangattomia vätyksiä jotka kerta toisensa jälkeen tekevät ne samat typeryydet jotka menneet sukupolvet ja myös he itse ovat lukemattomia kertoja toistaneet.Miksi ihmeessä sitten ei voida tehdä mitään siihen suuntaan, että ihmiset alkaisivat keskustelemaan omasta seksuaalisuudestaan avoimemmin?

Neutroni
McRoot

Ei tuo prostituution salliminen tule muuttamaan idioottimaisia käsityksiä seksistä suuntaan jos toiseenkaan.Ei varmasti. Mutta oikein toteutettuna se voisi hillitä asiaan liittyviä ikäviä lieveilmiöitä, ihmiskauppaa, orjuuttamista, väkivaltaa ja muuta rikollisuutta, samoin kun syystä tai toisesta kyseisen alan valitsevien sosiaalista leimaamista.

Tai pikemminkin prostituution kieltäminen vain pahentaisi yllä mainittuja ongelmia. Ei se rikollista ole, ainakaan vielä.
Unohdin tosiaan että prostituutio ei ole kriminalisoitua

En siis todellakaan ole väittämässä, että sitä pitäisi kriminalisoida. Mielestäni se on ammatti siinä missä mikä tahansa muukin ammatti.

Tarkoituksena oli vain tuoda esiin se, että ihmisten seksuaalinen sulkeutuminen aiheuttaa juuri nuo ongelmat joita perheessä tapahtuu huorissakäymisen seuraamuksena.

muistaakseni intiassa on osavaltio jossa ei ole juuri lainkaan seksi rikollisuutta kaupallinen seksi siellä on erittäin helposti saatavaa, luulisi ,siinä jonkin yhteyden olevan ja kyllä ... uskon että on miehiä jotka pitkä puute saatta ajaa raiskaukseen.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Joo lailliseksi vain. Eipähän uskottomien miehien tarvitse mennä thaimaahan hankkimaan hivejä ja tuomaan sitä meille, joten jo siinäkin mielessä tulisi aikamoiset säästöt suomelle kun ei olisi niin montaa hiv ja aidsi potilasta.

Toope
Maailman vanhinta ammattia harjoitetaan joka tapauksessa, laeista ja järjestelmästä riippumatta. Laittomuus tuo mukanaan paljon sivuvaikutuksia. Asteittainen vapauttaminen voisi hyödyttää yhteiskuntaa.

Totta, olisi aika törkeää jos kätilö toiminta tehtäisiin laittomaksi. Kuitenkin aika tärkeitä henkilöitä synnytyksessä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Olen kyllä samaa mieltä, että prostituutio tulisi huomioida tavallisena työntekona kuin muukin "työ", mutta yhteiskunnan normiston ja valtion ja kirkon läheinen suhde estää kyseisen työn harjoittamisen. Lisäksi vaarana on suuri kasvu parituksessa, jonka sivuvaikutuksena on ihmiskauppa ja siten pakotettu prostituutio, josta ei itse hyödy.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42651
McRoot
Jos seksi tökkii, niin miksi sitten on pakko sitoa se seksi siihen parisuhteeseen? Tuohan on täysin älytöntä lähteä väittämään että kaikki muut asiat parisuhteesta häviäisivät, jos seksi monopolisoidaan kyseiseen parisuhteeseen.Se riittää, että suhteen toinen osapuoli haluaa sitoa seksin suhteeseen. Sitten ei ole muita vaihtoehtoja kun pettää, erota tai jättää halunsa toteuttamatta. Tietysti silloinkin selkärankainen ihminen pelaa rehellistä peliä ja ilmoittaa ettei enää halua sitoutua seksuaalisesti.

En minä tiedä miksi niin on. Historiallisista syistä varmaan, kyllä uskollisuus kuitenkin kuuluu kulttuurissamme oletuksena parisuhteeseen. Se, että suurin osa ihmisistä ajattelee noin on kuitenkin fakta jonka puitteissa sosiaaliset suhteet toimivat, olkoonpa taustalla olevat syyt miten typeriä tahansa.

Hävettävää lähinnä on siinä, jos tietää jo ennen sitoutumista, että ei pysty rajoittumaan vain oman kumppaninsa kanssa käytyyn seksii, eikä ilmaise asiaa kumppanillensa jonkin ihmeellisen tekosyyn, kuten häpeilyn, takia.Juu, tuollaiset pelailevat kusipäät ovat tietysti asia erikseen. En sitten tiedä, paljonko tuollainen porukka, jolla yleensä on iskemistaidot hyvin hallussa, käy huorissa. Minä olen siinä uskossa (ja muistaakseni asiasta oli joskus jossain joku tutkimuskin), että prostituution pääasiallisin käyttäjäryhmä ovat keski-ikäiset tai keski-ikää lähenevät ylemmän keskiluokan perheelliset miehet. He toteuttavat huorien kanssa niitä fantasioita, joita usein enemmän hyöty- kuin intohimoperusteilla valitut vaimot eivät suostu. Heillä on perheessä paljon omaisuutta kiinni ja he tarvitsevat kunniallisen ihmisen mainetta urallaan, ja toisaalta heillä on varaa maksaa "paremman" luokan palveluista. Heille huora on turvallinen ratkaisu, koska se ei ihastu ja ala soitella perään, niin kuin yhden yön suhteeseen isketyt usein tekevät, jos iskijä on korkeassa asemassa.

Tuo porukka ei varmaan yleensä nuorena ja uransa alkupuolella pariutuessaan suunnittele sitä, että tulevat olemaan henkisesti täysin erkautuneet vaimoistaan laiminlyötyään suhdetta 15 vuotta uransa takia, mutta sosiaalisen statuksen romahdus tekee eroamisestakin liki mahdotonta.

Miksi ihmeessä sitten ei voida tehdä mitään siihen suuntaan, että ihmiset alkaisivat keskustelemaan omasta seksuaalisuudestaan avoimemmin?No onko sinulla hyviäkin ideoita, miten kultturiamme ohjattaisiin hallitusti avoimempaan suuntaan? Ei se käskemällä onnistu, ei myöskään kieltämällä tai raippaveroilla.

Mielestäni se on ammatti siinä missä mikä tahansa muukin ammatti.Niin, ei se järjellä ajatellen ole sen ihmeellisempää kuin ajatustyön tai käsityön myyminen. Mutta alan harjoittajan näkökulmasta ihmisten yleinen asenne ratkaisee, ja se kyllä pitää prostituoituja pohjasakkana.

Tarkoituksena oli vain tuoda esiin se, että ihmisten seksuaalinen sulkeutuminen aiheuttaa juuri nuo ongelmat joita perheessä tapahtuu huorissakäymisen seuraamuksena.Varmaan se on yksi tekijä. Mutta sen hallitseminen on minusta mahdotonta. Et voi mitenkään vaikuttaa siihen, mitä ihmiset yleensä aisoista ajattelevat. Puolison voi tietysti valita, mutta yksittäiset ihmisetkin ikääntyessään muuttuvat arvaamattomasti eri tavalla. Ei se täydellinen sielunkumppani välttämättä ole sitä enää 20 vuoden päästä.

En tietysti tarjoa huorissa ravaamista tai muutenkaan pettämistä järkeväksi ratkaisuksi mihinkään kuviteltavissa olevaan parisuhdeongelmaan. Se on aina epätoivoisen ihmisen typerä virhe tai laskelmoivan huijarin tarkoituksellista oman edun tavoittelua, joka ei koskan johda parempaan lopputulokseen kuin joku muu keino ratkaista ongelmat. Mutta kuten jo sanoin, ihmiset ovat järjettömiä ja tekevät järjettömyyksiä. Ja tulevat aina tekemään. Typeryyden kitkeminen yrittämällä kieltää se, on vihoviimeinen keino, joka yleensä vain kasvattaa typeryyttä kertaluokilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat