Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yhteiskunnan "taloudellisesti rajoittuneet" tuntuvat ajattelevan, että kokoomus on puolue joka kannattaa "köyhät kyykkyyn" ajattelua. Kokoomus pyrkii alentamaan keskiluokkaisten ja rikkaiden verotusta ja tästä syystä ymmärtämättömät kuvittelevat sen olevat puhdasta ahneutta, vaikka sillä todellisuudessa olisi koko kansantaloutta parantava vaikutus. Sosiaalidemokraatit eivät halua muuttaa nykyistä verotus asetelmaa.
Jos keskiluokan ja rikkaiden verotusta vähennetään se merkitsee lisää ostovoimaa ko. yhteiskuntaluokille. Jos ostovoima kasvaa niin luonnollisesti se korreloi lisääntyneen kulutuksen kanssa. Kasvava kulutus puolestaan merkitsee parempia palkkoja erilaisten yritysten palveluksessa työskenteleville ihmisille, duunareille. Yksityiset taloudet vaurastuvat, kansantalous kasvaa. Tämä kannustaa yrittämään ja lisää työpaikkoja.
Ongelmana on nyt ja aina se kuinka tarvittavat sosiaaliset tuet ja yhteiskunnan tajoamat sosiaaliset etuudet(koulutus, terveudenhuolto jne.) maksetaan jos keskiluokan ja rikkaiden verostusta vähennettäisi. Tähän ongelmaan liittyen toivoisin asiallista, erittelevää ja ratkaisukeskeistä keskustelua. Olisiko kenelläkään tietoa Suomen valtion sosiaali ja terveydenhuollon sekä Suomen puolustusvoimien määrärahoista? Vähentäisikö NATOn jäsenyys pulustusvoimien kuluja?

Kommentit (2)

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Mielestäni absoluuttiset budjetti- ja rahankäyttöluvut eivät kerro totuutta. Tarvittaisiin julkisia ja yksityisiä palveluja vertailevia tunnuslukuja. Julkisissa palveluissa tulisi jyvittää kohteille kaikki palveluihin liittyvät hallinnolliset kustannukset. Näiden toimien jälkeen olisimme viisaampia päättämään mitä pitää tehdä, ei ennen sitä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat