Seuraa 
Viestejä45973

Ainakin galakseissa?
Ei ole ollut aikaa lukea tuosta artikkelissa linkitetystä paperista kuin abstrakti ja GR ei muutenkaan ole vahvoja puoliani mutta melkoisen iso juttuhan tuo jos ovat oikeassa ymmärtääkseni.

Kiintoisaa höpötystä tästä luulisi saavan aikaiseksi jos ei muuta joten tännepä tyrkkään linkkiä.

...nyt saa höpöttää.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Joo. Onko kellään linkkejä tai viitteitä fyysikoiden kommentteihin tuosta artikkelista? Kysessä on aika iso juttu.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Abstract

Recently a new model of galactic gravitational field, based on ordinary eneral Relativity, has been proposed by Cooperstock and Tieu in which no exotic dark matter is needed to fit the observed rotation curve to a reasonable ordinary matter distribution. We argue that in this model the gravitational field is generated not only by the galaxy matter, but by a thin, singular disk as well. The model should therefore be considered unphysical.

http://lanl.arxiv.org/PS_cache/astro-ph ... 508377.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cooperstock ja Tieu ovat löytäneet (mahdollisesti) vaihtoehtoisen selitysmallin yksittäisten galaksien koossapysymiselle. Käsittääkseni tällä mallilla ei voida - ainakaan vielä? - selittää galaksijoukkojen koossapysymistä.

Lisäksi WMAP-luotain ja SDSS-kartoitus ovat mitanneet maailmankaikkeuden pimeälle massalle erittäin tarkan lukuarvon. Ja ne ovat käyttäneet galaksien pyörimisestä ja myös toisistaan riippumattomia menetelmiä.

Eli kyllä tässä on vielä syytä jonkin aikaa odotella ratkaisua siitä, heitetäänkö pimeä massa fysiikan romukoppaan. Esimerkiksi voi odotella CERN:n uuden LHC-kiihdyttimen käynnistämistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat