Seuraa 
Viestejä45973

Taannoin kirjoitin öljyn, saudien, Bushin suvun ja Persianlahden sodan merkityksestä USA:n talousvajeen kannalta, ja rinnastin silloin sen merkityksen asevarusteluun, jota Neuvostoliitto harrasti.
Tänään YLE:

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id97395.html

Kun siihen vielä liittää tämän:

USA:n valtionvelka nyt 3 biljoonaa dollaria eli 2 biljoonaa euroa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7528564.stm

Eli yhdistettynä tuohon, että pelastamalla asuntoluottojen kannalta keskeiset, konkurssin partaalla olevat jättiyhtiöt veronmaksajien varoin, valtionvelka kolminkertaistetaan. Jos valtio antaisi niiden ajautua vararikkoon, mm. kiinalaiset ja intialaiset menettäisivät huikeita summia sen lisäksi, että USA:ssa tapahtuisi todella voimakas dominoefekti, jossa kaatuisi yhä lisää pankkeja.

En suinkaan manaa maailmanlaajuista talouslamaa. Velkahan se on, joka tiellä pitää.

Kommentit (10)

20 vuotta ja kiina on rikkaampi kuin Yhdysvallat. Nyt vasta ensimmäisen kerran uskon sen olevan hyvinkin mahdollista. Hieman jo nyt kiinnostaa yhdysvaltojen kirjoitettuhistoria vaikkapa sadan vuoden päästä. Tulevat resurssipulissa kärsivät sukupolvet eivät varmasti unohda 70-lukua ja mahtavia autoja. Historiallinen lause, jota hoetaan nykyään. "öljy on niin vitun kallista!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voiko valtio ajautua konkurssiin?

Brasialialle näin kai melkein meinasi tapahtua. Mitä valtion konkurssista seuraisi? Kuka saisi maat ja valtion omaisuuden, mikä instanssi hoitaisi näiden jakamisen? Mitä kansalaisille tapahtuisi ja häviäisivätkö työeläkemaksut, yms. taivaan tuuliin?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095
McRoot
Voiko valtio ajautua konkurssiin?

Brasialialle näin kai melkein meinasi tapahtua. Mitä valtion konkurssista seuraisi? Kuka saisi maat ja valtion omaisuuden, mikä instanssi hoitaisi näiden jakamisen? Mitä kansalaisille tapahtuisi ja häviäisivätkö työeläkemaksut, yms. taivaan tuuliin?
Neuvostoliiton hajoaminen oli varmaan jonkinlainen valtion konkurssi. Johtajat jakoivat rahanarvoisen valtion omaisuuden keskenään, ei siinä mitään instansseja tarvittu, politbyroon herrat vaan kabinettiin ja tynnyri vodkaa pöytään, niin piankos sitä sopu syntyy ja jokainen palaa kotiinsa tuoreena miljardöörinä. Kaupungeissa ja kunnissa pikkupomot jakoivat pienempiä omaisuuksia.

Juu, taisi siellä maksut ja verotkin pitkälti hävitä, mikä tosin oli laiha lohtu rahvaalle, jolta hävisi myös työpaikat, palkat, eläkkeet ja edut.

Neutroni
Juu, taisi siellä maksut ja verotkin pitkälti hävitä, mikä tosin oli laiha lohtu rahvaalle, jolta hävisi myös työpaikat, palkat, eläkkeet ja edut.Juu sitä juuri tarkoitinkin että mihin ne jo maksetut työeläkemaksut yms. menevät.

Eikä USA:n tilanne vaikuta nyt samalta kuin aika ennen edellisiä lamoja? Eikö ne silloinkin onnistuneet kääntämään sen omaksi voitokseen? (tietenkin kansalaisten kustannuksella)
Jotenkin vaan tuntuu (enkä halua antaa itsestäni mitään "salaliittohihhuli" kuvaa), että joku vähän pohtii näitä asioita suht tarkkaan, ennenkuin mitään tapahtuu...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Kautta koko historoan on ollut useita johtavia suurvaltioita.
Egypti,Sumeri, Intia , muinainen Kiina, Persia , Kreikka , Rooma
ja piisaahan nuita .
Aina se "kehityksen keskipiste" on ollut liikkuva,nyt viime aikoina se on sijainnut USA;ssa. Sitä ennen Saksassa.
Mutta kuten historia osoittaa, niin aina "kehityksen keskipisteen" siirtymä on johtanut kehitys harppaukseen, ja aina siirtymisen syynä on ollut sota.

Tuskimpa tuo nytkään tekee poikkeusta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095
McRoot
Juu sitä juuri tarkoitinkin että mihin ne jo maksetut työeläkemaksut yms. menevät.Eiköhän ne kelpaa sille porukalle, joka muutenkin jakaa valtion omaisuuden. Neuvostoliiton tapauksessa valtaeliitti säilyi ennallaan, puoluejohtajat kirjasivat valtion omaisuuden nimiinsä ja alkoivat suurliikemiehiksi. Hieman kyllä ihmetyttää, ettei homma mennyt laajemmaksi kapinaksi, mutta kaipa neuvostoaika passivoi ihmiset niin totaalisesti, ettei kukaan jaksanut välittää mistään.

McRoot

Juu sitä juuri tarkoitinkin että mihin ne jo maksetut työeläkemaksut yms. menevät.Esim Ilmarisen omistama yhtiö nimeltään Aberdeen Property Investors.

He omistavat kerrostaloja ympäri Suomen. Niissä asuu vuokra-asukkaita eli spurguja, yksinhuoltajia, pakolaisia ja opiskelijoita.

Rahasi ovat parhaassa mahdollisessa tallessa, koska näiden vuokra on varmin. Sen maksaa Kela suoraan Aberdeenin tilille asumistuen muodossa.

Lektu-Elli
McRoot

Juu sitä juuri tarkoitinkin että mihin ne jo maksetut työeläkemaksut yms. menevät.Esim Ilmarisen omistama yhtiö nimeltään Aberdeen Property Investors.Niin juu tosiaankin kun ne on nykyisin "yksityisiä".

Mikä muuten on yrityksen laillinen status siinä vaiheessa, kun valtio kaatuu alta. Neuvostoliitossa ei kait yrityksiä ollut sen kaatuessa, joten sieltä ei taida esimerkkejä olla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat