Seuraa 
Viestejä45973

Meillä on väännetty kättä siitä että jos laitan mikropitsan lämpenemään ilman että teen pakkaukseen reikää, voi uuni mennä epäkuntoon tai jotain vastaavaa. Kun pakkaus poksahtaa niin siitä yleensä tiedän että pitsa on valmis
Täytyykö minun luopua tästä hyvästä lämmönilmaisin keinosta säästääkseni mikroaaltouunin?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (43)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506

Ei uuni siitä miksikään mene. Jos oven lukitus on heikko, se voi joskus ponnahtaa auki, kun pussi repeää. Itse teen kanssa noin, jos uuni lämmittää epätasaisesti. Pussissa höyry tasaa lämmön.

Yleensä tuollaiselta "se menee rikki jos" -hysteerikolta kun kysyy, että miksi se menisi rikki tai mitä tedät, niin vastaus on luokkaa "no kun kuulin yheltä tyypiltä" tai "se vaan menee", eli ei edes itselleen perustella asiaa mitenkään vaan oletetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän tuossa on kuitenkin hieman pohjaa. Se oven lukitusmekanismi voi siitä hajota, jos se aukeaa uunin sisällä olevan paineen vaikutuksesta. Riippuu mekanismin rakenteesta. Toisaalta se paineisku menee myös aaltoputkea pitkin magnetroniin ja voi aiheuttaa vaurioita siellä.

JaakkoFagerlund
Yleensä tuollaiselta "se menee rikki jos" -hysteerikolta kun kysyy, että miksi se menisi rikki tai mitä tedät, niin vastaus on luokkaa "no kun kuulin yheltä tyypiltä" tai "se vaan menee", eli ei edes itselleen perustella asiaa mitenkään vaan oletetaan.No minä sain perustelut että tuskin siinä paketissa turhaan mainitaan se "poista muovi ennen lämmitystä."
En muista miten se siinä luki mutta tuohon ne vetosi.

Syd
Kyllähän tuossa on kuitenkin hieman pohjaa. Se oven lukitusmekanismi voi siitä hajota, jos se aukeaa uunin sisällä olevan paineen vaikutuksesta. Riippuu mekanismin rakenteesta. Toisaalta se paineisku menee myös aaltoputkea pitkin magnetroniin ja voi aiheuttaa vaurioita siellä.Noissa pitsoissa se yleensä vain suhisee ja inisee pois aika tasaisesti

Metsäläinen
No minä sain perustelut että tuskin siinä paketissa turhaan mainitaan se "poista muovi ennen lämmitystä."
En muista miten se siinä luki mutta tuohon ne vetosi.
Ei siinä mitään vaaraa olekaan, jos paine pääsee pois. Muuta kuin ehkä se muovin sulaminen.
Isompi paineisku voikin tulla esim. kananmunasta.
Vielä yksi vaurioitumiskohta paineiskusta voisi olla magnetronin ja aaltoputken välinen kiinnitys.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506

Eivät pitsapakkaukset tuota mitään vahingoittavia paineiskuja. Pussi luultavasti käsketään poistaa, jotta vältetään vastuu kun joku tolvana tunkee sen pitsan oikeaan uuniin pussissa ja polttaa kämppänsä. Pussissa on myös kuumennuksen jälkeen kuumaa höyryä, joka polttelee ikävästi näppejä jos ei ole varovainen.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

ei ole vielä yksikään kiuas särkynyt vaikka olen muoveineen päivineen makkarapaketin kiukaalle saunomisen yhteydessä nakannut. eikä kivetkään ole miksikään menneet.

itse myös mikrossa lämmitän muovit paikallaan jos tuo vuonna 1994 ostettu mikro hajoaa (jota ei ole vielä tehnyt) on silloin aika ostaa uusi.

toisen polven pilkkuvirhe

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Ainakin kananmunasta kannattaa poistaa pakkaus ennen mikrossa lämmittämistä - teekkarikaverit kokeili joskus otaniemessä ja todellakin tuhosivat sillä mikronsa. Aikamoinen jysäys kuulemma.

Heksu
Ainakin kananmunasta kannattaa poistaa pakkaus ennen mikrossa lämmittämistä - teekkarikaverit kokeili joskus otaniemessä ja todellakin tuhosivat sillä mikronsa. Aikamoinen jysäys kuulemma.

Jysäys juu ja YouTubesta noita pätkiä löytyy, mutta ei se mikroa hajoita, vaatii vaan järkyttävän määrän puhdistamista.

Heksu
Aikamoinen jysäys kuulemma...kuulemma..

No, helposti luulisi että räkäpäät kaminassa pitäisivät edes jonkinlaista ääntä. Pettymys oli silti karu, kun normaalisti takassa napsahtelevat halotkin pitävät kovempaa ääntä. Räkäpää kaminassa on kuin "nepparin laittaisi kiinni". Samoin paristo nuotiossa ei ole kovin kummoinen show. Menee kyllä ohi aiheen jo tämä että heilahtaa. Mutta kerran aloitin, niin jatketaan vielä yhdellä. Joskus penskana räjäyteltiin papatteja uutena vuonna. Sitten ku oli pommit loppu ja sytkärissä vielä kaasua reilusti, niin yksi "älykkö" keksi pistää sen jonkun pihatien varressa palaneeseen ulkotuleen. Mitään ei näyttänyt tapahtuvan, mutta kun oltiin jo jossain määrin unohdettu tämä sytkäri ja oltiin kauempana, niin yhtäkkiä siitä ulkotulesta roihusi parin metrin lieskat muutamien sekuntien ajat. Oli aika hieno efekti ja nauratti suht runsaasti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506
Mikko_-Procyon-

No, helposti luulisi että räkäpäät kaminassa pitäisivät edes jonkinlaista ääntä. Pettymys oli silti karu, kun normaalisti takassa napsahtelevat halotkin pitävät kovempaa ääntä. Räkäpää kaminassa on kuin "nepparin laittaisi kiinni".Se riippuu. Joskus tuota kokeiltiin. Ensin yksi, pieni tussahdus, sitten toinen, eipä juuri kummoisempi. No, viestimies X hermostui ja kippasi kamiinaan koko laatikollisen. Sitten alkoi tapahtua, kansi lensi auki ja tulisia hiilenmuruja lenteli ympäri telttaa polttaen makuupusseihin mukavia muutaman millin reikiä. Useimmat varmaan tussahtivat, mutta muutama päätti pamahtaa kunnolla. Ja pian oli joku paskantärkeä kokelas naapuriteltasta kyselemässä että aiommeko räjäyttää koko teltan ilmaan. Onneksi kapiaisia ei ollut lähistöllä.

Lapsuuden kokeilua: Isoveli toi jostain kiväärin panoksia ja jätti ne lojumaan lipaston laatikkoon, jonne kumma kyllä räjähteet ja ammukset yleensä varastoidaan.

Pitihän niitä testailla kun tulitikkutussarit eivät säväyttäneet enää. Niistäkin sai vaarallisia. Panos rautalangalla kynttilän päälle. Etäisyyttä ja odotuksen jälkeen pamahti. Luoti oli ties missä ja hylsyn kippuraisia sirpaleita seinässä kiinni.

"Meillä on väännetty kättä siitä että jos laitan mikropitsan lämpenemään ilman että teen pakkaukseen reikää, voi uuni mennä epäkuntoon tai jotain vastaavaa. Kun pakkaus poksahtaa niin siitä yleensä tiedän että pitsa on valmis
Täytyykö minun luopua tästä hyvästä lämmönilmaisin keinosta säästääkseni mikroaaltouunin?"

Kälyni säilyttää vesilasia mikrossaan, koska myyjä väitti vuosikymmeniä sitten nähneensä paljon mikroja, jotka olivat räjähtäneet puuttuvan vesilasin vuoksi. Takuu kuulemma ei ole voimassa, jos mikrossa ei ole vesilasia.

Neutroni

Se riippuu. Joskus tuota kokeiltiin. Ensin yksi, pieni tussahdus, sitten toinen, eipä juuri kummoisempi. No, viestimies X hermostui ja kippasi kamiinaan koko laatikollisen. Sitten alkoi tapahtua, kansi lensi auki ja tulisia hiilenmuruja lenteli ympäri telttaa polttaen makuupusseihin mukavia muutaman millin reikiä. Useimmat varmaan tussahtivat, mutta muutama päätti pamahtaa kunnolla. Ja pian oli joku paskantärkeä kokelas naapuriteltasta kyselemässä että aiommeko räjäyttää koko teltan ilmaan. Onneksi kapiaisia ei ollut lähistöllä.
Me jätettiin teltassa leikkiminen vähemmälle, mutta notskilla testattiin kaikenlaista. Paras oli joku CRC:n tyyppinen paineistettu puteli. Siitä lähtikin äkäinen tulipilvi.
En suosittele kokeilemista.

Ei jääty mekään kapiaisille kiinni, vaikka lähellä oli (meidän temppu oli näkyny toiseen komppanjaan asti jonkin matkan päähän).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat