Seuraa 
Viestejä45973

No nyt sitten USA:ssa on järjestetty kuulustelu (impeachment hearing) Bushin hallintoa vastaan.

http://www.prisonplanet.com/dam-breaks- ... aring.html

Syy on USA:n invaasio Irakiin täysin valheellisin perustein. Vastaavanlaisen "impeachment hearing"in jälkeen presidentti Nixon joutui eroamaan 1975 Watergate-skandaalin takia.

Ihmettelen vaan, miksei Suomessa mikään suuri media (kai) ole uutisoinut asiaa ollenkaan. Tahallista peittelyäkö...

Sivut

Kommentit (41)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Onhan tästä aiemminkin mainittu, kiinnostus keskusteluun taisi vain olla kovin pienimuotoista siinä vaiheessa.

Mediaa ei joko kiinnosta, ei kotomaassamme eikä Atlantin takana... Itse seuraan aihetta kiinnostuneena niin tiiviisti kuin on mahdollista pienestä mediahuomiosta lukuun ottamatta.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Antamastasi linkistä pomittu:

Herra Tohtori
Jo oli aikakin. Itse asiassa tämä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten, ja kyynikon aivoni sanovat että ainoa syy miksi tämä tapahtui vasta nyt on se, että piti ensin saada demokraattien ehdokas vaaleja varten selväksi ja sitten murentaa edelleen maata republikaanien jalkojen alta.

Mielenkiintoista sinällään, että Bushia syyttää melkoinen joukko myös oman republikaanisen puolueen edustajia. Ja olen itsekin ihmetellyt, miten tätä ei ole tehty aikaisemmin.

Ja mitä suomalaisiin tiedotusvälineisiin tulee, niin luulisi moisen nyt ylittävän uutiskynnyksen. Vai onko suomalaisiin näin olympialaisten alla tarttunut "kiina-ilmiö" (sensuuri)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräs senaattori ( mikä olikaan? ), joka sai puheenvuoron tässä kuulannassa kertoi seuraavaa...
Youtubesta nämä kaikki löytyy.

CIA kertoi Bushille antamassaan raportissa ennen Irakin sotaa, ettei ollut mitään todisteita siitä, että Irakissa olisi joukkotuhoaseista.
Pian tämä samainen raportti julkistettiin. Raportista käytettiin nimitystä "white version" tms, koska raportista oli poistettu KAIKKI tiedot, jotka viittasivat siihen, että CIA ei ollut löytänyt mitään todisteita joukkotuhoaseista.

En ota kantaa suuntaan enkä toiseen, mutta näin asia on todellisuudessa mennyt. Melko outoa toimintaa.

thuga101
CIA kertoi Bushille antamassaan raportissa ennen Irakin sotaa, ettei ollut mitään todisteita siitä, että Irakissa olisi joukkotuhoaseista. Pian tämä samainen raportti julkistettiin. Raportista käytettiin nimitystä "white version" tms, koska raportista oli poistettu KAIKKI tiedot, jotka viittasivat siihen, että CIA ei ollut löytänyt mitään todisteita joukkotuhoaseista.

Aiheeseen liittyvä hupaisa mutta pelästyttävä Youtube video http://www.youtube.com/watch?v=EYI7JXGqd0o

kiljotiini
Aiheeseen liittyvä hupaisa mutta pelästyttävä Youtube video http://www.youtube.com/watch?v=EYI7JXGqd0o


Aiheeseen liittyvää materiaalia on YouTubessa pilvin pimein. Ei tarvitse kuin etsiä hakusanalla "new world order" (uusi maailmanjärjestys) niin johan alkaa tavaraa lappamaan.

Odottelen tässä, että milloin mahtaa löytyä umpipitävät todisteet siihen, että Bushin hallinto ainakin tiesi etukäteen WTC-iskuista, jollei jopa masteroinut sitä. Vihjeitä siihen suuntaan on jo nyt olemassa pilvin pimein.

Opetuksena on, että meidän suomalaistenkaan ei pidä hyväksyä eikä alistua mihinkään oikeuksien rajoituksiin eikä kontrollin lisäämiseen. Ei varsinkaan, jos se tehdään jonkun "uhkan välttämiseksi" tai "suojelemiseksi". Esimerkkinä vaikkapa ilmaston lämpeneminen. Ylivoimaisesti suurin osa ilmaston lämpenemisestä on tapahtunut ja tapahtuu ihmisen toiminnasta riippumatta. Toisena esimerkkinä vaikkapa terrorismin vastainen sota. Jos jätetään Irak tarkastelun ulkopuolelle, niin terrorismi on vähentynyt tässä maailmassa selvästi. Kaikki tällaiset rajoittavat toimenpiteet vievät vain lähemmäksi uutta maailmanjärjestystä, ja sitä me emme varmasti halua.

Uhosin 9/11 ketjussa palaavani tähän aiheeseen ja antavani esimerkkejä Bushin hallinnon harjoittamista laittomuuksista.

Aion kuitenkin juurtua sohvalle Tie Guantanamoon elokuvan ajaksi, tänään, TV1, 21:00. Jos näit jokin aika sitten tulleen Ulkolinja - Abu Ghraibin kauhut -dokumentin ja katsot vielä tämän elokuvan, on "United States does not torture" osuus jo melko hyvin hallinnassa.

Tie Guantanamoon on saanut hyvät scoret imdb:ssä, mutta epäilen etteivät ne tule taiteellisista ansioista.

Leffan missaaville vielä vähän infopohjaa. 9/11:n jälkeen kidutus määriteltiin uudelleen jotta voitaisiin kuulustella kiduttamatta:

"Physical pain amounting to torture must be equivalent in intensity to the pain accompanying serious physical injury, such as organ failure, impairment of bodily function, or even death."
"For purely mental pain or suffering to amount to torture under Section 2340, it must result in significant psychological harm of significant duration, e.g., lasting for months or even years."
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/nation/documents/dojinterrogationme...

The 2002 memo, for example, included the interpretation that "it is difficult to take a specific act out of context and conclude that the act in isolation would constitute torture." The memo named seven techniques that courts have considered torture, including severe beatings with truncheons and clubs, threats of imminent death, burning with cigarettes, electric shocks to genitalia, rape or sexual assault, and forcing a prisoner to watch the torture of another person.

...
Pentagon officials said the group examined at least 35 interrogation techniques, and Rumsfeld later approved using 24 of them in a classified directive on April 16, 2003, that governed all activities at Guantanamo Bay.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A23373-2004Jun7.html

President Bush spoke on the issue of torture Thursday, saying he expected U.S. authorities to abide by the law. He declined to say whether he believes U.S. law prohibits torture.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A38894-2004Jun13.html


Etsivä löytää materiaalia näistäkin asioista. Palataan taas.

Edit::
Ai niin, se Waterboarding oli unohtua esimerkkinä siitä mikä virallisen totuuden mielestä ei ole kidutusta.

Impeachment palaa ymmärtääkseni käsittelyyn 10. syyskuuta. Asiaa ajava Dennis Kucinich on hänkin jonkinlainen ääriesimerkki, mutta toisaalta harvoja kongressiedustajia, joilla on edes kanttia nostaa kissa pöydälle.

On todennäköistä ettei aloite etene. Demokraateille presidentinvaali on perustuslain asemaa tärkeämpi tavoite. McCainin vaalivoitto tilanteessa, jossa impeachment on hylätty demokraattisessa kongressissa antaisi mandaatin jatkaa Bushin politiikkaa.

Impeachmentin perusteet & perustuslain asema Bushin kynsissä tullee ilmi seuraavista linkeistä:

Impeachment FAQ & Impeachment Articles (kucinich.us) - ”The person impeached would then be subject to a trial in the US Senate.”, ”Removal occurs only upon conviction.”

Yleiskuvaa, perustuslakiasiantuntijan kommentteja - ”president is hiding in plain view.”

The Constitution is just a piece of paper - ”pretty impressive rogue's gallery” (!)

The death of habeas corpus

Alla kaiveltuna muita juttuja joita on jäänyt mieleen Bushin kauden ajalta. En väitä lukeneeni kaikkea perinpohjin. Yleensä käy niin että joku lyhyt kotimaan medioista kuultu uutinen laukaisee googletuksen. Bush & kumppanit on kultakaivos. Luultavasti törkyn määrää rajoittaa lähinnä käytettävissä oleva aika.

Selvityksiä Irakin joukkotuhoaseisiin liittyvien tiedustelutietojen väärentämisistä. - "If true, the Administration fabricated evidence and used it to lead the country into an unprovoked war."

WMDs
CIA varoittaa väärästä tiedosta, Bush käyttää tietoja perustellakseen sotaa. - ”the administration would have known nearly a year before the State of the Union address that the information was likely false.”
WMD löydösväite debunkattu

Väite: Al-Qaidan linkki Irakiin lavastettu - “the sort of thing generally taken up in impeachment hearings.”

935 false statements in run-up to war

Kongressilta salataan tiedusteluhankkeita - "The U.S. Congress simply should not have to play Twenty Questions to get the information that it deserves under our Constitution."

Valkoinen talo keksii omia uutisia - "White House is blowing off the Government Accountability Office's finding that prepackaged administration video news releases constitute illegal covert propaganda."

Behind TV Analysts, Pentagon’s Hidden Hand - ”Records and interviews show how the Bush administration has used its control over access and information in an effort to transform the analysts into a kind of media Trojan horse — an instrument intended to shape terrorism coverage from inside the major TV and radio networks.” (ks. myös http://www.nytimes.com/2008/04/21/business/media/21barstowqa.html)

Lisää ostettuja uutisia & Kun ei kerran kongressilla ole kanttia...

Bush antoi aamu-tv:ssä juuri äänensä McCainille. Mahtoiko tehdä miehelle karhunpalveluksen

Muistuu mieleen miten Osama Bin Laden antoi äänensä Bushille sopivasti juuri ennen ratkaisevia äänestyksiä.

Pseudotieteilijälle pointsit hyvästä aiheen käsittelystä. Jatkahan hyvää salapoliisintyötäsi taas

Mielenkiintoista! Tosin uskon että uusi USA:n presidentti iskisi Iraniin joka tapauksessa. Pelko uuden suurvallan noususta tulee levittämään sodan siemenet. Siihen ei "vallan vaihto" enää tässä vaiheessa kovin paljoa auta. Jenkit haluavat "päättää kylmän sodan" todistamalla maailmalle voivansa voittaa vaikka kaksi Vietnamia nujertaen vielä Veli Venäläisen siinä samalla. Hrutsev totesi että "we will bury you" Näinhän ei käynyt, mutta minä totean että jenkit tulevat hautaamaan itsensä! Siitä tulee viimeinen nolo päätös tälle "valkoiselle vuosisadalle" ja sitten onkin jo Kiinan vuoro !

Kun Nixon ja Clinton kävivät samaa prosessia läpi, se oli iso juttu. Clintonin tapaus oli lähinnä turha yritys ja ilmeisesti vesitti impeachmentin asemaa.

Presidenttinä selviää edelleen aivan erinomaisesti, kunhan ei työnnä sikariaan minne sattuu. Omien kansalaisten tapattaminen laittomassa sodassa on kuitenkin pressan rutiinihommia.

"In the 21st century nations don't invade other nations." - John McCain

Ja kun McCainiin päästiin,

Veto of Bill on C.I.A. Tactics Affirms Bush’s Legacy:

Senator John McCain, the presumptive Republican presidential nominee, has been an outspoken opponent of torture, often referring to his own experience as a prisoner of war in Vietnam. In this case he supported the administration’s position, arguing as Mr. Bush did Saturday that the legislation would have limited the C.I.A.’s ability to gather intelligence.

Kelvannee näytteeksi siitä miten takki kääntyilee kidutuksen suhteen tarpeen mukaan.

Kucinich pyrkii saamaan miljoona allekirjoitusta impeachmentin tueksi syyskuun 10. mennessä. Tuskin hän olisi sitä tekemässä jos uskoisi että esitys olisi menossa läpi.

Olbermannilta voisi lainata pari ajatusta miksi yleensä vaivautua koko hommaan:

"I've often argued here that even if you think that words aren't gonna lead to any action, say the words anyway simply to get them on the record for history and simply because: nothing has ever changed from bad to good in this country without somebody first saying "this is bad".
pseudotieteilijä
"In the 21st century nations don't invade other nations." - John McCainJohn "vaikka 100 vuotta Irakissa" McCain tulee jatkamaan Yhdysvaltain sotaisaa ulkopolitiikkaa miltei 100% varmasti. Tuo kommentti on siinä mielessä varsin hämmentävä.

pseudotieteilijä

"In the 21st century nations don't invade other nations." - John McCain
Toi oli Johnny "rage" Mccainiltä kyllä taas niin rimanalitys. Aivan totaalista paskaa ja melko samanlaista asennetta kuvaa kuin yleensäkin noilla jenkkien takalistoa nuolevilla tälläkin foorumilla esiintyviä tekopyhiä paskoja.

20 vuoden kuluttua tästä hetkestä, voin vain kuvitella miten paljon Bushin aikaista hallintoa tullaan arvostelemaan. Sodat on yksi asia, mutta holtiton ja järjetön taloudenpito nousee esille kyllä ehkä näidenkin ohi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat