Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Millä systeemillä nuo teiden varsilla olevat kamerat toimivat, siis ne, jotka räpsäsee kuvan jos ajaa ylinopeutta ja lähettää kotiin sakkolapun.

Onko se niin yksinkertaista, että toinen linssi valvoo nopeutta ja toinen ottaa kuvia? Entä jos autoja on monta peräkanaa? Eikö sen kuitenkin aika kaukaa pidä se nopeus mitata, jotta saa juuri oikealla hetkellä auton nokan & kuljettajan naaman näkyviin.

En ole koskaan nähnyt prosessia, jossa kamera nappaa kuvan, mutta olen kuullut, että siihen syttyisi punainen valo kymmeniä metrejä ennen kun on edes kameran kohdalla.

Entä onko pöntöt langallisesti vaiko langattomasti yhteydessä virkavallan sakotuskonttoriin?

Sivut

Kommentit (120)

Kameratolpat eivät perustu tutkaan. Tiessä on 3 anturia. Ensimmäisen ja toisen välillä mitataan nopeus ja jos on ylinopeutta tarpeeksi ja kyseisessä pöntössä sattuu kamera olemaan sisällä, kolmannen anturin kohdalla otetaan kuva. Pöntöt eivät tietääkseni ole yhteydessä poliisilaitokseen vaan ne tallenteet käydään ihan hakemassa sieltä pöntöstä ja samalla luultavasti koko kameran paikka vaihdetaan toiseen pönttöön

Vanhemmissa malleissa käytettiin tietääkseni filmiä, mutta ymmärtääkseni nykytekniikalla kuva on helpoin siirtää langattomasti.
Oikaiskoon jos jollakin on parempaa tietoa.
Tuo välähdys aiheutuu infrapunavalo salamasta jolloin kuvat on selvasti tunnistettavia myös yöaikaan. Kamerat ovat herkkiä infrapunavalolle, mutta punaisella valolla ei ole myöskään samanlaista sokaisevaa vaikutusta, kuten valkoisella valolla, jolloin siitä ei ole vaaraa liikenneturvallisuudella.

Templebar
Seuraa 
Viestejä1216
Liittynyt13.9.2007
ilaiho
Templebar
Pari kertaa on välähtänyt. V-mäinen tunne.

Lähettivätkö sakot myös?
Molemmat kerrat ulkomailla. Ei sakkoja kummastakaan, vielä.

Kotimaassa parit olen kyllä ottanut, ihan vanhalla kunnon "kyttä puskassa" -meiningillä. En minä yleensä hirveästi ylinopeutta aja - työtapaturmia. Köh...köh.

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005
Sahrah
Sellanen pönttö olis ihan kiva koriste tuossa kirjahyllyllä. Ovatko ne arvokkaita? Siis ne, missä on myös rojut sisällä.

Ovat ne sen verran arvokkaita ja hälytyslaitteet niissä niin toimivia, ettei varmaankaan kannatta sisutamistarkoituksissa sellaista repiä irti.

Arviolta vuosi sitten oli tapaus, jossa joku pelkäsi menettävänsä ajokorttinsa, kun oli huomannut, että pönttö räpsäsi kuvan. Oli sitten päättänyt kiskoa pöntön irti maasta ensin köydellä ja henkilöautolla, (jos muistan oikein) mutta kun ei onnistunut, haki traktorin apuun. Pönttö oli lähettänyt hälytyksen jo ensimmäisellä kiskomiskerralla ja poliisi tuli paikalle, kun pönttöä kiskottiin traktorin voimin.

Mies jäi kiinni ja olisikohan ollut joku avustamassakin mukana. Aika kovat sakot ja korvausvaatimus tuli ja ylinopeussakot ja kortin menetys vielä päälle.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6304
Liittynyt7.7.2007

Mites jos rekisterilaatan molemmin puolin laittaa voimakkaat orjasalamat, jotka reagoivat kameran salamavaloon ( mieluummin sellaiset jotka yltää infrapuna-alueellekin). Eikö se häikäseis sen verran, että rekisterinumeroista ei sais selvää.

En ole koskaan nähnyt prosessia, jossa kamera nappaa kuvan, mutta olen kuullut, että siihen syttyisi punainen valo kymmeniä metrejä ennen kun on edes kameran kohdalla.

Kuvanotto näkyy selvästi. Välähtää tai palaa aika pitkäänkin punaisena. Kuva on selkeä, ei voi juuri erehtyä kuka autoa sompailee kuvaushetkellä.

Läheskään kaikissa pöntöissä ei ole kameraa eikä mitään muutakaan, vain pelotevaikutus. Kuulemma joihinkin tyhjiin pönttöihin laitetaan linssin taakse cd-levy uskottavuuden lisäämiseksi. Sehän näyttää ihan linssiltä, kiilteleekin samalla tavalla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat