Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuossa mieleeni juolahti eräs itseeni hetken
arvelluttanut asia.

Eli kummin ihmisen hygienia säilyy paremmin.
Käymällä suihkussa kerran päivässä vai käymällä
saunassa joka toinen päivä.

Jos
1)Henkilö istuisi päivät tietokoneella.
2)Henkilö joka tekisi jotain ruumillistakin
työtä päivässä.

Kysymystä ei siis ole tarkoitus ihan tosissaan ottaa,
mutta jonkilainen selvitys asiasta olisi kummiskin
kiva saada.

Kommentit (1)

Tässäpä muutamia yleisiä periaatteita, joiden pohjalta jokainen voi ynnäillä omat johtopäätöksensä. Esimerkiksi seuraavat asiat vaikuttavat merkittävästi hygieniaan.

1. säännöllisyys
2. hankaaminen, esim harjalla tai sienellä
3. pesuaineet
4. Elinympäristö. Tämä siis viittaa siihen, millaista elämää mutoin viettää. Intiassa kastittomat viemärin putsaajat kontaminoivat ihonsa kaikenmaailman patogeeneillä aivan rutiininomaisesti, kun taas eurooppalainen valkokaulustyöntekijä, ei kovin kummoisia pöpöjä päivän mittaan kohtaa.

Muita huomioita
a. Saunahan ei ole mikään sterilointikäsittely, joten en usko sen liiemmin vaikuttavan. Tottakai ihon lämpötila kohoaa hieman saunoessa, mutta elimistö kyllä tekee parhaansa ylikuumenemisen välttämiseksi. Jotta vähäisellä lämpötilan nousulla olisi merkitystä, olisi altistusaikaa kasvatettava reippaasti. Vain saunakisoissa ollaan semmoisia aikoja yhtämittaa löylyissä, että mistään antibakteerisesta vaikutuksesta minä menisin puhumaan.

b. Hikoilu tietysti tuottaa bakuille safkaa. Siitähän se hajukin tulee. Mitä useammin hikoilee, sitä paremmat oltavat mikrobeilla on kasvaa iholla.

c. Useimmat mikrobit pitävät lämpimästä ja kosteasta. Siksi esim. kainaloissa on suojaisat oltavat ja näinollen myös runsaasti bakteerikasvustoa kämmenselkään verrattuna.

IMHO säännöllinen suihkuttelu ja saunominen ovat miltei samalla viivalla. Se vaihtoehto, jota toteutetaan useammin, voittaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat