Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ovatko lappuliisat turhia?

Olen tänä kesänä saanut jo kahdet sakot, kun en maksanut pysäköintimaksua. Molemmilla kerroilla olin pois vain muutaman minuutin, ja arvelin etteivät siinä ajassa ehdi paikalle. Ilmeisesti olivat kytiksellä jossain tai sitten siviilipuvussa, kun eivät näkyneet autoa jättäessäni.

Kommentit (10)

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Kuulostaa varsin ikävältä. Liisoilla on tietyt tuloksen kannalta optimoidut rahastuspaikat, jotka kannattaa oppia.

Liisat kyllä värittävät mukavasti kaupunkikuvaa, joten toivoisin heidän tulevan pois piiloistaan.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Paul M
Seuraa 
Viestejä8642
Liittynyt16.3.2005

Luulisin lappuliisojen olevan väliajalla korppikotkia. Ne istuskelevat lähikattojen räystäillä seuraamassa parkkipaikan tapahtumia. Saaliin ilmaantuessa (esimerkiksi autoilija lähtee hakemaan parkkilappua ja jättää auton ilman parkkilipuketta siihen) se lehahtaa alas ja muuntautuu punamekkoiseksi kollektiivisen koston enkeliksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

---
Seuraa 
Viestejä3538
Liittynyt6.9.2006

Ettei kyseessä ollut vaan Parkcom tai joku muu vastaava yksityisyrittäjä? Niillä kun on enempi tapana harjoittaa tätä "pusikosta kyttäämistä". Perinteiset lappuliisat eivät kyllä pahemmin piilottele ja ne tunnistaa kyllä jo vaatetuksenkin perusteella.

Saurin Pekka tässä juuri taannoin ehdotteli pysäköintivirhemaksun nostoa 80 euroon! Onhan se kuitenkin suuremman luokan rikos. Itseäni tympii se, että pysäköintivirhemaksu on kaikissa tilanteissa yhtä suuri, eli jos unohdat nimen omaan pysäköintiä varten tarkoitetulla alueella laittaa kiekon, saat siitä saman rapsun kuin pysököidessäsi ruuhka-aikaan bussikaistalle, porttikongin eteen, pelastustielle ja ties sun mihin, josta aiheutaa aina lisävaivaa tai jopa vaaraa muulle liikenteelle.

Se, että päättäjien keskuudessa joku potee hetkittäisiä mielenhäiriöitä, ei luonnollisestikaan ole uutta.

Ilman lappuliisoja kadut olisivat täynnä pysä köityjä autoja ja kukaan ei mahtuisi liikkumaan enään, joten eivät he ihan turhia ole. Sama koskee invapaikkoja, kyllä ne ovat näppärästi oven luona, mutta entäs kun tulee paikalle oikea invataksi, josta haluisi invalidipotilas päästä ostoksille. Joutuisi toiselta puolen isoa parkkipaikkaa kiertämään rullatuolinsa kanssa liikenteen seassa, pelkästään vanhanrouvan itsekkyyden takia.

Fakta on kuitenkin se, että on ne lappuliisat vittumaisia, jos omalle kohdalle sattuu.

Jos minä olisin lappuliisa, omistaisin elämäni työlleni ja etsimällä etsisin väärinpysäköityjä autoja sakottamisen ilosta!

---
Seuraa 
Viestejä3538
Liittynyt6.9.2006
CE-hyväksytty
Paljonko ne saa palkkaa?Tilastokeskuksen kunnista ja kuntayhtymistä kerätyt tiedot vuodeltas 2006 sanovat pysäköinninvalvjoasta seuraavaa:

- Naisia 78,6%
- Tehtäväkohtainen palkka 1560€/kk
- Kokonaisansio 1761€/kk

Eli kuten oletettavaa onkin, ei kovin juhlavasti.

Jäärä
Ettei kyseessä ollut vaan Parkcom tai joku muu vastaava yksityisyrittäjä?

Jos oli, niin ei muuta kuin lähimmälle poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitus virkavallan anastuksesta ja petoksesta ja olet maksamatta sitä laskua.

Itse koin Helsingissä asuessani hyväksi tavaksi ottaa kerran kuukaudessa parkkisakon, ja jättää sen näkyville aina, kun pysäköin.

Tuli halvemmaksi maksaa 40e kuukaudessa, kuin jatkuvia parkkimaksuja joista olisi tullut kuukaudessa vähintään tuplakustannukset.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat