Seuraa 
Viestejä45973

Että tälläistä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200807318033211_ul.shtml

[size=150:3cs3aj87]Tosi vanha vitsi - ikää 3900 vuotta[/size:3cs3aj87]
31.7.2008 11:02

Vessahuumori nauratti myös muinaisia sumerilaisia.

Etelä-Irakissa saattoi olla muutama vuosituhat sitten leppoisampaa kuin nykyisin - sieltä ainakin on peräisin maailman vanhin tunnettu vitsi. Se kuuluu näin: "Miesmuistiin nuori nainen ei ole pieraissut aviomiehensä sylissä".

Muinaisten sumerilaisten sutkaus kuuluu Wolverhamptonin yliopiston tänään julkaisemaan maailman kymmenen vanhimman vitsin listaan.

Hieman nuorempi on 1600-luvulta ennen ajanlaskun alkua peräisin oleva egyptiläinen vitsi. "Kuinka viihdyttää ikävystynyttä faaraota? Lähettää laivalastillisen kalaverkkoon verhottuja nuoria naisia alas Niiliä ja kehottaa faaraota lähtemään kalaan."

Britannian vanhin vitsi on 1000-luvulta oleva arvoitus. "Mikä roikkuu miehen reittä vasten ja haluaa tuikata reikään, johon se on tuikannut usein ennenkin?" Vastaus on - yllätys, yllätys - avain.

- Vitsit ovat vaihdelleet aikojen saatossa. Jotkut ovat kysymysmuotoisia, toiset iskeviä sananlaskuja tai arvoituksia, sanoo listan laatinut yliopiston tutkija Paul McDonald.

- Niille kaikille yhteistä on tabujen käsitteleminen ja tietty kapinallisuus. Modernit sanaleikit, tyttöjen vitsit ja vessahuumori voidaan kaikki johtaa tässä tutkimuksessa löydettyihin varhaisimpiin vitseihin, McDonald selitti uutistoimisto Reutersille.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat