Seuraa 
Viestejä165

Onko mahdollista rakentaa kronometriä ite? Onko kukaan muu yrittänyt?Olisi kiva mittailla eri omatekoisten aseiden lähtönopeuksia .

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mesoni
borri317
Voi se rakentaa ite.
Kertoisitko vielä miten?
Ei pysty ku on nii paljo eri keinoja tehä se.

Toki itsekin voi rakentaa. Tavoitteeksi voipi asettaa vaikkapa John Harrisonin rakentamien kellojen tyylistä. Tässä Harrisonin malli H1:

Nuo Harrisonin kronometrit löytyvät muuten Greenwichin aikamuseosta. Museosta löytyy myös paljon muuta ajanmittaukseen liittyvää mielenkiintoista esineistöä kuten ohikulkukoneita. Ja museohan sijaitsee ihan Lontoon naapurissa ja sinne pääsee vaikkapa jokilaivalla Lontoon keskustasta.

Omatekoisten aseiden valmistuksesta niiden ominaisuuksien mittailuun siirtyminen on kiitettävän kunnianhimoista, mutta aloittaa se mekaanisen kronometrin teolla, on askel liian kauas.
Onnistuminen taas takaisi pääsyn huippukellojen tekoon. Sveitsissä vaikuttaa huipputasolla joku suomipoika, joten kielipuoli helpottuu.

Vierailija
Gunner
Onko mahdollista rakentaa kronometriä ite? Onko kukaan muu yrittänyt?Olisi kiva mittailla eri omatekoisten aseiden lähtönopeuksia .Jos tarkoitat luodinnopeusmittaria, niin se toimii siten, että kaksi fototransistoria tai valokennoa on peräkkäin (0,5 - 1m) ja vehde laskee läpikulkuajan perusteella luodin nopeuden.

Eikä ne valmiitkaan kovin kalliita ole, kysele aseliikkeistä.

Tai sitten pyörivälle akselille kaksi pahvikiekkoa, joiden välissä sopiva matka, esim. metri. Kun akselia pyöritetään tunnetulla nopeudella ja ammutaan akselin suuntaisesti pahveista läpi, voidaan syntyneiden reikien kulmaerotuksen, akselin pyörimisnopeuden ja pahvien välisestä etäisyydestä laskea luodin lentonopeus.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
JaakkoFagerlund
Tai sitten pyörivälle akselille kaksi pahvikiekkoa, joiden välissä sopiva matka, esim. metri. Kun akselia pyöritetään tunnetulla nopeudella ja ammutaan akselin suuntaisesti pahveista läpi, voidaan syntyneiden reikien kulmaerotuksen, akselin pyörimisnopeuden ja pahvien välisestä etäisyydestä laskea luodin lentonopeus.Tuo olisi yksikertainen ja helppo toteuttaa!

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat