Seuraa 
Viestejä45973

Pimein versio molemmista on tosi pimiä.
Kreationismi, joka hylkää kaikki nykyajan versiot maailman synnystä on synkkä.
Samoin evoluutio, joka hylkää Luojan aseman kaiken luojana on kenties vielä mustempi...

Mutta molemmista on nyt tullut 2. versio: Uusi Liitto, joka tekee liiton näiden käsitysten välille.

Evoluutio pohjimmiltaan takaa olennoille jatkuvan kilvoittelun, taistelun ja lisääntymisvietti on sen korkein motiivi. Kyllä siinäkin on jonkinlainen elämäntarkoitus.

Kreationismi - jos se on oikea - puolestaan jättää Vapaan Tahdon suurimmaksi ideaksi, eikä vaadi ihmisiä välttämättä lisääntymään, siis hankkimaan biologisia jälkeläisiä...

Evoluution olennot surmaisivat tylysti heikot yksilöt, ellei niistä ole elävinä niille hyötyä.

Kreationismi puolestaan näkee Rakkauden korkeimmaksi motiiviksi, ja tällöin Vahvat voivat kuolla heikkojen puolesta, jos se "uhri" kokonaisuutena lisäisi noiden heikkojen voimaa yli vahvojen... Tämä tarkoittaa, että vahva on saavuttanut jo oman voimansa huipun, ja on tullut hänen aikansa kuolla. Sehän kohtaa yhtälailla lopulta vahvat kuin heikotkin!

Mutta vahva on siis jo ehtinyt jatkaa sukuaan, ja saanut lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä. Heikot ovat olleet laiskoja eivätkä ole saaneet mitään suurta aikaan... On tullut heidän aikansa kääntyä, kun heitä arvokkaampi sielu kuolee heidän puolestaan... Elleivät käänny ei vahvan uhrista ole hyötyä.
Ja niinpä vahva ottaa koko henkensä heiltä kokonaisuudessaan pois. Jos joku kääntyy ja ottaa kopion vahvan hengestä, hän saa elää... Vahva herää henkiin tuollaisenkin hieman omituisen uhrin jälkeen seuraavassa luomakunnassa, ja on vahvempi niitä vahvoja, jotka eivät ymmärtäneet uhrin merkistystä.

Mutta mikä on erityisen vaikea ongelma noiden kahden "luomisopin" välillä? Se on varmasti ajoitusongelma. Mutta kun kreationismi näkee mahdollisten Luomissyklien (noin X*8000 vuotta) mahdollisuuden ja kritisoi aiheesta evoluutionharjoittajien horjuvia hihi-hiiliajoituksia, on hän mielestäni varmemmalla pohjalla. Siis tulevaisuuttaan ajatellen, sillä jumalattomalla evoluution harjoittajalla ei tulevassa luomakunnassa ole muuta sijaa kuin Helvetti.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Agison

Samoin evoluutio, joka hylkää Luojan aseman kaiken luojana on kenties vielä mustempi...Pikku vinkki sinulle, Agison: Älä syö enää taikasieniä.

Evoluutio ei myöskään ota mitään kantaa maailmankaikkeuden alkuperään.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Evoluutio ei kiistä jumaluutta eikä ota kantaa maailman alkuperään eikä mihinkään muuhun kuin siihen miten elävät lajit kehittyvät noin niinkun käytännön tasolla.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat