Rasvan kohtalo

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuli tässä mieleen tällaista, kun kokkailin eilen rasvaista kalaa uunissa.

Osaako joku kertoa, mitä tapahtuu rasvalle, kun se paistaessa häviää jonnekkin? Eli mitä rasvalle tapahtuu pannulla, kun paistaa esim. jauhelihaa, josta ensin valuu rasvat pannulle, mutta tarpeeksi pitkään paistaessa se lopulta häviää.

Höyrystyykö neste pois? Mitä tapahtuu rasvahapoille... kiinnittyykö ne lihaan vai hajoaako ne kokonaan joksikin... hiiliketjuiksi tms?

Voiko ruokaa pidempään paistamisella välttää liikaa rasvan saantia? Jos näin on, niin kalaahan ei silloin kannattaisi paistaa liian kauan, jotta saisi terveellistä kalan rasvaa?

Kommentit (14)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Mitä kauemmin sitä, esim. jauhelihaa, paistelet, sitä enemmän siitä haihtuu rasvaa, kunnes sen rasvakoostumus muuttuu negatiiviseksi.
Tällaista ruokaa syödessä elimistöstöstä imeytyy rasvaa takaisin siihen nautittuun ruokaan, kunnes ruoka saavuttaa taas neutraalin tason.
Näin tekemällä on saavutettu huikeita painonpudotuksia lyhyessäkin ajassa.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Vierailija
kairamo
Mitä kauemmin sitä, esim. jauhelihaa, paistelet, sitä enemmän siitä haihtuu rasvaa, kunnes sen rasvakoostumus muuttuu negatiiviseksi.
Tällaista ruokaa syödessä elimistöstöstä imeytyy rasvaa takaisin siihen nautittuun ruokaan, kunnes ruoka saavuttaa taas neutraalin tason.
Näin tekemällä on saavutettu huikeita painonpudotuksia lyhyessäkin ajassa.



Wow, voidaanko jopa ajatella, että tarpeeksi pitkän kypsennyksen jälkeen jauhelihasta muodostuu antimateriaa ?
Esimerkiksi gramma antimateriajauhelihaa nautittuna per os auttaa saavuttamaan nopean laihtumisen .
Mutta tosiasiassa liha ja kala olisi terveellisintä syödä raakana, rasvoineen päivineen.
http://www.biblelife.org/stefansson1.htm

Vierailija
Shriek
Tuli tässä mieleen tällaista, kun kokkailin eilen rasvaista kalaa uunissa.

Osaako joku kertoa, mitä tapahtuu rasvalle, kun se paistaessa häviää jonnekkin? Eli mitä rasvalle tapahtuu pannulla, kun paistaa esim. jauhelihaa, josta ensin valuu rasvat pannulle, mutta tarpeeksi pitkään paistaessa se lopulta häviää.

Höyrystyykö neste pois? Mitä tapahtuu rasvahapoille... kiinnittyykö ne lihaan vai hajoaako ne kokonaan joksikin... hiiliketjuiksi tms?

Voiko ruokaa pidempään paistamisella välttää liikaa rasvan saantia? Jos näin on, niin kalaahan ei silloin kannattaisi paistaa liian kauan, jotta saisi terveellistä kalan rasvaa?




Lihasta poistuu vettä, joka tietysti haihtuu.
Rasvan saa poistettua uunissa, se kerääntyy vuokaan ja haihtuu osittain. Ainakin jauhelihasta saa melkein rasvatonta.
Rasva on rasvahappojen glyseroliesteri, tyydyttymättömät rasvat hapettuvat kuumalla pannulla ja syntyy haitallisia yhdisteitä. Uuni on terveellisempi vaihtoehto.

salai
Seuraa 
Viestejä7264
Liittynyt17.3.2005

Modet voisivat poistaa tuon typerän yuqingeng2008-vitsibotin kirjoitusoikeudet ja viestit. Eihän kukaan käytä hakulaitetta (pager) muualla kuin takapajuisessa Ameriikassa.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
salai
Modet voisivat poistaa tuon typerän yuqingeng2008-vitsibotin kirjoitusoikeudet ja viestit. Eihän kukaan käytä hakulaitetta (pager) muualla kuin takapajuisessa Ameriikassa.

Hakulaitetta käytetään Amerikassa lähinnä sairaaloissa, missä kännykkää ei saa käyttää. Mitä Suomen sairaaloissa käytetään?

salai
Seuraa 
Viestejä7264
Liittynyt17.3.2005
Ding Ding
Hakulaitetta käytetään Amerikassa lähinnä sairaaloissa, missä kännykkää ei saa käyttää. Mitä Suomen sairaaloissa käytetään?
Huumekauppiaat niitä hakulaitteita ovat amerikkalaisissa sarjafilmeissä myös yleensä käyttäneet. Liittyy siinäkin siis lääkkeisiin (drugs).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
salai
Ding Ding
Hakulaitetta käytetään Amerikassa lähinnä sairaaloissa, missä kännykkää ei saa käyttää. Mitä Suomen sairaaloissa käytetään?
Huumekauppiaat niitä hakulaitteita ovat amerikkalaisissa sarjafilmeissä myös yleensä käyttäneet.

Käyttävätkö vielä vuonna 2008? Nyt TV:ssä näytettävät sarjat ovat usein jo monta vuotta vanhoja. Vai onko huumekauppiailla jokin pysyvä syy käyttää hakulaitetta? Säilyykö toiminta sen avulla paremmin salassa kuin kännykällä?

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Shriek
Tuli tässä mieleen tällaista, kun kokkailin eilen rasvaista kalaa uunissa.

Osaako joku kertoa, mitä tapahtuu rasvalle, kun se paistaessa häviää jonnekkin? Eli mitä rasvalle tapahtuu pannulla, kun paistaa esim. jauhelihaa, josta ensin valuu rasvat pannulle, mutta tarpeeksi pitkään paistaessa se lopulta häviää.

Höyrystyykö neste pois? Mitä tapahtuu rasvahapoille... kiinnittyykö ne lihaan vai hajoaako ne kokonaan joksikin... hiiliketjuiksi tms?

Voiko ruokaa pidempään paistamisella välttää liikaa rasvan saantia? Jos näin on, niin kalaahan ei silloin kannattaisi paistaa liian kauan, jotta saisi terveellistä kalan rasvaa?




Korkeassalämpotilassa rasva "höyrystyy" ja vielä korkeammassa krakkaantuu kevyemmäksi.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Himuli
Seuraa 
Viestejä1442
Liittynyt10.3.2016

Rasvan kohtaloon toisella tavalla liittyen kysymys. Tuleeko esim uunissa kaksi tuntia paistetun kanan rasvasta kauttaaltaan pilaantunutta rasvaa? Korkeissa lämpötiloissahan rasva hapettuu. Tarvitaan siihen vissiin happeakin, mutta kuinka pitkälle pinta suojaa? Jos syö sen kanannahan, onko sen rasvat kauttaaltaan pilaantuneita? Voiko sitä estää jotenkin? 

Himuli
Seuraa 
Viestejä1442
Liittynyt10.3.2016

Haluan syödä kanannahan kun se on se paras osa. Miten muuten ylipäätään keho käsittelee pilaantuneet rasvat? Niitähän me syödään joka tapauksessa jonkin verran väistämättä, kaikessa rasvassa on aina osa pilaantunutta joukossa. Muuttaako keho nuo rasvat takaisin oikeaan muotoonsa vai osaako se heittää ne jäteviemäriin ilman suurempia ongelmia? 

Himuli
Seuraa 
Viestejä1442
Liittynyt10.3.2016

Milloin tyydyttynyttä rasvaa lakataan mollaamasta? Eihän ole mitään vajaaälyisempää oletusta kuin että jokin ruokavalioomme maa-aikojen alusta saakka, niin kauan kun kehityshistoriamme on lihansyöjistä polveutunut, kuulunut olennainen energianlähde-aines olisi epäterveellistä. Kertakaikkiaan täysin absurdia, tällaisen tueksi tarvittaisiin erittäin vankat näytöt, sen sijaan minkäänlaista näyttöä ei ole olemassakaan, surprise. Ei tietenkään ole. Olisihan todella todella hullua, että ihmiselle terveellisempää olisi korvata jokin sen luonnollinen energianlähde jollain epäluonnollisella uudella energianlähteellä, kuten viljalla. Miettikää nyt kaikki rasvakammoiset hiukan omillakin aivoillanne näitä juttuja. Sama juttu kuin joku väittäisi, että ihmiselle terveellisintä olisi istua paikallaan ja välttää kaikkea liikkumista mahdollisimman paljon. Kyse on puhtaasti sokeriteollisuuden syntipukista ja sekin on tullut mediassa jo esiin ja erilaisissa muodoissaan sen on voinut päätellä jo vaikka mistä. Tämän maailman ongelma on se, kun kaikki elävät epäkorruption illuusiossa, eräänlaisessa pilvilinnassa. 

Uusimmat

Suosituimmat