Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on outo tapa miettiä melko hassuja asioita. Nyt pohdiskelin lukiotason ymmärrykseni pohjalta alkuräjähdystä, jossa ilmeisesti väitetään syntyneen mitättömästi enemmän materiaa kuin antimateriaa, aiheuttaen nykyisen universumin. Nyt ohitan täysin perusteet tälle oletukselle, koska en niitä tunne, jotta päästäisiin itse ajatusleikkiin: Mitä jos tuota erotusta ei ollutkaan, vaan materiaa ja antimateriaa syntyi saman verran?

Tarkkaan ottaen niin, että materiasta ja antimateriasta jäi pieniä 'laikkuja' eri puolille universumia, joista muotoitui materiagalakseja sekä antimateriagalakseja. Mielenkiintoinen ajatus, eikö. Nyt, mitä kävisi jos antimateriagalaksi 10^15 valovuoden päässä törmäisi materiagalaksiin(Leikimme nyt että saamme tuta tuon törmäyksen vaikutuksen heti) Tuo on käsittääkseni reilusti tunnetun maailmankaikkeuden ulkopuolella.

Eli siis, sanotaan nyt vaikka niin että törmäys alkaa niin, että yhtäkkiä tuolta etäisyydeltä osuu yksi tähti(kooltaan 5x aurinko) toiseen. Mitä tapahtuu. Käsittääkseni antimateriatörmäykset ovat milteinpä surkuhupaisan voimakkaita, joten ilmeisesti tämä aiheuttaisi jotain mielenkiintoista, mutta mitä? Kuinka lähellä tämän pitäisi tapahtua jotta maapallon elämä olisi uhattuna? Olisiko tämä tyylikäs tapa lähteä? Onko laikkuhypoteesini realistinen mahdollisuus nykytieteen valossa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506
Jonii
Mielenkiintoinen ajatus, eikö. Nyt, mitä kävisi jos antimateriagalaksi 10^15 valovuoden päässä törmäisi materiagalaksiin(Leikimme nyt että saamme tuta tuon törmäyksen vaikutuksen heti) Tuo on käsittääkseni reilusti tunnetun maailmankaikkeuden ulkopuolella.

Eli siis, sanotaan nyt vaikka niin että törmäys alkaa niin, että yhtäkkiä tuolta etäisyydeltä osuu yksi tähti(kooltaan 5x aurinko) toiseen. Mitä tapahtuu.
Galaksien törmäyksessä eivät tähdet yleensä törmää. Niitä on kokoonsa nähden hirvittävän harvassa.

Käsittääkseni antimateriatörmäykset ovat milteinpä surkuhupaisan voimakkaita, joten ilmeisesti tämä aiheuttaisi jotain mielenkiintoista, mutta mitä?Perstuntumalta veikkaan, että tähtien massa hajaantuisi kaasuksi avaruuteen ja jonkinlaisia määriä säteilyä vapautuisi. Supernovat ovat surkuhupaisan voimakkaita, Auringon massan verran muuttuu pelkästään neutriinojen liike-energiaksi. En millään usko, että toisiinsa törmäävien tähtien massasta läheskään sellaista osuutta pääsisi muuttumaan säteilyksi ennen kuin säteily ja törmäyksen paineaallon kiihdyttämät ydinreaktiot hajottaisivat tähdet.

Jos nyt spekuloimaan aletaan, niin tuurilla molempien tähtien ytimet romahtaisivat rytäkässä neutronitähdiksi, ja sinkoutuisivat kohti toisiaan. Sitten saataisiin varmaan jotain efektiä, kun neutronitähti ja antineutronitähti kohtaisivat 1000 km/s. Jos eivät sitten romahtaisi mustaksi aukoksi ennen kuin säteily pääsee karkaamaan.

Kuinka lähellä tämän pitäisi tapahtua jotta maapallon elämä olisi uhattuna?Niin lähellä, että se ei olisi varteenotettava huoli. Galaksien kaasupilvien annihiloituessa vapautuva säteily voisi sitä olla. Ne eivät voi välttää tähtien lailla törmäyksiä.

Olisiko tämä tyylikäs tapa lähteä?Tuskin kovin, galaksien kaasupilvien törmäys alkaisi vähitellen satojen vuosimiljoonien aikana, ja kasvava säteilytaso näivettäisi kehittyneen elämän pikku hiljaa.

Onko laikkuhypoteesini realistinen mahdollisuus nykytieteen valossa?Ei, havainnot viittaavat siihen, ettei näkyvässä maailmankaikkaudessa ole mainittavia määriä (sellaista, josta voi syntyä galakseja) antimateriaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Entä mitä tapahtuu seuraavassa kokeessa:

Otetaan kokispullo josta on etiketit irti. Täytetään pullo paineella niin että se paisuu hieman ja muovipinta venyy pikkaisen. Nyt tässä muodossa pintaan liimataan etiketit, huolellisesti. Jokainen neliömilli eli koko pinta etiketistä aivan kauttaaltaan liimataan jollain superliimalla, vaikka super attackilla tai muulla varmasti pitävällä liimalla kiinni pullon pintaan. Nyt paineet lasketaan pullosta kun liima on kuivunut. Palautuuko pullo alkuperäiseen muotoonsa, eli palautuuko muovi, eli supistuuko se? Vaikea kuvitella että tuo paperi pystyisi vastustamaan muovin palautumista. Mutta jos se supistuu, niin miten? Mitä käy etiketille? Ei se voi rypistyä koska se on joka kohdasta kiinni pullon pinnassa..

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506
Ronron
Entä mitä tapahtuu seuraavassa kokeessa:

Otetaan kokispullo josta on etiketit irti.
Tuontyyliset sisäiset jännitykset ovat ihan normaaleja kaikenlaisissa rakenteissa, jossa on materiaalien liitoksia (valtamerialuksista nanotekniikan komponentteihin). Usein niillä on myös käytännön merkitystä, joko hyvässä tai pahassa, ja niiden hallinta on edellytys toimivan tuotteen suunnittelulle ja rakentamiselle.

Jos limsapulloesimerkin liima on vahvaa ja pysyy muovissa kiinni, systeemi saavuttaa tasapainotilan, jossa muovi on venyneenä ja liima puristuneena. Kuinka paljon kumpikin komponentti venyy, riippuu rakenteen yksityiskohdista ja materiaaliparametreistä. Jos liimakerros on hyvin ohut, pullo vetäytyy normaalimittaansa ja koko jännitys jää liimaan. Ja jos liima oletetaan äärettömän lujaksi, liima pysyy mitoissaan ja pullo venyneenä. Tosielämässä liikotaan jossain sillä välillä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506
Ronron
Mutta minulle on vaikea kuvitella paperin puristuvan tasaisena kokoon, ilman rypistymistä..Ei se puristukaan, jos sille annetaan tilaa rypistyä. Mutta muovimatriisissa paperikuidut eivät pääse taipumaan ennen kuin muovi taipuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat