Seuraa 
Viestejä29006

Miten se silleesti muka on?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Koska sinun ja sisaruksesi geeneistä on yhteisiä noin puolet. Jos sinä olet saanut äidiltäsi jonkin tietyn geenin, todennäköisyys sille että sisaruksesi on perinyt saman geenin on 50%, koska hän on myös voinut saada sen isältänne.

Identtiset kaksoset ovat 100% sukua keskenään, ei-identtiset sisarukset ovat 50% sukua, vanhempi ja lapsi 50%, puolisisarukset 25%, isovanhempi ja lapsi 25%, setä ja veljenpoika 25%, serkukset 12,5% jne. jos laskin oikein.

Periaatteessahan voi olla vaikka 100%, mutta todennäköisyys siihen on hyvin hyvin hyvin minimaalinen. Sama juttu 0% kanssa. 50% on se keskiarvo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jaa. No muurahaiset on 75% sukua. Kerta isällä on vain yksi kromosomi. Niin se on risaruksilla aina sama.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1518

Tuo siis koskee niitä geenejä/emäspareja, jotka ovat erilaisia vanhemmilla. Jokaisella ihmisellä suuri osa geeneistä on samanlaisia, ja niistä suuri osa on samoja kuin simpansseilla.

omien lasten kantasolut eivät koskaan kelpaa vanhemmille siirrettäväksi, mutta joissakin tapauksissa sisarusten kelpaa.

Ding Ding
-- Jos sinä olet saanut äidiltäsi jonkin tietyn geenin, todennäköisyys sille että sisaruksesi on perinyt saman geenin on 50%, koska hän on myös voinut saada sen isältänne.Jos mietit hetken, huomaat, että sinun olisi kuulunut kirjoittaa:
-- Kun sinä olet saanut äidiltäsi jonkin tietyn geenin, todennäköisyys sille että sisaruksesi on perinyt saman geenin on 50%, sillä äidillä on 2 kappaletta samaa geeniä ja sisaresi on voinut saada juuri sen toisen kappaleen.

*saivartelee nenä pystyssä*: keskimmäinen geeni-sana tulisi korvata sanalla alleeli.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat