Seuraa 
Viestejä8692

Seksuaasuuden prestiisi oli agraariyhteisössä ja yleensä alkuteollisessa kulttuurissa vahvasti sidoksissa työntekoon: mies pystyi näyttämään miehisyyttään kykenemällä raskaampiin töihin kuin naiset. Nyky-yhteiskunnassa miehen on ansaittava seksuaalinen prestiisinsä olemalla yhä useamman kanssa seksuaalisesti tunkeutuvana osapuolena. Tällöin mies voi jonkin aikaa tuntea olevansa hegemonisen maskuliinisuuden mukaisen mieskuvansa mukainen. Tämä johtaa väistämättä tietenkin miehen vahvempaan alisteisuuteen toisen sukupuolen vallankäytöstä ja kulttuurin feministiseen emansipaatioon.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

olli-san
Seuraa 
Viestejä419

Jotta emme unohtaisi yhteisön pyrkimyksiä, todettakoon, että paradoksaalinen ajattelutapa näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja. Ottaen huomioon oman tilanteensa, voi vain todeta, että emotionaalinen perikato kuvailee meihin kohdistuvaa tietotarvetta.

Vierailija

Jep, yritin muotoilla asian niin, että kaikki sen ymmärtävät, jopa Acedia, jolla on ollut lieviä ajoittaisia luetun ymmärtämisongelmia .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sigfrid
Seksuaasuuden prestiisi oli agraariyhteisössä ja yleensä alkuteollisessa kulttuurissa vahvasti sidoksissa työntekoon: mies pystyi näyttämään miehisyyttään kykenemällä raskaampiin töihin kuin naiset. Nyky-yhteiskunnassa miehen on ansaittava seksuaalinen prestiisinsä olemalla yhä useamman kanssa seksuaalisesti tunkeutuvana osapuolena. Tällöin mies voi jonkin aikaa tuntea olevansa hegemonisen maskuliinisuuden mukaisen mieskuvansa mukainen. Tämä johtaa väistämättä tietenkin miehen vahvempaan alisteisuuteen toisen sukupuolen vallankäytöstä ja kulttuurin feministiseen emansipaatioon.Koet ehkä miehisen aseman tämän takia uhatuksi.Enää emme elä agraariyhteisöissä, vaan pikemminkin kulutusyhteisössä.Tämä ei ole helppoa naiselle , eikä liioin miehelle.

Naiset on ajettu pois kodeistaan ja lapset voidaan synnyttää yhteisön ulkopuolella.Mikäs sen mukavampaa,molemmille osapuolille.Tai ainakin tältä se saadaan näyttämään.

Me emme ole sukupuoliiimme sidottuja marionetteja,vaan ajattelevia yksilöitä...joiden on noustava tämän kaiken yläpuolelle.
Me emme ole enää tuottoisia yksikköjä, vaan yksilöitä.

Se että mies ei kykene enää miehuuteensa.Eikä nainen kykene enää hiljenemään seurakunnassa, on kuitenkin ehkä kulttuurimme hienointa vuoropuhelua tällä hetkellä..

Kysymys:

Miksi miehellä on pakottava tarve olla vahva?

Jokaisesta ihmisestä löytyy tarvittava vahvuus sinä hetkenä kun
aika sitä kysyy.On sitten mies tai..tai mikä ikinä onkaan.

Tosimieheltä tai tosinaiselta ei tarvitse kysyä onko kaikki tämän arvoista..Ne tietää.

lovelace kirjoitti:

Miksi miehellä on pakottava tarve olla vahva?

Ehkä tätä voisi kysyä niiltä syrjäytyneiltä, jotka saivat tuta heikkouttaan ja itsetuntonsa murkskaksi yhdeksän vuoden aikana peruskoulun poikajengien ikeen alla. Niin, että puolensa kannattaa pitää jo tästäkin syystä (=olla vahva). Ei ole helppoa kasvaa mieheksi[size=50:2rti0sex](tm)[/size:2rti0sex] ja noissa vertaisryhmissähän niiksi "kasvetaan" - tai niissä ainakin luodaan vankahko pohja tulevalle kehitykselle.

EDIT1: Miten tekstin saa sijoitettua yläindeksiin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat