Seuraa 
Viestejä45973

Sitä vaan tässä ihmettelin, että missä viipyvät ne joskus mainostetut ostoskärryistä suoraan ostosten hinnat lukevat laitteistot kauppoihin?

Jos ongelmana on se, ettei ole saatu tarpeeksi halpaa teknologiaa joka saadaan varmasti luettua ostoksista, niin ehdotan seuraavaa:
laitetaan niille pantti...

eli jokaisessa ostoksessa on tagi joka on helppo lukea etälukijalla ja siitä maksetaan pantti... sitten niistä saa rahat takaisin kun ne syöttää tagin palautuslaitteeseen joko heti ostosten ostamisen jälkeen (repii ne pakatessa irti ja syöttää johonkin vieressä olevaan palautuskoneeseen) tai sitten maksaa pantin ja irrotelee kotona kun on aikaa.

Jos jotain varmisteluja haluaa, että oikea tagi oikeassa tuotteessa niin pistää ihmiset syöttämään tuotteet maksuhihnalle yksi kerrallaan ja punnitsee tuotteet ja vertaa tagin tietoihin..

näin vapautuu työvoimaa kaupan kassoilta tuottamaan tageja, latomaan tuotteita hyllyille tai muuta henkistä elämää kehittävää toimintaa tekemään.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (43)

Ostoskärryhän on ihan tavallinen... etälukija on yksi pääte johon mennään ulosmentäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samaa olen ihmetellyt. Ei luulisi olevan enää kovin kummoinen juttu lyödä jotain RFID-lappua tuotteisiin.

sammeli

näin vapautuu työvoimaa kaupan kassoilta tuottamaan tageja, latomaan tuotteita hyllyille tai muuta henkistä elämää kehittävää toimintaa tekemään.Luultavasti tämä vapautuva työvoima pääsisi jonottamaan työvoimatoimistoon. No kai sekin on henkistä elämää olla työttömänä rahapulassa. Ei sen puoleen että kassalla rikkauksia haalittaisiin..

Mihin tarvitaan ostoskärryjäkään? Voisi yhtähyvin painella kuvanäppäimiä ja noutaa paketin kuin pikapöperöpaikasta.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

haaparannalla tällainen kauppa on olemassa icamax. siellä otetaan piippari seinästä etukortilla ja sillä piipataan kaikki tuotteet. pistotarkastuksin otetaan sitten käviöitä jotta nähdään kuinka paljon tavaraa katoaa... tähän mennessä on toiminut kuullemma oikein hyvin.

tietysti kyseisessä kaupasssa on myös normaali kassat.

toisen polven pilkkuvirhe

tietää
Mihin tarvitaan ostoskärryjäkään? Voisi yhtähyvin painella kuvanäppäimiä ja noutaa paketin kuin pikapöperöpaikasta.Paljon mahdollista että tuollaiseenkin mennään joskus, mutta se pitäisi toteuttaa hyvin pienin ja varovaisin askelin. Kansa
alkaa nopeasti kiukuttelemaan jos yht'äkkiä viedään mahdollisuus valkata sopivat viinirypäleet ja appelsiinit.
Automaatin viereen pitää myös istuttaa ns. "kuuntelija", jolle mummot voivat mennä höpöttämään, sehän tuntuu olevan monen pääasiallinen syy käydä kaupassa.

Itseasiassa kuvanapitkin ovat turhia, valkataan vain kotona digitaalisesta kuvastosta sopivat tuotteet ja kävellään kännykkä taskussa lähimmälle automaatille joka tunnistaa ostajan esim. bt:n kautta ja oksentaa valmiin ruokakassin asiakkaalle. Ei tule jonoja.

Tapiolassa oli yhdessä kaupassa muuten käytössä systeemi jossa asiakas luki viivakoodit valmiiksi ostoksia tehdessään, ja kassalla valmiiksi luettu paketti sitten vain sylkäistiin kassakoneelle, mutta ongelmaksi tuli ilmeisesti se että osa tuotteista aina "unohtui" lukea.

Johan niitä on testattu jne.

Ongelmana on siinä että lukija ei ole satavarma ikinä, hyvin lähelle tosin päästään. Jos henkilökunnasta päästään eroon, niin kannattaa helposti. Silti halutaan saada se 100% lukeminen ennen kuin halutaan ottaa. Lukija/portti joka ottaa lukee tuotteet kusee usein pahasti. Tämän lisäksi voi kusta tiedonsiirto, järjestelmä, muut laitteet, häiriöt jne. Eli ihannetilanteessa tietysti toimisi.
Myös tämä tagien kääriminen folioon haittaa toimintaa, varsinkin jos ei tosiaan sitä henkilökuntaa ole kyttäämässä vieressä. Tätä foliokikkaahan käytetään jo esim myymälävarkauksissa hyvin tehokkaasti.

Edellä mainittujen lisäksi tulee sitten näiden foliohattujen yksityisyysjutut esiin, eli jos tagi on elossa, se voi välittää tavarasta tietoja ulos jo porttien jälkeenkin. Tähän ei hirveästi vaadita. Yksi mahdollisuus tämän ongelman poistamiseen on killtagi, eli tapetaan tagi portilla. Yksityisyys on ns. normaalilla tasolla sen jälkeen, mutta sen jälkeen ei voida juurikaan todentaa että tuote on ostettu siitä kaupasta (ellei pidetä vielä paperista/sähköistä kuittia käytössä siinä sivussa) tai jos tuotteessa on takuu. Kuitinkaan kanssa ei voida varmistua että tuote on juuri se tuote joka ostettiin. Voihan niihin liittää sitten vaikka viivakoodin jolla voi tarkastaa.

Epävarmoja asioita on vielä monta jotka pitäisi ratkaista. Ei ne tosin niin vaikeita ole että jos vähän käyttää mielikuvitusta ja tarjolla olevaa tekniikkaa, ne onnistuvat ihan helposti.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Kohta ei ole kassalla työntekijöitä.

Sitä kehitellään jotainkin hyvää ja toimivaa systeemiä. Vaikka tekniikka on olemassa, käytännön toteuttaminen ilmeisesti uupuu vielä.

Ainoa miinus on että menee paljon työpaikkoja, mihin on opiskelijat pääseet.

Matalapalkka-alat tapetaan tuottavuuden nimessä.

Yksi ratkaisu olisi juuri tuo, että asiakas itse pienellä lukulaitteella lukee tuotteet ja latoo kärryynsä ja kassalla sitten kärry vaa'alle ja jos ei paino täsmää luettujen tuotteiden painon kanssa, käydään homma manuaalisesti läpi. Tällöin vältytään niiltä "oho mites se nyt tuollain unohtui lukea" -tapauksilta.

JaakkoFagerlund
Yksi ratkaisu olisi juuri tuo, että asiakas itse pienellä lukulaitteella lukee tuotteet ja latoo kärryynsä ja kassalla sitten kärry vaa'alle ja jos ei paino täsmää luettujen tuotteiden painon kanssa, käydään homma manuaalisesti läpi. Tällöin vältytään niiltä "oho mites se nyt tuollain unohtui lukea" -tapauksilta.Pitäisi varmaan olla aika tarkka ja hyvin kalibroitu vaaka, että pystyisi erottamaan sieltä vaikka kevyet sukat samalla kun on 20kg muuta tavaraa korissa?

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Minusta taas vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

Miksi tälläinen järjestelmä pitäisi ottaa käyttöön?

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin
Minusta taas vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

Miksi tälläinen järjestelmä pitäisi ottaa käyttöön?


Juuri niin, itse en usko että moisesta järjestelmästä on muuta kuin haittaa.

Kuka ne tagi tms. laput kiinnittää joka ikiseen tuotteeseen? Enpä usko että kaupan työntekijät moiseen ryhtyyn, ja tuskin kauppiaskaan haluaa maksaa isoa hintaa uudesta tarrannuolijatyöntekijästä.
Tehtaiden päivitys globaalisti yhdenmukaisesti taas voi olla mahdoton tehtävä.

No jos tarrat kuitenkin laitetaan niin se on varma että tän koko turhuuden kustantaa loppuasiakas, mutta käykö sitten niin kuin nykyisin pankeissa?

Kun toiminnot on automatisoitu (ja hinnat nousseet) niin sitten potkitaan turhat työntekijät pihalle, ja entä kun hommat ei toimikkaan ja tarviit apua?
Sitten on kaupassa muutama sankari vatvomassa pitkin päivää kymmeniä ellei satoja ongelma tapauksia, ja kun tämä sattuu omalle kohdalle, saattaa kauppareissusta muodostua tuntien helvetti. (esim. terveyskeskukset ja pankit yms.)
Pahimmassa tapauksessa koko järjestelmän kaaduttua homma menee kokonaan pipariksi.

Itse en usko moisen ihmeen toteutuvan ennenkuin tekoäly/robottijärjestelmät ovat kehittyneet scifi leffojen tasolle, jolloin kaikki tosiaan tapahtuu automaattisesti.

Ennemmin voitaisiin ruveta vielä koittamaan nettitilausjärjestelmiä (tämähän taisi flopata jokunen vuosi sitten??), jossa ostokset hoidetaan tietsikalla ja lasku nykyisilla toimivilla järjestelmillä ja kassit roudataan oven taakse.
Tästä olisin jo valmis maksamaankin.

Toimittajat sisällyttävät tuotteisiin tagit. Ei siksi että ne haluaisivat, mutta niiltä voidaan vaatia se. Esimerkiksi Wal-mart on jo vuosia vaatinut tavarantoimittajiltaan rfid-tagit ainakin kuljetuksen osalta, tuskin tuotteissa kuitenkaan on. Heti kun tagit saadaan millin kokoisiksi ja hinta alle sentin niin eiköhän niitä ala olemaan vähän kaikkialla.

Taape
Toimittajat sisällyttävät tuotteisiin tagit. Ei siksi että ne haluaisivat, mutta niiltä voidaan vaatia se.

Jep, ja kurituksen hoitaa Team America World Police jos joku pieni lähi-idän maa ei niitä suostu lisäämään.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45501
JuurikinNiin
Minusta taas vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

Miksi tälläinen järjestelmä pitäisi ottaa käyttöön?
Kyllä se minulle kelpaisi, että voisi kerätä ostokset kärryyn, kävellä lukuportin läpi, näyttää pankkikorttia lukijalle ja kärrätä kamat autoon. Kätevää ja nopeaa ilman turhia jonotuksia ja teeskenneltyjä kohteliaisuuksia.

artsi
Kuka ne tagi tms. laput kiinnittää joka ikiseen tuotteeseen? Enpä usko että kaupan työntekijät moiseen ryhtyyn, ja tuskin kauppiaskaan haluaa maksaa isoa hintaa uudesta tarrannuolijatyöntekijästä.
Tehtaiden päivitys globaalisti yhdenmukaisesti taas voi olla mahdoton tehtävä.Se sama joka nykyään kiinnittää viivakoodit. Isot kauppaketjut eivät tarvitse poliiseja, riittää kun ne vain vihjaavatkin tuotteiden toimittajilleen sitä vaihtoehtoa, että joko tagit löytyvät seuraavasta toimituserästä tai sopimukset jatkuvat sellaisen toimittajien kanssa, joilta tagien liimaaminen onnistuu. Ei se vaadi isoja muutoksia tuotteiden pakkauslinjoille.

No jos tarrat kuitenkin laitetaan niin se on varma että tän koko turhuuden kustantaa loppuasiakas, mutta käykö sitten niin kuin nykyisin pankeissa?Toki, mutta toisaalta loppuasiakas säästää siinä, ettei kaupan tarvitse palkata kassahenkilökuntaa. Kokonaisuutena muutos tuo vain säästöjä, koska automaatio aina vähentää kokonaistyövoimatarvetta. Kyllä tuollainen muutos tietysti alentaa palvelutasoa, mutta kuka hullu menee isoon päivittäistavarataloon palvelua hakemaan. Kyllä ainakin minä arvotan sitä, että isossa tavaratalossa hinnat ovat alhaiset ja ostokset sujuvat ilman turhia jonotteluja ja hidasta kassatyövaihetta. Jos haluan palvelua, saan sitä erikoisliikkeistä.

Työttömyytä tuo lisää, mutta yhteiskunnan on jossain vaiheessa kuitenkin opittava tulemaan toimeen sen tosiasian kanssa, että teknisessä yhteiskunnassa ei yksinkertaisesti ole täyspäiväisiä mielekkäitä työtehtäviä kaikille jäsenilleen. Tuotanto ja vähät työt pitäisi kyetä jakamaan siitä huolimatta niin, ettei synny syrjäytynyttä köyhälistöä.

Kyllä se minulle kelpaisi, että voisi kerätä ostokset kärryyn, kävellä lukuportin läpi, näyttää pankkikorttia lukijalle ja kärrätä kamat autoon. Kätevää ja nopeaa ilman turhia jonotuksia ja teeskenneltyjä kohteliaisuuksia.

Kuten varmasti hyvin monelle muullekkin, mutta valitettavasti ideaalimaailmasi ei toimi väärinkäytösten takia.
Mikäli pystyttäisiin käyttämään nykyistä viivakoodijärjestelmää, homma toimisi. Valmistaja/tukkut tms. toimittaisi ruokatilauksen yhteydessä vaikka cd levyllä tuotteiden viivakoodit ja kauppias vaan lataa sen koneelle.

Se sama joka nykyään kiinnittää viivakoodit. Isot kauppaketjut eivät tarvitse poliiseja, riittää kun ne vain vihjaavatkin tuotteiden toimittajilleen sitä vaihtoehtoa, että joko tagit löytyvät seuraavasta toimituserästä tai sopimukset jatkuvat sellaisen toimittajien kanssa, joilta tagien liimaaminen onnistuu. Ei se vaadi isoja muutoksia tuotteiden pakkauslinjoille.

Toki, mutta toisaalta loppuasiakas säästää siinä, ettei kaupan tarvitse palkata kassahenkilökuntaa.

Kyllä se minusta aika valtavalta muutokselta kuulostaa että joka ikinen valmistaja rupeaa lisäämään mangeetti tms. tagia tuotteisiin, ja tämä pitää olla joka ikisen tuottajan tuotteissa standardoitu tyyppi.
Otathan huomioon että samoja tuotteita mitä meillä käytetään kuskataan joka puolelle maailmaa? Maksujärjestelmä/prosessi pitää olla standardoitu ja toteutettu globaalisti, ja kuka tämän monopolin sit omistaa?
Ei tule onnistumaan että jonkun pienen pohjoismaan lähikookauppa rupee vaatimaan jotain lisälippua muropaketin kyljessä ja tämän takia koko globaali logistiikka pistetään uusiksi.

Työttömyytä tuo lisää, mutta yhteiskunnan on jossain vaiheessa kuitenkin opittava tulemaan toimeen sen tosiasian kanssa, että teknisessä yhteiskunnassa ei yksinkertaisesti ole täyspäiväisiä mielekkäitä työtehtäviä kaikille jäsenilleen. Tuotanto ja vähät työt pitäisi kyetä jakamaan siitä huolimatta niin, ettei synny syrjäytynyttä köyhälistöä.

Tämä toteutunee siinä vaiheessa kun tekoäly/ropotti järjestelmät ovat scifitasoa kuten aiemmin mainitsin. Robotit tekee paskahommat ku meikäläiset makaa sohvalla ja juo kaljaa.

Edelleenkin olen sitä mieltä että moinen humpuuki pitäisi unohtaa, ja paneutua toimivan nettiruokakassitilauksen toteutukseen.
Varkausmahdollisuutta ei ole, ja logistiikkakuluja ei välttämätti synny hinnan päälle koska ei tarvita "viihtyisää" (kallista) kauppaa, tuotteiden esilleasettelua yms. sekä linjastoja, käteisen käsittelyä tms.
Iso tukku vaan, toimiva etätilausjärjestelmä ja läjä kuskeja ja autoja, urbaanialueella sähköautoja tms. polkupyöriä.

En olisi niin varma, että köyhät saavat levätä kun robotit tekevät työt. Onhan automaatio huippuluokkaa jo nyt, mutta silti köyhät ovat köyhiä ja pakertavat pitkää päivää.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Dredex
En olisi niin varma, että köyhät saavat levätä kun robotit tekevät työt. Onhan automaatio huippuluokkaa jo nyt, mutta silti köyhät ovat köyhiä ja pakertavat pitkää päivää.
Sitten kun robotit tulee kunnolla, niin köyhät ei nakerra edes pitkää päivää vaan saavat keksiä muuta ajankulua.

Dredex
En olisi niin varma, että köyhät saavat levätä kun robotit tekevät työt. Onhan automaatio huippuluokkaa jo nyt, mutta silti köyhät ovat köyhiä ja pakertavat pitkää päivää.

No se nyt ei ollu se pointti.. mutta mikäli aihetta sivutetaan niin köyhyyshän on aika suhteellinen käsite..

Jos ajatellaan työtöntä köyhää, niin hänhän kerkee lepäilemään päivät pitkät kun sossu huoltaa.

.. tai työssä käyvää ns. paskaduunaria joka on "köyhä".. ainakin omassa lähipiirissäni ns. työssäkäyvät köyhäilijät ovat sen tavalla tai toisella itse aiheuttaneet, jokaisella on mahdollisuus opiskella työn ohessa itselleen korkeapalkkaisempaa ammattia ja päästä ulos tilanteesta, mutta kun ei niin ei, valitetaan vaan kun ei oo rahaa ja se vähäkin raha mikä on dokataan heti kurkusta alas.
On se väärin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat