Seuraa 
Viestejä45973

Mahdollistaako madonreikien teoria myös informaation, vaiko pelkästään materian siirron valoa nopeammin.

Jos, niin olisiko pelkästään informaatiota siirtämään pystyvä madonreikä helpompi rakentaa kuin esimerkiksi avaruusaluksen siirtoon tarvittava madonreikä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Tottakai, jos materiaa voitaisiin siirtää niin silloin myös informaatiota "valoa nopeammin". Tuo Kip Thornen madonreikäaikakoneen rakenne mahdollistaa todellakin myös materian siirtämisen vaikkapa menneisyyteen, mutta ei koneen rakentamishetkeä kauemmaksi!

Mahdollistahan se on kyllä.... Mutta et voi menneisyydessä muuttaamaan mitään...esim ampumalla isäsi ennen kuin tapaavat äitisi ja isäsi tapaavat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Qark
Mutta et voi menneisyydessä muuttaamaan mitään...esim ampumalla isäsi ennen kuin tapaavat äitisi ja isäsi tapaavat...

Kaiketi tuo tapahtuisi niin että et pystyisi siirtymään saman neliulotteisen "valo" tai "tapahtuma" kartion sisään, tai siis sellaiseen pisteeseen josta lähtevä kartio ulottuisi lähtöhetkeesi. Tällainen kartio siis kuvaa yhdessä pisteessä tapahtuvien muutosten vaikutusta toisiin pisteisiin, informaatio kun liikkuu korkeintaan valon nopeudella niin aika-avaruudessa syntyy kartio johon vaikutukset ovat korkeintaan voineet ehtiä. Jos aika-avaruutta kuvittelisi yksi ulotteisena janana, sen voisi taivuttaa u:n muotoon jossa sakarat mahdollisesti jatkuisivat äärettämän pitkälle mutta eivät silti sivuilla törmäisi vierekkäisiin kirjaimiin. Jokainen maailmankaikkeuden piste olisi myös tasan u:n alimmassa kohdassa eli jokainen maailmankaikkeuden piste on maailmankaikkeuden keskipiste (Katolinen kirkko ei siis olekaan väärässä). Nyt meidän olisi mahdollista muodostaa madonreikä u:n kärjestä johonkin kohtaa sakaraa niin että madonreikää pitkin kuljettuna tuo matka on lyhyempi kuin itse u:ta pitkin kuljettuna. Saavutettu hyöty kuitenkin riippuisi kuljetusta matkasta niin että lähelle matkustettaessa saavutettu hyöty olisi pieni, jopa negatiivinen, ja kauas matkustettaessa suurempi. Absoluuttisena rajoitteena olisi että sellaiseen kohtaan menneisyyttä ei voi matkustaa että se voisi vaikuttaa lähtöhetkeen, edes käyttämällä useampaa madonreikää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat