Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jännittääkö porukkaa mahdolliset riskit kuten musta aukko yms ja uskotteko niihin?

Sivut

Kommentit (89)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005

Ei, väitetyt riskit ovat hysteeristen houreita. Se jännittää löytyykö Higgs vai ei. Sen selviämiseen tarvitaan kai kuitenkin vuosien koesarjoja, joten ensimmäisenä päivänä tuskin kannattaa riemusta hihkua.

Neutroni
Ei, väitetyt riskit ovat hysteeristen houreita. Se jännittää löytyykö Higgs vai ei. Sen selviämiseen tarvitaan kai kuitenkin vuosien koesarjoja, joten ensimmäisenä päivänä tuskin kannattaa riemusta hihkua.Itsekkin olen samaa mieltä

Tietämätön2
Jännittääkö porukkaa mahdolliset riskit kuten musta aukko yms ja uskotteko niihin?
Ei jännitä, ei yhtään. Ihan huuhaa pelottelua kaikki noi mustat aukot ja syöverit. Tai jos emme tapaa sitten päivän päästä täällä, niin olin väärässä

LHC ajetaan luultavasti pari ensimmäistä viikkoa varovaisesti.

Isot pamput eivät halua, että miljardi kone menee paskaksi.

Entäs sitten kun ja jos Higgs löydetään? Tietomme fysiikan laeista ainakin täydentyy radikaalisti, mutta onko käytännön puolella odotettavissa sovelluksia?.

Mitä riskejä pitäisi jännittää, vihreiden miesten vai vaalenpunaisten elevanthien tuloa maapallolle vaikkapa Marssista? No, teidän kannattaisi ehkä tutustua CERN:ssä ja muuallakin tehtyihin LHC:n tiimoilta tehtyihin lukuisiin riskianalyyseihin mitä siihen suureen törmäysenergiaan tulee ennen kuin aloitatte paniikkia lietsomaan. Tämän nyt käyttöönotettavan kiihdyttimen energiat jäävät vielä kokoluokassaan hetken matkaa ilmakehässä noin 100-1000 kertaa vuodessa tapahtuviin suurenergisimpiin kosmisen säteilyn kohtiotörmäyksiin verrattuna.

Mitä tämän CERN:in suuren hadronikiihdyttimen käynnistykseen tulee, niin nyt vasta sisäänajo eli säätövaiheet alkavat ja tavoiteenergioihin päästään toivottavasti tuolla joskus 2009 keväällä tai kesällä. Eli silloin toivittavasti jo päästään protoni-protoni törmäytyksissä sinne lähelle suunniteltua 14 TeV kokonaisenergioihin, mikä on siis energialtaan noin 7 ketainen Fermilabin nykyiseen Tevatroniin verrattuna mutta jää kuitenkin kauaksi monien luonnollisten hiukkastörmäyksien energiasta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005
peippo
Entäs sitten kun ja jos Higgs löydetään? Tietomme fysiikan laeista ainakin täydentyy radikaalisti, mutta onko käytännön puolella odotettavissa sovelluksia?.Hiukkasfysiikka tuo vain tietoa siitä miten maailmamme toimii. Näköpiirissä ei ole mitään sovelluksia. Nykyään hiukkasfysiikassa liikutaan sellaisissa energioissa, ettei niitä voida tuottaa hiukkasmittakaavaa suuremmassa mittakaavassa (mikä ei välttämättä ole kovin huono asia tuntien lajimme väkivaltaan taipuvaisen luonten) tai mitenkään hallita. Kunhan lasautetaan kaski hiukkasta yhteen ja katsotaan mitä tapahtuu.

Neutroni
Ei, väitetyt riskit ovat hysteeristen houreita. Se jännittää löytyykö Higgs vai ei. Sen selviämiseen tarvitaan kai kuitenkin vuosien koesarjoja, joten ensimmäisenä päivänä tuskin kannattaa riemusta hihkua.Juuri näin. Ja siis niillähän menee ekana ihan tuhottomasti aikaa kun ne kalibroi niitä laitteita ennen kuin edes oikeesti aletaan mitään tutkimaan. Näin minulle ainakin siellä CERNissä väitettiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat