Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen etsinyt, josko netistä löytyisi sivustoja sähkötekniikan itseopiskeluun. Kirjastosta tai kirjakaupasta toki löytyy alan oppikirjoja, mutta samaa tietoa luulisi löytyvän netistäkin runsain mitoin. Mieluiten Suomenkielistä.
Aikomuksena olisi tulevaisuudessa käydä suorittamassa jonkinmoinen alan perustutkinto.
Olen rääkännyt kuukkelia, mutta ilmeisesti en ole vielä löytänyt oikeita hakusanoja?

Kommentit (6)

Eiks sen tutkinnon saisi helposti koulusta? Siis taka-ajatus tässä on nyt se, että siellä koulussa varmaankin myös opetetaan aiheesta.

re
Eiks sen tutkinnon saisi helposti koulusta? Siis taka-ajatus tässä on nyt se, että siellä koulussa varmaankin myös opetetaan aiheesta.

Toki, kouluthan on sitä varten, mutta työssäkäyvänä yrittäjänä on ainoa mahdollisuus iltaopiskelu ja itseopiskelu.

Noniin, yrittäjyys, siinähän se meni hankalaksi..

Tietty yliopistoissa voi roikkua kirjoilla ja käydä hiljakseen vain haluamiaan kursseja, vaikka niin että pari tuntia viikossa luennolla ja lukee itsekseen kurssikirjallisuutta kotona. Tutkintoon vaaditaan tietysti sitten paljon enemmän, mutta jos kyselet jostain avoimesta yo:sta jonkun sähkötekniikan kokonaisuuden suorittamismahdollisuuden perään niin onhan se suoritettuna meriitti sekin.

Oikeestaan ei se opettelu ole vaikeaa vaan se jos pitäis saada tuossa tilanteessa tutkinto.

Opettelepa mitä nuo Maxwellin yhtälöt ihan aikuisten oikeasti tarkoittavat niin siinä ne perusteet sitten suurin piirtein ovatkin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Maxwellin_yht%C3%A4l%C3%B6t). Tokihan sitten piirianalyysiäkin pitäisi osata vähän enemmänkin kuin nuo Kirchoffin piirilait (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirchhoffin_piirilait)...

Eli vakavasti ottaen - kannattaisi varmaan päättää millainen tutkinto on tähtäimessä ja ottaa selville oppilaitoksesta mitä siihen tarvitsee suorittaa...

Yliopistoja ei paikkakunnalla ole, eikä yliopistotasoisesta tutkinnostakaan ole kysymys, vaan lähinnä esim, sähkökojeiden huoltoon, mittaustekniikkaan ja asennuksiin tähtäävästä koulutuksesta.
Paikkakunnalla antanee aikuiskoulutuskeskus iltaopiskelioille ko. koulutusta, ja joku tuontapainen kurssi onkin tähtäimessä.
Ei sitä enää näin 50:senä amispoikien kanssa koulunpenkille kehtaa.

Monet kouluni opettajat ylläpitävät Turun AMK:n verkossa materiaalia, jonka kukin voi itse käydä lataamassa ja printtaamassa. Säästetään kopiointikuluissa... monet tosin vaativat salasanojen tai opiskelijatunnusten käyttöä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat