Seuraa 
Viestejä45973

Viime aikoina minulle on tullut sellainen ongelma että väkevien viinaksien ja erityisesti viskin juominen on tullut mahdottoman hankalaksi. Vielä puoli vuotta sitten vetelin viskiä lähes litrankin joinain iltoina eikä tuntunut missään mutta nyt parin kuukauden ajan on tullut voimakas hylkyreaktio heti nielemisen jälkeen. Mistä mahtaa moinen johtua? Yhden kerran ainakin olin melko tyhjällä vatsalla liikkeellä mutta muutenkin kyseiset litkut saavat elimistöni jonkinlaiseen hälytystilaan. Viiniä ja olutta sen sijaan menee yhä joinain iltoina litrakaupalla eikä ole mitään ongelmia muutakun joskus seuraavana aamuna. Mikä neuvoksi? Tilanne on vakava suurelle viskin ystävälle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Asiantuntija viinoissa en ole, absolutisti nääs, mutta oletko kenties aloittanut lääkitystä, joka voisi asiaan vaikuttaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sä olet poika viskisi juonut..eli viskikiintiösi on täysi. Hyvä näin Liika alkoholi tuhoaa aivosoluja, joten älä turhaan murehdi sitä, miksi yökkäät väkevät pihalle.

..tuli muuten mieleen...olet alkoholin suurkuluttaja, jospa olet saanut vatsahaavan tms..liiasta väkevien litkimisestä. Tutkituta maksasi ja vatsasi.

Tuota itsekin epäilin, mutta esim. kahvia pystyn ihan mustanakin juomaan heti aamusta joka hyvin monilla tuntemillani henkilöillä tekee kipeää heidän vatsalleen. Muutenkin kun kaikki muut alkoholilaadut menevät ihan sutjakkaasti mutta jo pelkkä viskin haju saa kärpän kiipeämään ylempään kerrokseen niin alkaa ihmetyttää.

Niin..viinahan on oikeasti myrkkyä, kaffee ei..kannattaa mennä kuitenkin juttelemaan lääkärin kanssa, meinaan jos oikeesti olet juonut alkoholia noin paljon ja usein..niin kyl se sun kroppasi jo huutaa hoosiannaa..ja ei ihme, jos yököttää.

Muuta en keksi tähän hätään, kuin sen, että sun maksa ei ehkä kykene polttamaan enää alkoholia tehokkaasti, sksi et voi sitä myöskään entiseen tapaan juoda??

Tämmäsiä maalaisjärjellä ajateltuja teorioita nää..

Jospa olet ehdollistunut välttelemään viskiä pahemman kankkusen seurauksena. Itselläni tätä on tapahtunut esimerkiksi oksennustautien yhteydessä, jolloin viimeksi syöty ruoka koetaan usein pitkiäkin aikoja vastenmielisenä.

Sakarias
Jospa olet ehdollistunut välttelemään viskiä pahemman kankkusen seurauksena. Itselläni tätä on tapahtunut esimerkiksi oksennustautien yhteydessä, jolloin viimeksi syöty ruoka koetaan usein pitkiäkin aikoja vastenmielisenä.
Tuo saattaa hyvinkin pitää paikkaansa. Ehkäpä pikkuhiljaa se "itsesuojeluelimistö" lakkaa kyseisen antipatiansa. Mielenkiintoinen mielen ja kehon ristiriitatilanne kyllä, eipä tule usein koettua.

Suvussa on useampi tapaus joille on käynyt niin että he ovat vanhenemisen myötä ikään kuin tulleet allergisiksi viinalle. Eikä siis pelkästään viinalle vaan mille tahansa alkoholille (vain tyyliin 1-2 annosta mahdollista ottaa ellei halua todella huonoa oloa, vaikka aiemmin nautittu alkoholia todellakin eri suuruusluokissa).

Kyllähän se kroppa muuttuu vanhetessaan joten voi tuo mielestäni olla ihan fyysistäkin.

Itsellä on vähän vastaavanlainen alkoholiongelma ja olen havainnut, että johtuu refluksivaivasta. Eli kansankielellä närästyksestä, joka on itselläni melko voimakasta ja päivittäistä. Alkoholi vielä jonkun verran huonontaa ruokatorven sulkijalihaksen toimintaa, jolloin runsas juominen saa aikaan normaalia runsaamman ärsytyksen ruokatorven limakalvolla. Tämä aiheuttaa pidemmän päälle juuri yökötystä, mutta tuon oksennus- tms. tunteen pitäisi kyllä tulla esim. pillereitä niellessäkin helpommin esiin, eikä ainoastaan viskin yhteydessä.

Ratkaisuna voisit kokeilla sellaista lääkettä, kuin Alsucral, joka muodostaa suojaavan kalvon ruokatorven pinnalle. Nautit pillerin tai kaksi ennen viskin juontia. Jos helpottaa edes vähän siihen hylkimisreaktioon, niin voi olla hyvinkin refluksivaivasta kyse.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat