Seuraa 
Viestejä45973

Tulipahan vaan mieleen tässä kun katselin tuolla mainoksia, että 2 punnalla kuukaudessa saa lapselle puhtaan veden, että onko kukaan miettinyt käyttää veden puhdistukseen puun tai muun kasvin hengitystä hyväksi.

Eli ei juotaisi likaista vettä suoraan vaan kasteltaisiin sillä jotain puuta ja kerättäisiin puun hengittämä vesi talteen?? Puhdistuuko vesi?
Plussa puolena tällä systeemillä voitaisiin samalla ehkä kasvattaa jotain ruokakasvia... sovellutus maat olisivat todennäköisesti jotain afrikan maita joissa on kuumaa ja saatava ehkä jotain mahdollisesti likaista kaivovettä??

Onko tässä ideassa mitään järkeä?!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Ideahan on suht. vanha.

Ihmisen kehohan on n. 70% vettä joten sen täytyy olla puhdasta. Solukalvoissa (?) on pieniä aukkoja jotka päästävät läpi vain vesimolekyylit. Ihmisen kehoa on yritetty jäljitellä tosin ei ihan yhtä hyvin tuloksin, mutta jonkinlaisia vedenpuhdistus kalvoja on jo käytössä mm. juuri afrikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotain tämmöistä tietoa internetistä etsimällä löysin: (tiedä sitten onko totta)

In one growing season, one corn plant transpires over 200 liters.

Eli jos ihminen juo 2l päivässä riittäisi 3-4 maissia sopivassa kasvihuonekuvussa peitettynä noin äkkiseltään laskettuna.

Jos maa mihin vesi kastellaan suojataan osiosta missä kasvi on niin kaikki kerätty vesi on tullut kasvin läpi. Se että onko se taudeista puhdasta on sitten eri juttu...

Vierailija

Kasvattakaa kaktuksia. Mä kasvatan aloe veraa. Siksi mulla on niin kaunis iho. Saa niistä janonkin pois.

Vierailija
TMKK
Meillä on täällä kuutisen semmosta 2 metristä kaktusta + 1 pieni & rahapuu lisäksi.Ei ihminen muuta tartte.

Koivun mahla on hyvä esimerkki siitä, että puun solukot "puhdistavat" maaperästä imemänsä nesteen.
Itselläni on vanha koivu likakaivon vierellä, josta keväisin "itketän" monta pullollista hyvänmakuista ja terveellistä mahlaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat