Seuraa 
Viestejä13176

Noin yleisesti harrastaako kaikki ihmiset jotain liikuntaa tai vastaava juttua.

Onko yleistä että "normaalilla" ihmisellä on jotain harrastuksia.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10513

hengitys ja sydämen lyöntien ohjailu lienee niitä yleisimpiä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Pitää lähteä siitä että miettiä mikä itseään kiinnostaa, millainen haluaa olla ja mikä voi viedä itseään eteenpäin.

Liikkuminen kasvattaa kuntoa ja antaa loppupeleissä enemmän energiaa tavallisiinkin juttuihin. Hyvässä kunnossa on myös paremman näköinen. Ulkona liikkuessa voi suunnitella reittejä ja vaikka ottaa valokuvia kaikesta mielenkiintoisesta.

Sitten kun on vähän treenattu kuntoa niin kokeile vaikka alkaa pelaamaan kaveriporukassa sählyä tai futista niin se on kanssa aika hauskaa.

Pidetään joku futisturnaus tiede.fissä, Helsinki versus Tampere.

Jo vain kannattaa harrastaa. Elämäntuska painuu taka-alalle, kun on tekemistä joka vie ajatukset hetkeksi muualle - flow-kokemus.

Liikunta on erityisen hyvä harrastus ja suosittelen etenkin masennusta poteville raakaa rääkkiä vaikkapa punttisalilla - saapi hyvän mielen, turvallisuutta luovia rutiineja ja vähän lihaa luittensa ympärille.

Itse harrastan taistelulajeja (johon kuuluu oheisharjoitteena neljät salitreenit viikossa), kitaransoittoa, ruuanlaittoa, eräilyä, lukemista, elokuvien tölläämistä sekä paskanjauhantaa foorumilla (lähinnä leffankatsonnan yhteydessä).

Harrastus löytyy tuosta allekirjoituksesta Sen ohella "kotikoneistajan" hommia metallisorvilla ja muilla laitteilla, sekä paljon lukemista ja kolmen kissan ja kahden hiiren hoitoa

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Ei tarvitse alkaa fanittamaan, kunhan löysin vastaavaa settiä omasta elämästäni.

Sakarias
Jo vain kannattaa harrastaa. Elämäntuska painuu taka-alalle, kun on tekemistä joka vie ajatukset hetkeksi muualle - flow-kokemus.

Liikunta on erityisen hyvä harrastus ja suosittelen etenkin masennusta poteville raakaa rääkkiä vaikkapa punttisalilla - saapi hyvän mielen, turvallisuutta luovia rutiineja ja vähän lihaa luittensa ympärille.


Tai lenkkipolulle tuntikausien hikilenkille, kuten itse teen. Vain minä ja sykemittari, taivaallista. Vähentää merkitsevästi turhaa stressiä ja vitutusta ja pistän tämän sekä omien fysikaalisten reaktioiden tunnistamisen piiriin että sen kuuluisan "endorfiinin". Liikunta myös tutkitusti sekä hoitaa että ehkäisee tehokkaasti masennus- ja ahdistustiloja, sekä sosiaalisissa muodoissaan sosiaalistaa kätevästi.

Korostan myös että vaikka mikä tahansa liikunta on ok, todella merkittävä ero on aktiiviliikkujien ja sohvaperunoiden välillä. Aktiivisuustasot pomppaavat kattoon ja unettomuus katoaa kun liikkuu lujaa.

Sakarias
Itse harrastan taistelulajeja (johon kuuluu oheisharjoitteena neljät salitreenit viikossa),

Vau. Itse harrastin useita kamppailulajeja, voi olla ihan hauskaa menoa – joukkue- ja pariurheilun ja yksin puurtamisen mukava yhdistelmä. Säkin molestointi ounaa myös ja ilmaisella aerobic-tason kuntosalilla pyrin myös laahustelemaan.

Sakarias
lukemista, elokuvien tölläämistä sekä paskanjauhantaa foorumilla (lähinnä leffankatsonnan yhteydessä).

Luen paljon ja nykyisin pelkästään "hyödyllistä" kirjallisuutta jonka pohjalta voi argumentoida eikä vain uneksia ja päälle asia- & hömppälehtiä.

Leffoja katson nykyisin lähinnä vain seurassa vuorovaikutuksen vuoksi ja heitän sioille helmiä näillä kirotuilla foorumeilla aivan liikaa, olen olut terapian ja katkaisun tarpeessa jo kauan. Mutta ei voi mitään kun tiedän miten hyvää se kommunikaatiotaidoille ja jopa yleissivistykselle tekee.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

En ole ikinä harrastanut säännöllistä liikuntaa, enkä usko että osaisin aloittaakaan enää. En nauti itseni rääkkäämisestä, jälkeenpäinkin on lähinnä huono olo, ja aina käyttäessä paljon aikaa johonkin "aivottomaan", kuten liikkumiseen, pelaamiseen tai vaikka Facebookkiin, tulee epämääräisen huono omatunto siitä etten kehitä itseäni mitenkään.
Liikunnaksi saa riittää se, että kuljen kaikkialle kävellen tai pyörällä.

Täysin epänaisellisena friikkinä en myöskään harrasta shoppailua, elokuvia, musiikin kuuntelua enkä tv-sarjoja. Sen sijaan luen (nykyään lähinnä tiedekirjallisuutta ja Terry Pratchettia, mutta välillä myös muuta fantasiaa ja satunnaista scifiä), piirrän (lähinnä eläimiä, erityisesti muinaiseläinten rekonstruktioita) ja hoidan taloon kertynyttä eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan risteymää, joka pitää sisällään kuusi akvaariota, sauvasirkkapopulaation ja pari rottaa, plus sekalaisen valikoiman huonekasveja.
Loppu aika menee sosiaaliseen toimintaan joko netin välityksellä tai livenä. En siis harrasta mitään, jos harrastuksiksi lasketaan kodin ulkopuolella tapahtuvat säännölliset, ohjatut puuhat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat