Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Duunikaveri esitteli omaa gps navigaattoriansa ( Nûvi näytti lukevan ruudussa ) ja tästä tarttui lievähkö navigaattorikuume. Kävin tuossa jo kuolaamassa muutaman navin perään, mutta vielä jäivät kauppaan. Eli budjetti olisi jossain 200 - 250 € välillä, onko palstan jäsenillä tähän haarukkaan osuvista kokemuksia( suosikkeja/inhokkeja ) , joita kehtaatte esitellä?

Kommentit (12)

Minulla Mio 250
Muuten hyvä, mutta juuri tämän mallin päivitys ei onnistu netistä. Ja jälleenmyyjää on vaikea löytää. Liike josta ostin, lopetti enkä sen jälkeen ole päässyt päivittämään laitetta. Oli TM:n testeissä hyvä, mutta vähän olen nähnyt muilla. Monilla näyttää olevan Tom Tom.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

TomTom ja toimii hyvin. Mukava lisäominaisuus on kameratolppien varoitus. Ostin TomTomin, koska halvinkin malli antoi sijainnin suoraan astekoordinaatteita (WGS). Tarvitsin sellaista vanhojen talonpaikkojen löytämiseen.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Minulla on TomTom. Olen kokenut jopa ongelmaksi sen, että navigaattori päällä ajaessa näkee aika luotettavan nopeuden ja sitten tulee ajettua esim. 120-rajoituksella sitä 129 tms. Tämä taas aiheuttaa sen että pitää ohitella kaikkia ja koko matka on yhtä rallia. Mukavampaa olisi jos voisi vain mennä muun liikenteen mukaan?

Huomasin yhdessä vaiheessa , että navigaattori käski ensin valita oikean kaistan ja käännöksen jälkeen vasemman kaistan, vaikka itse tiesin, että kannattaa pysyä koko ajan vasemmalla kaistalla. Onko tämänlainen "sokeus" yleistä näissä laitteissa? Eli laite ei osaa laskea kahden käännöksen osalta optimaalista kaistan valintaa.

Nykyisissä TomTomeissa on käsittääkseni myös mahdollisuus korjata itse karttaa ja jopa ladata netistä muiden tekemiä korjauksia. Itselläni ei ole siitä mitään kokemuksia, mutta jos se toimii niin se ei ole mikään pikkujuttu, koska valmiit kartat yleensä tuppaavat olemaan jossain määrin päin mäntyä. Tai siis suurin ongelma niissä on, että ne saattavat johdatella jollekkin kinttupolulle mitä ei ole enää olemassakaan tai joka toimii pelkästään kesällä.

Itselläni on ollut Garmin C310, TomTom700 ja nyt Nokian E90.
Garminissa oli Navteq:n kartat ja ainakaan silloin ne eivät Suomen osalta mitenkään hirveän hyvin päivittyneet. Meinaan siinä missä Tele-Atlaksen kartoissa oli jo aika päiviä sitten otettu Kehä3:n (joka siis on paikallisesti aika merkittävä tie muuten) muutokset huomioon, niin Navteqiin niitä vaan ei kuulunut. Sen takia sitten vaihdoin sen laitteenTomTomiin, joka on kyllä pelannut ihan jees kaikin puolin, mutta E90 on kuitenkin aina mukana ja sitä siis käytän nykyään.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6316
Liittynyt7.7.2007

Merkistä riippumatta kannattaa valita sellainen malli, että jos jostain syystä poikkeaa reitiltä, navigaattori laskee uuden reitin kohteeseen automaattisesti. On se niin kätevä ominaisuus, ei tarvitse ajon aikana sählätä navigaattorin kanssa.

ovolo
Merkistä riippumatta kannattaa valita sellainen malli, että jos jostain syystä poikkeaa reitiltä, navigaattori laskee uuden reitin kohteeseen automaattisesti. On se niin kätevä ominaisuus, ei tarvitse ajon aikana sählätä navigaattorin kanssa.Onko muita vaihtoehtoja muka olemassakaan?

ovolo
Seuraa 
Viestejä6316
Liittynyt7.7.2007
Stringer
ovolo
Merkistä riippumatta kannattaa valita sellainen malli, että jos jostain syystä poikkeaa reitiltä, navigaattori laskee uuden reitin kohteeseen automaattisesti. On se niin kätevä ominaisuus, ei tarvitse ajon aikana sählätä navigaattorin kanssa.Onko muita vaihtoehtoja muka olemassakaan?Joissain myynnissä olevissa vanhemmissa malleissa ei tätä ominaisuutta ole. Esim. Garmin Nuvi-sarjan 200 mallissa ei muistaakseni ole. Sitä Gigantti myy 125€ hintaan. Riippuu tietysti henkilöstä kokeeko tuon ominaisuuden tarpeelliseksi.

ovolo
Joissain myynnissä olevissa vanhemmissa malleissa ei tätä ominaisuutta ole. Esim. Garmin Nuvi-sarjan 200 mallissa ei muistaakseni ole. Sitä Gigantti myy 125€ hintaan. Riippuu tietysti henkilöstä kokeeko tuon ominaisuuden tarpeelliseksi.Ovat nyt tainneet keksiä tarinaa sinulle siellä Gigantissa. Meinaan kyllä tuo asia ainakin Garminin kotisivulla mainitaan kuuluvaksi ominaisuuksiin:

[code:1rkp74yw]Auto re-route (fast off-route and detour recalculation): yes[/code:1rkp74yw]

Lähde: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... 0#specsTab

Sain kuumeen laskemaan, kun tilasin TomTom 730:en, jossa on nk älykäs kaistanvaihto-ominaisuus. Tulee vissiin metsäautotiet hiljalleen tutuiksi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat