Absintin laimentaminen vaarallista

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Otin tossa absinttia ja siinä sitä laimensin, laiton sokeria ja vettä.

Jossain etiketissä kuuluu sulattaa lusikassa se sokeri ja valuttaa absinttiin. ( mainostemppu lähinä sulattaa liekillä sokeri)

Absintti oli 75 prosenttista, niin aika äkkiä polttaa koko asunnon tai kerrostalon.

Ei kannata kaataa pöydälle viinoja jos sulattaa sokeria.

Vakuutusyhtiön neekerit ei sulata temppua, jos sää sulatat absinttiin sokeria.

Absinttin lisätään vettä, niin maku paranee.

Kommentit (15)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Otin tossa absinttia ja siinä sitä laimensin, laiton sokeria ja vettä.

Jossain etiketissä kuuluu sulattaa lusikassa se sokeri ja valuttaa absinttiin. ( mainostemppu lähinä sulattaa liekillä sokeri)

Absintti oli 75 prosenttista, niin aika äkkiä polttaa koko asunnon tai kerrostalon.

Ei kannata kaataa pöydälle viinoja jos sulattaa sokeria.

Vakuutusyhtiön neekerit ei sulata temppua, jos sää sulatat absinttiin sokeria.

Absinttin lisätään vettä, niin maku paranee.

Vierailija

Absintin juomiskuntoon laittamisessa on monia eri traditioita. Perinteinen on juuri sokeria teelusikkaan ja kastaa sen juomaan ja polttelee siitä pahimmat pois. Lusikka sen jälk juomaan ja sytyttää sen palamaan ja sammuttaa melko pian tukahduttamalla. Sitten valmis nautittavaksi...
Mutta suomestahan ei kunnon absinttiä saa, ainakaan monopolista.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
tiäremiäs
Otin tossa absinttia ja siinä sitä laimensin, laiton sokeria ja vettä.



Eihän sulla ole rahaa viinaan kun ostit sen kameran, muistatko. Absintti on vieläpä kallista viinaa.

Suhun ei kyllä voi luottaa yhtään!

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija

Tarkoittaa tuo etiketeissä lukeva sulattaminen liuottamista (kansanomaisesti sulattamista). Ei siis liekillä sulattamista.

Wikipedia
Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla vedellä,
Vierailija

En nyt millään jaksaisi alkaa ihmettelemään kaikkia tapoja absintin juomakuntoon laittamiseen. Niitä on monia ja itse olen lähinnä tuota Awebin referenssiä. Kyllä se hyvin menee ilman traditioita ja kaikkea säälittävää painolastia mitä nuo uusinnetut traditiot tuo. Jokainen nauttikoon absintin kuten itse tahtoo...pääasia kunhan pystyy käsittelelmään sen tai jos ei pysty niin mitä sitten...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Jaa no saapihan siittä absintistäki juotavan, ko lorahuttaa puolhenlitrhan absinttiä litran pirtua sekhan.

Vaikka onhan se pirtun lanttaaminen jollaki absintillä hyvän viinan pillaamista.
Viina pittää juuvva aina raakana , tai sanothanko puhthana.
Alle 50%:set ei ole viinaa, non jotaki litkuja.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Aweb
tiäremiäs
Otin tossa absinttia ja siinä sitä laimensin, laiton sokeria ja vettä.



Eihän sulla ole rahaa viinaan kun ostit sen kameran, muistatko. Absintti on vieläpä kallista viinaa.

Suhun ei kyllä voi luottaa yhtään!





Lattialautojen alla oli pullo piilossa, en ole sitä nyt ostanutkaan vaan vanhaa varastoa on.

Laimentaa pitää tai ei pidä, mutta ainakin pahaa se on raakana juoda.

Liian väkevää ja liian kitkerän makusta. Laimentaa vedellä tai sokerilla maku pehmenee ja muuttuu hyväksi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26853
Liittynyt16.3.2005

No mikä siinä sokerivedellä laimentamisessa on ongelma? Jos tuollaiset perinteiset tavat eivät merkitse mitään, sen kun sekoitat absinttiä, vettä ja sokeria lasissa mieleisessäsi suhteessa.

Sulatettaessa sokeri ruskettuu ja siihen tulee oma aromi. Ei se sokerin sulattaminen mikään vaarallinen temppu ole, kunhan sitä absinttilasia pitää hieman etäämpänä. Ei se sula sokeri alkoholia sytytä. Jos sitä pelkää, voi sokeria sulattaa kattilassa hellalla, antaa jäähtyä ja liuottaa veteen.

Vierailija
Neutroni
Sulatettaessa sokeri ruskettuu ja siihen tulee oma aromi. Ei se sokerin sulattaminen mikään vaarallinen temppu ole, kunhan sitä absinttilasia pitää hieman etäämpänä. Ei se sula sokeri alkoholia sytytä. Jos sitä pelkää, voi sokeria sulattaa kattilassa hellalla, antaa jäähtyä ja liuottaa veteen.



Kyllä se sokeri sytyttää sen viinan lasissa palamaan lähes aina, ainakin jos ei ole oikeaa absinttilusikkaa. Pistän itse yleensä kukkurallisen hienoa sokeria, koska yksi sokeripala harvoin maustaa tarpeeksi.

Toisaalta ihan helppo se on hallita se drinksujen tekeminen, kun harjaantuu siihen hommaan. Ottaa pöydälle vesikannun, jossa kylmää vettä. Lusikka, sytkäri, sokeria ja absinttia. Yksi negatiivinen asia on kuitenkin ilmennyt. Aikanaan hajosi laseja valmistuksen aikana, koska lasi ei kestänyt sitä lämpötilanvaihtelua. Eli vaikka lasissa oleva alkoholi syttyisi palamaan, kannattaa se sammuttaa vedellä ja sekoittamalla sokeri heti kun se on riittävästi sulanut. Ei ole pelkoa, että prosentit tippuu liikaa, kun alkoholi palaa lasissa. Väkevää se on vielä senkin jälkeen.

En osaa kyllä sanoa, että minkälainen on sopiva lasi noiden drinkkien valmistamiseen. Mut ei mielellään kovin vanhoja laseja. Perintökalleudet kannattaa jättää kappiin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26853
Liittynyt16.3.2005
Shriek
Kyllä se sokeri sytyttää sen viinan lasissa palamaan lähes aina, ainakin jos ei ole oikeaa absinttilusikkaa. Pistän itse yleensä kukkurallisen hienoa sokeria, koska yksi sokeripala harvoin maustaa tarpeeksi.



No sitten en ole oikein ymmärtänyt sitä valmistusprosessia. Sula sokeri on kai jonkin verran yli sadan asteen, eikä se sytytä alkoholihöyryjä. Poltetaanko sitä sokeria jotenkin?

Toisaalta ihan helppo se on hallita se drinksujen tekeminen, kun harjaantuu siihen hommaan.



Joo, alkuillasta kaikki sujuu mallikkaasti, mutta sitten kun illan viimeistä paukkua säätää, onnettomuusriski on melkoinen.

En osaa kyllä sanoa, että minkälainen on sopiva lasi noiden drinkkien valmistamiseen. Mut ei mielellään kovin vanhoja laseja. Perintökalleudet kannattaa jättää kappiin.



Rosterimuki.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Sokerin sulattaminen..Miksi teidän pitää tehä kaikki noin moninmutkaisesti? kuulkaapas ootteko kuulleet sellaisesta aineesta kuin hunaja? Olisi himppuverran helpompaa maustaa sillä kun on jo valmiiksi nestemäistä. Saatte samantien vitamiiniannoksen, niin johan tulee kunnon terveysjuoma!!

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vierailija
Neutroni
No sitten en ole oikein ymmärtänyt sitä valmistusprosessia. Sula sokeri on kai jonkin verran yli sadan asteen, eikä se sytytä alkoholihöyryjä. Poltetaanko sitä sokeria jotenkin?



Valmistustapoja taitaa olla useampi kuin yksi, mutta ainakin siinä tavassa, minkä itse aikanaan opettelin, homma menee näin:

Drinksulasiin absinttia. Sitten otan lusikkaan sokeria(hienoa tai pala), jonka jälkeen käytän sitä lusikkaa alkoholissa. Sen jälkeen sytytän sen lusikan palamaan lasin yläpuolella. Annan palaa niin kauan kunnes lähes kaikki sokeri on muuttunut kirkkaan sulaksi, jonka jälkeen kumoan sen ja sekoitan alkoholiin. Samalla kaadan sekaan veden. Mikäli lasin alkoholi leimahtaa, se sammuu yleensä veden sekoitus vaiheessa. Yleensä autan sammumista äkkillisesti puhaltamalla.

Joo, alkuillasta kaikki sujuu mallikkaasti, mutta sitten kun illan viimeistä paukkua säätää, onnettomuusriski on melkoinen.



Onhan siinä tietysti jonkinlainen riski. Mutta pitää olla melkoisen tumpelo, että saa hommalla koko mökkinsä palamaan.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
tiäremiäs

Laimentaa pitää tai ei pidä, mutta ainakin pahaa se on raakana juoda.



Makukysymys. Mun mielestäni se on hyvää raakana.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Uusimmat

Suosituimmat