Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä miettinyt, että onko maanviljelijöille annettavissa tuissa mitään järkeä. Miksi he myyvät tuotteitaan tappiolla? Eikö markkinatalous hoitaisi asiaa paremmin? Käsittääkseni nykyisessä mallissa ihmiset maksavat veroja, joista Suomen valtio maksaa jotain EU laskuja, joista EU palauttaa osan maanviljelijöille. Kun keskustelin asiasta äitini kanssa (maanviljelijän tytär), hän toi esille näkökulman että ilman tukia pienituloisilla ei olisi enää varaa ostaa ruokaa. Tästä selvitään helposti sillä, että tukiin kuluvat rahat käytetään pienituloisten verohelpotuksiin.

Onko kellään asiasta mitään faktatietoa? Samalla tavalla ihmettelen metsäteollisuudelle jaettavia tukia ja kuljetusalan vinkumia helpotuksia. Jos polttoaine on kallista niin miksi he eivät laskuta sitä asiakkailtaan?

Jos vastaava threadi on jo olemassa niin jatketaan pähkäilyä siellä.

Kommentit (6)

niin kauan kun suomi kuluttaa
rahaa omaan puolustukseen...
ei ole aihetta lopettaa oman puolustuksen
tärkeintä osaa...
ravinnon tuotantoa...,

tykeillä ei tehdä mitään jos ei ole
kavereita niitä käyttämässä...

omena
niin kauan kun suomi kuluttaa
rahaa omaan puolustukseen...
ei ole aihetta lopettaa oman puolustuksen
tärkeintä osaa...
ravinnon tuotantoa...,

tykeillä ei tehdä mitään jos ei ole
kavereita niitä käyttämässä...
Juuri näin.

Omavaraisuusastetta pitäisi lisätä myös kehittämällä entistä tehokkaammin sellaisia energiamuotoja, mitkä vähentäisivät Suomen riippuvuutta ulkomailta tuotavasta energiasta.

Kumma kyllä, vaikuttaa siltä kuin Suomen omavaraisuutta oltaisiin heikentämässä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Johtuu siitä, että toimiva ravinnontuotanto on kaiken perusta. Jos sitä ei ole tai se ei toimi, niin sen jälkeen ei ole mitään muutakan. Kulttuurien kehittyminen aikanaan perustui ravinnotuotannon (maatalouden) ylijäämään. Tämä perusehto on edelleen voimassa.

Maataloustuilla halutaan säilyttää ravinnontuotanto vakaana ja mahdollisimman paljon omassa hallinnassa.

Suomi on maailman pohjoisin maatalousvaltio. Ilman yhteiskunnan tukea täällä ei kannattaisi kenenkään harjoittaa maataloutta. Esim. naapurivaltiomme Ruotsin maataloudesta n. 80% on Skånen alueella, mikä on useampi sata kilometriä etelämpänä kuin meidän viljelmämme tai karjatalousalueet keskimäärin.
Kriisitilanteessa elintarvikkeilla on paljon helpompi kiristää ei-omavaraista valtiota kuin esim. öljyllä.

Virus
Tukea reilu 2 miljardia euroa ja euroopan kallein ruoka. Oujee.
Pakkoko on syödä maapallon toiselta puolelta tulevaa ruokaa, jonka kuljetus maksaa - paljon. Sen banaanitertun matka aika pitkä... ehkä se vaikuttaa siihen, että banskulla on täällä enemmän hintaa kuin jossain ihan muualla.

Ja kauppojen lämmitys, sitäkään ei tartte pohtia kovin monessa maassa. Yms yms lokalisointia. Eipä kovinkaan suuri % suomalaisista ole alipainoisia tahtomattaan...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat