Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.ufodigest.com/news/0808/moon-timber.html

Mitähän kaikkea meille ei kerrota?

Sivut

Kommentit (23)

Joo, jos se tälli joskus soisi tulla, kapuaisin lähimmälle korkeimmalle vaaralle ja heristäisin nyrkkiäni voimaperäisesti taivaalle, että anna tulla vain perkele.

Barbaari

Eli tämä on se "puunpalanen"?

[size=150:2rutg0s0]Miksei opportunityssä ole[/size:2rutg0s0] [size=200:2rutg0s0]värikameraa?[/size:2rutg0s0]
Kuvasta näyttää käyvän ilmi että Marsissa on ollut vettä/tulva, mikä on virratessaan tuonut mukanaan tuon puunrungon joka on jumittunut puropahasen uomaan sen tehdessä käännöksen.

SpectralUltra
http://www.ufodigest.com/news/0808/moon-timber.html

Mitähän kaikkea meille ei kerrota?
Joopa joo. Hyvät lähteet sinulla: ufodigest.com. Keksitään nyt sitten yhdessä tulkintoja mustavalkoisesta kuvasta. Kannattaa tehdä tämä kuitenkin varoen, liian oivaltavista havainnoista saatat joutua tarkkailun alaiseksi. Saatat olla myös kuolemanvaarassa!

Someone at NASA released a photo that they shouldn’t have, a picture of a piece of timber the size of a railroad tie, a photo that could get someone killed. There is no mistaking that the object in the print below is a piece of wood. NASA claims that Mars is a desert planet with no life at all. NASA lies, repeatedly.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Taas näitä... Ihmetellä täytyy sitä että samat hörhelöt joiden mielestä NASA ei koskaan laskeutunut Kuuhun, ovat nyt sitten sitä mieltä että tämä todistaa Marsissa olevan metsiä ja elämää ja ties mitä vielä...

Ensimmäinen oletukseni oli että kuva on käsitelty, ts. shopattu ulkoasuunsa, jotenka käväisin NASA:n sivuilla katselemassa löytyisikö originaaleja kyseisestä kuvasta (näytti jotenkin tutulta tuo maisema... mitä tämä kertoo allekirjoittaneesta ).

No, löytyihän kuva ja vielä likipitäen samanlaisena kuin missä muodossa sitä netissä levitellään suurena paljastuksena suuntaan tai toiseen; kuva on vuoden 2004 toukokuulta ja löytyy täältä. Kuva ei siis ole photoshopin tuotos.

Seuraava oletus oli, että ihmiset löytävät taas kerran kuvasta juuri sitä mitä kerrotaan jos yhdennäköisyys on edes likimääräinen. Mikä itse asiassa osoittautuu paikkansapitäväksi tälläkin kertaa. Kaksiulotteisena kuvassa näkyvä objekti kyllä muistuttaa erehdyttävästi lankunpätkää kun näin sanotaan ja sen sellaisena alkaa nähdä, mutta kolmiulotteisesta kuvasta voidaan havaita, ettei kappale ole lainkaan niin särmiön mallinen kuin kuvasta ensi näkemältä vaikuttaisi. Ympäristöön vertaamalla paljastuu että kyseinen muodostelma on todennäköisimmin kameraa kohti osoittava reuna yhdestä maisemassa moninaisina esiintyvistä laatoista. Laatan päällinen näkyy osittain, ja kolmiulotteisesta kuvasta nähdään eri suuntuun osoittavat särmät ja puun "säleistä" tulee itse asiassa laatan kerrostumamaisia rakenteita... Anaglyfikuva löytyy NASA:n sivuilta:

Keskivertoresoluutio
Suuri resoluutio

Joilla ei anaglyfilaseja ole ja jotka osaavat kieroon katsomalla nähdä kolmiulotteisuuden kuvista, laitetaan tähän nyt vielä vierekkäin aseteltuna osat tuosta kohdasta:

Myth Busted. Mielenkiintoisia muodostelmia maisemasta kyllä löytyy; erityisesti mielenkiintoni herätti taustalla selvästi näkyvä Jawojen hiekkakulkija josta aurinko heijastuu kameraan päin. Näkyy kirkkaana täplänä kaukaisuudessa, mutta ulkonäöstä ei voi erehtyä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
Herra Tohtori
erityisesti mielenkiintoni herätti taustalla selvästi näkyvä Jawojen hiekkakulkija josta aurinko heijastuu kameraan päin. Näkyy kirkkaana täplänä kaukaisuudessa, mutta ulkonäöstä ei voi erehtyä.Kas olisi jäänyt huomaamatta jos et olisi maininnut. Sitten vielä pitäisi ihmetellä jotain pölkkyä...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31147
Liittynyt16.3.2005
Barbaari
Eli tämä on se "puunpalanen"? Jännästi leikattu valokuva.Tuo kuva on koottu useista pienemmistä. Osa kuvista puuttuu, siksi mustat alueet.

Miksei opportunityssä ole värikameraa?Opportunityssä, kuten useimmissa planeetaluotaimissa, on mustavalkokamera, jonka eteen voidaan vaihtaa erilaisia suodattimia. Mukana on toki punainen, vihreä ja sininen suodin, jotta kolme valotusta yhdistämällä saadaan sen näköisiä värikuvia kuin ihminen näkisi maiseman. Mutta sen lisäksi on myös muita kapeakaistaisia suodattimia, joiden avulla voidaan tunnistaa eri mineraaleja, jotka heijastavat tiettyjä aallonpituuksia lähiultravioletissa, näkyvässä valossa tai lähi-infrapunassa. Tuollainen vaihdettavien suodattimien käyttö mahdollistaa saman kameran käyttämisen maksimiresoluutiollaan erilaisiin kuvantamistehtäviin.

Marskulkijoiden kotisivuilla voi tutustua kuvatarjontaan. Siellä löytyy oikean värisiä, väärän värisiä ja eri aallonpituuskaistoilla otettuja mustavalkokuvia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat