Seuraa 
Viestejä45973

Miten saisi taiottua wanhaan lankapuhelimeen jollain konstilla valintaäänen? Liittymää ei tietystikkään ole. Puhelin on koristeena mutta olisi hauska jos siihen saisi valintaäänen. Kumminkin kaikki aina nostaa luurin "halooooo"

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

enikula
Miten saisi taiottua wanhaan lankapuhelimeen jollain konstilla valintaäänen? Liittymää ei tietystikkään ole. Puhelin on koristeena mutta olisi hauska jos siihen saisi valintaäänen. Kumminkin kaikki aina nostaa luurin "halooooo" :lol:

Tosi hauska idea! Vielä jos valintakin kuulostaa oikealta... :D

Rakenna/rakennuta ns. oskillattori, hanki jokin pieni paristo. Kytke oskillaattorin ulostulo luurin kuulokkeeseen ja käyttöjännite luurikytkimen kautta paristoon. Varmistu, ettei puhelimen kytkentä toimivaan puhelinpistokkeeseen aiheuta yhtään mitään mihinkään päin (eli seinätösselijohdot molemmista päistä irti).

Oskillaattori voi toteutua yhdelläkin mikropiirillä tai transistorilla ja muutamalla passiivisella komponentilla (ei, en aio suunnitella sellaista) plus taajuuden ja voimakkuudensäätötrimmereillä ehkä, eli komponentit ei maksa paljoa, mutta se näprääminen vie aikaa. Jos et itse pysty sitä tekeen, etsi joku innokas harrastaja tuttavapiiristäsi.

Vieläkö on olemassa elektroniikan rakennussarjoja? Katteleppa niistä jotain sopivaa.

Oskillaattorin toteutat helposti 555 piirillä. Löytyy varmasti googlettamalla. Et tarvitse kuin pari konkkaa, pari vastusta ja tietenkin itse 555-piirin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän lankapuhelin saa soidessaan jonkinlaisen sähköimpulssin johtoa pitkin??
Miksi siis rakentaa mitään monimutkaista? Vain oikea määrä sähköä johtoon (huomaa ammattitaitoni! ) ja johan soi silloin kun haluat!
Jokin kytkin piiloon tms...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat