Seuraa 
Viestejä13176

Saa nähdä yrittääkö sonera kusettaa. Tilasin 100 megasen nettin.

jos nopeus on vain 1 mega, niin kun on käynyt. Niin aika perseestä ja ihmisten huijausta.

Kommentit (11)

1 Megatavu = 8 Megabittia

Käytännössä tuo 8 Megabittiä/sekunti on maksimi ADSL-liittymässä. Oletko hankkinut valokaapelit kotiin?

Kannattaa huomioida, että liittymän tarjoajat käyttävät peruskäyttäjän kannalta mahdollisimman kovilta luvuilta kuullostavia yksiköitä. Tietotekniikassa on erittäin paljon yleisesti hyväksyttyjä epävirallisia standardeja. Kaikki muut ovat hyväksyneet kerronnaistaen välisiksi suhteiksi 1024, mutta kiintolevyjen valmistajat käyttävät 1000. Siitä sitten jokainen voi laskea kuinka paljon Teratavun levyllä on vähemmän tilaa kuin mitä valmistajat ilmoittavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsellä Soneran "24 megainen"... Paskat. 8400kb/s tainnut nopeimmillaan mittauksissa olla latausnopeuksien ollessa "oikeassa käytössä" korkeimmillaan 800 kb/s luokkaa. Huomenna lähtee valitussoitto ja mahdollisesti vaihto kymppimegaiseen.

On Soneran ja Elisan merkonomitytöt ennenkin erehtyneet mainoksissaan teknisten arvojen ilmoituksissaan. On erehdytty bittiä/sekuntti ja baudi-nopeuksien ilmoituksissa. Kerrankos kun alkaa kymmenen potenssien lukemat tekemään merkonomille vaikeuksia, niin minkäs sille sitten voi. Teroja, biljoonia ja miljoonia kun joskus paljailla numeroarvoilla lähestytään, niin voi olla varma siitä, että mettään menee merkonomityttöjen laatimat mainokset sivuostoillaan teknisiltä arvoiltaan.

Voi voi. Se mainitaan kyllä selkeästi että ne on teoreettisia maksiminopeuksia ja että käytännön rajoituksia saattaa niille olla olemassa.

Olettaisin että tässä on kyseessä soneran laajakaista extra jolloin yhteyttä rajoittaa todennäköisesti lähinnä talokaapelointi. Mikäli talo on hiljattain rakennettu lienee se ethernet-kaapeloitu ja 100 megan nopeus on oikeasti aika lähelle saavutettavissa. Suurimmassa osassa lienee kuitenkin normaali puhelinkaapelointi jolloin nopeus rajoitetaan 10/2 megaan tietääkseni. Adsl-tekniikalla toki pitäisi olla mahdollista päästä 24/2 nopeuksiin mutta tämä on 10/2 on kuitenkin selkeästi sopimusehdoissa mainittu puhelinkaapeloinnin maksiminopeudeksi (ja mikäli näitten lähelle ei päästä niin se on todennäköisimmin taloyhtiön huonon talokaapeloinnin eikä operaattorin vika). Ks palvelukuvaus http://www.sonera.fi/files/Sonera.fi/Yk ... tic%20File Olen toisaalta sitä mieltä että yli 10 megan kaistaa pääsee harvoin hyödyntämään. Kieltämättä ulospäinsuuntautuvaa kaistaa näkisi mielellään enemmän jotta pääsisi vapaammin myös jakamaan tietoa käyttäjien kesken.

Eli : syytä taloyhtiötäsi netin hitaudesta - älä soneraa.

Mitä adsl-nopeuksiin tulee niin niitä saattaa myöskin rajoittaa edellä mainittu talokaapelointi mutta yleisin syy lienee pitkä välimatka lähimmälle adsl-keskukselle tai yleisesti huono kaapelointi. On kieltämättä ikävää jos sellaiselle alueelle sattuu ja ainakin jotkut operaattorit vaikuttavat hyvin laiskoilta korjaamaan piuhoja, varsinkin jos kyse on haja-asutusalueesta ja piuhojen takana ei ole kovin montaa asiakasta ja yhteydet kuitenkin toimivat. Väittäisin kuitenkin että suurin osa näistä kaapelivioista korjataan ihan asianmukaisesti. Erityisen ongelmallisia ovat sellaiset kaapeliviat jotka ovat pätkivänlaisia jolloin käytännössä korjaajan pitäisi jäädä päivystämään paikan päälle (ja tätähän ei luonnollisesti tapahdu).

Lyhyesti sanottuna - jos asut maaseudulla - olet omillasi. Jos välimatka lähimpään keskukseen on pitkä tulevat puhelinlinjoja pitkin kulkevat yhteydet aina olemaan surkeita. Jos taas asut taajama-alueella auttaa todennäköisesti kaapelien korjaus (joko taloyhtiön tai operaattorin suorittamana). Myös taajama-alueella on kuitenkin mahdollista että maksiminopeuksiin ei päästä. 4 tai pahimmillaan 2 megan yhteyksiin pitäisi päästä melkein mistä tahansa taajama-alueelta. 8 megaisilla voi paikoittain jo tulla ongelmia taajamassakin. Hyvä neuvo on kuitenkin aina ottaa sen operaattorin liittymä jonka kaapelialueella asut. Vuokraportissa ei ole hyvä olla. Pahimmassa tapauksessa soppaan sekoittuu kolme eri operaattoria jolloin liittymä on otettu operaattorilta a - kupari operaattorilta b - ja itse tietoliikennelaite johon adsl-modeemi on yhteydessä operaattorilta c. Siinäpä soppa jos kaksi edellämainituista ovat byrokraattisia jumbo-operaattoreita kuten sonera tai elisa. Korjausvaste yltää helposti kuukauden mittaiseksi varsinkin jos se vika on siellä mihin se homma viimeiseksi delegoidaan.

babun
mutta tämä on 10/2 on kuitenkin selkeästi sopimusehdoissa mainittu puhelinkaapeloinnin maksiminopeudeksi (ja mikäli näitten lähelle ei päästä niin se on todennäköisimmin taloyhtiön huonon talokaapeloinnin eikä operaattorin vika). Ks palvelukuvaus http://www.sonera.fi/files/Sonera.fi/Yk ... tic%20File Olen toisaalta sitä mieltä että yli 10 megan kaistaa pääsee harvoin hyödyntämään. Kieltämättä ulospäinsuuntautuvaa kaistaa näkisi mielellään enemmän jotta pääsisi vapaammin myös jakamaan tietoa käyttäjien kesken.Jaa, täällä kyllä 70-luvun puhelinkaapelointien läpi tulee saunalahden kotitotaali yleensä vähintään 12 Mb/s, ja nyt kun tämän keskustelun innoittamana testasin jotain broadband speed testiä, niin nopeudeksi tuli peräti 22 Mb/s.

En muuten osaa sanoa mistä johtuu, mutta linuxilla pääsen huomattavasti parempiin nopeuksiin kuin vistalla tai XP:llä. Vista asenettu tämän ubuntun rinnalle, ja xp:tä 2 kpl eri koneilla.

bfr
En muuten osaa sanoa mistä johtuu, mutta linuxilla pääsen huomattavasti parempiin nopeuksiin kuin vistalla tai XP:llä. Vista asenettu tämän ubuntun rinnalle, ja xp:tä 2 kpl eri koneilla.

Palomuurit ja kaiken maailman verkkoliikennettä tutkivat ohjelmat, antispywaret yms. tuon aiheuttaa.

Ilman tehosyöppöohjelmia Windoosassa ja Liinuksissa ei mielestäni eroa huomaa samalla koneella yhteysnopeutta testatessa (testien välillä eroa se toisen käyttiksen sammutus, toisen käynnistys).

Minulla tämä hidas netti toimii siten, että avaan viisi selainta ja näpyttelen kuhunkin osoitteen, sitten teen juttua yhden netin kanssa ja laitan sen touhuamaan itsekseen, siirryn seuraavaan. Ja minulla on teksieditoreita parit auki valmiina Sitten kun on oikein ADHD olo luen kirjaa välissä, katson leffaa tai teksti-TV:tä tai teen käsitöitä.

Tämä nopeus on 384kB. Jossain vaiheessa tämä hidasteli ja katkoi yhteyksiä ja joutui käynnistämään konetta uusiksi. Poistin sitten koko tiedonsiirron koneesta ja asensin uudelleen. Nyt hyrrään kuin hyvinhoidettu kissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat