Seuraa 
Viestejä1918

*

Uskoisin näin että riittää että kerran, 1917 tapeltiin tasa-arvoinen yhteiskunta ja sen toistumisen pelossa vauraampi väestönosa on nöyrää poikaa ja on osittain materiaalisten etujensa vastaisesti progression puolesta.

* Kuva on osoitteesta, http://imageshack.us/ ja alunperin osoitteesta http://www.ek.fi/ek_suomeksi/ajankohtaista/tutkimukset_ja_julkaisut/ek_j... pdf tiedostona.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Nykyisessä mallissa voidaan turvata jokaiselle kansalaiselle ilmainen koulutus ja esim. USA:n verrattuna tehokkaampi ja halvempi terveydenhoito.

Yksityistäminen on monesti historiassa johtanut palvelujen hinnan nousuun.

Jos terveyden hoito kustannettaisiin täysin yksityisestä sairausvakuutuksesta sekä kouluttautuminen olisi maksullista kaventuisi vähemmän ansaitsevan väestönosan kyky ylläpitää ammattitaitoaan ja työkykyään koko työikänsä ajan.

Tästä seurausi suomen kilpailukyvyn heikkeneminen pitkässä juoksussa.
Ymmärrän vauraan väestön osan keskipalkkaa paremman 2500€ ansaitsevien halun poistaa progressio mutten hyväksy sitä koska en itse näillä näkymin tule koskaan ansaitsemaan edellämainittua rahasummaa/kk.

Merkittävä osa enemmistön muodostavasta työväestöstä kuitenkin elää ja ajattelee siten että äänestysoikeuden
käyttäminen on järkevää, huolimatta vastakkaisesta mielikuvasta. Ja vaikka kokoomuksen kannattajat ovat poliittisesti aktiivisempia kokemansa vääryyden johdosta on politiikan jatke SAK:n rautanyrkki, tulopoliittiset neuvottelut ja lakoilla uhkaileminen tae ainakin lyhyellä tähtäimellä tasa-arvon toteutumisesta.

Kuitenkin katson että lakoilla uhkaileminen on kansantaloudellisessa mielesssä kilpailukykyä nakertava tekijä ja siksi olisi kannattavampaa varmistaa, ARVON DUUNARIT, että harmaan ruskeassa betonikuutiossa työskentelee teidän edustajia teidän antamien äänien johdosta turvaamassa teidän etuja.

Mulla oo tuloja tällä hetkellä ollenkaan mutta kannatan silti kiistatta tasaveroa. Nykyinen verojärjestelmä kaikkine onnettomine ennakko- jälki- etu- taka- ja työttömyysveroineen on sanoinkuvaamattomassa monimutkaisuudessaan täysin sairas. Köyhät laiskat paskat tietenkin vaativat itselleen kaiken ja heti, ahkerilta pois kaikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Bushmaster
Nykyinen verojärjestelmä ... on sanoinkuvaamattomassa monimutkaisuudessaan täysin sairas. Köyhät laiskat paskat tietenkin vaativat itselleen kaiken ja heti, ahkerilta pois kaikki.On totta että tasa-verotus olisi yksinkertaisempi järjestälmä mutta se ei tarkoita sitä että se olisi parempi yhteiskuntarauhan säilymisen kannalta.

Mutta arvon Bushmaster/lukija, tahtoisitko että sinun/köyhien veroprosentti nousisi tasaverotukseen siirtymisen johdosta mistä seuraisi kurjalistoluokan syntyminen???

Maksan mielummin sen 25-30% veroa tonnista yhtä lailla kuin millistäkin. Tietysti joku alaveroraja kannattaisi luoda, koska kaikkein köyhimmät paskiaisethan kuolisivat kokonaan pois. Alaraja vaikka kuuteen tonniin vuodessa(eli 500e/kk). Opiskelijoille ainakin tulisi lisäksi antaa laajennettu veropaus.

Oletus on, että jokainen kuka yhteiskunnassamme elää, myös tekisi jotakin siinä. Hyvin monista kuluista voidaan karsia ja valtion kokonaissaanti ei vähentyisi aivan järjettömästi, koska alv ja erilaiset haittaverot säilyisivät. Tiestöä ylläpidettäisiin tienhoitomaksuin(=tietullein; se toimii muualla, miksei täällä?? Toisekseen, kymmenesosa tiestöstä kertyvillä veroilla käytetään tienhoitoon. Meillä olisi jokaisella oma autobaana jos kaikki teiltä saatavat rahat laitettaisiin tiestöön). Kokonaiskuvaa on tästä viideltä minuutilta hankala antaa, mutta minulla on kohtuullisen selkeä visio kokonaiskuvasta.

Onko joku todistanut hyvinvointiyhteiskunnan tai hyvän ja toimivan yhteiskuntarakenteen
perustuvan täydelliselle tasa-arvolle, tai edes tarvitsevan sitä? Sanoisin että päinvastoin, täydellinen tasa-arvo voi mielestäni jopa vahingoittaa niitä.

Progressiivinen verotus ei missään nimessä ole tasa-arvoinen, mutta
yleisen hyvinvoinnin säilyttämisen takia tasa-arvoa ei voida aina suoda.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat