Seuraa 
Viestejä1918

Olin ukkini hautajaisissa Pohjois-Karjalassa viime viikonloppuna, menimme Nurmeksessä sijaitsevaan Bomba-ravintola-kylpylä kompleksiin aterioimaan.

Venäläisellä aksentilla korostaen tukevahko tarjoilijatar laittoi vajaan 10 hengen seurueellemme ruokalistat, menut, miksikä niitä nyt kutsutaankaan, pöydän päähän ja sanoi töykeästi, tästä voitte sitten itse ottaa, eikä ruvennut jakamaan niitä hlö-kohtaisesti. Eli hän olettaa asiakkaan ravintolaan tulessaan olevan valmis jopa tiskaamaan astiansa ruokailun jälkeen.

Eräs tuttavani, joka opiskeli samassa lukiossa kuin minä, opiskelee nykyään TKK:lla rakennustekniikkaa ja on duunarisperheestä maaseutumaisesta ympäristöstä.
Jätkä on aika eläin, hän osaa rassata autoja, ja hallitsee myös tiedon teorian tasolla.

On myös olemassa karrikoiden ilmaisten, kukkaistieteen maistereita jotka ovat vain päteviä vain paperilla ts. muodollisesti päteviä mutta joilla ei ole tietoa mihin suuntaan ruuvia kierretään kiinni.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Enneminkin voisi sanoa että maaseutumaisessa ympäristössä kasvaneet hallitsevat erilaista tietoa suhteessa kaupunkilaisessa ympäristössä kasvaneisiin.

Se ei johda siihen etteikö kaupunkilainen voisi olla yhtä todennäköisesti henkisesti skarpilla tasolla toisin sanoen oma-aloitteinen.

Maalla asunut omaa useammin paremman valmiuden omaksua teknisempiä toimintoja toimivan joukkoliikenteen ympäröivään kaupunkilaiseen verraten jolta puuttuu motivoiva ympäristö ja sisäsyntyinen motivaatio.

Stadissa oon kattellut että paljon on ahkeria ihmisiä hörimässä ja häärimässä. Ei sen laiskempaa väkeä kuin muuallakaan.

Vastaus: Ei pidä paikkaansa.

Monitoimiosaajia.. se onkin jo ihan eri juttu.
Stadis ei oo lehmiä eikä puimakoneita.. olosuhteet on eri kuin toimenkuvat. Mutta ei ihmiset pelkistä olosuhteista oikein voi muokkaantua.. Cityssäkin riittää tekevälle töitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat