Seuraa 
Viestejä519

[size=150:2d8va94d]Talouden ylikorostaminen – kansan pelote[/size:2d8va94d]

Suomessa on ihmisiä (nokkana itara Niinistö ja hänen jatkeensa Sailas) sekä tahoja (Elinkeinoelämän fanaattiset järjestöt, etenkin EK ja EVA johtajineen), jotka ylikorostavat sairaalloisesti talouden ja rahan merkitystä elämässä. Miksiköhän?

Talous ja raha ovat yksi elämän osa-alueista. Ihmiset, joille talous ja raha ovat se tärkein ja usein ainoa elämän motiivi vääntävät maatamme ja ihmisiä kohti harhaa ja pahasti sijoiltaan kykenemättä viisaampiin tekoihin.

Talouden ja rahan ylikorostamisella elämässä voidaan hallita ja pelotella ihmisiä. Kansantaloudellisesti se kuitenkin kääntyy itseään vastaan. Ihmisten elämät muuttuvat pelkäksi rahan perässä juoksemiseksi. Kun aamulla herätään, on euron kuva ensimmäisenä mielessä. Elämän muut osa-alueet kirkuvat punaista. Ihmissuhteet, oma henkinen terveys, koti ja lapset jäävät heitteille. Laskut näistä tulevat kuitenkin maksettavaksi kaikille vielä tässä elämässä. Talouden ylikorostamisella elämä pakotetaan niukaksi ja surkeaksi ylhäältäpäin. Kotona säästetään kaikin mahdollisin tavoin, mm. kuljetaan sähköä säästäen pimeässä, kaatuillaan ja joudutaan sitten kalliisiin lonkkaleikkauksiin.

Tällä talouden ylikorostamisella tungetaan ja pakotetaan ihmiset kohti ahtaampaa muottia. Millainen on maa, jossa on taloudellista osaamista, mutta kaikki muut osaamisen alueet puuttuvat? Se on totisesti köyhä maa. Siellä ei kulttuuri tai taide kukoista muista osa-alueista puhumattakaan jääkiekkoa lukuun ottamatta. Sitä maata ei tunneta musiikistaan tai kuvistaan. Se maa on persoonaton, ei-kiinnostava ja nujerrettu sillä, karmeinta on, että siellä ihminen ei voi olla sitä, mitä hänen on saatava olla. Siellä on vain harvalla ihmisellä lopulta oikeus omaan elämäänsä.

Kansan pelottelu ja hallinta rahan, talouden ja työ-työn ylikorostamisella on laitettava poikki. On alettava näkemään laajemmin ihmisen elämää. On alettava näkemään laajemmin se mistä maan paras ja ihmisten hyvä muodostuu. Kansan vääränlaisen pelottelun ja vääristyneen hallitsemisen on loputtava.

Huom! Elämäsi on yksinomaan sinun

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Onko punainen fontti todella sitä mitä haluat käyttää?

Häiritsee lukemista ja saat vain tällaisia offtopic -vastauksia.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Vallankumouksen eteen on tehtävä jotain muutakin, kuin itkettävä "tiede.fi" keskusteluissa.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat