Salmiakkikossu

Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Tein salmiakkikossua eli salmaria. Tein, koska haluan sitä torstaina juoda ja täältä ei valmiina saa . Kysynkin nyt, että kannattaako karkkien liukenemista odotella pullo jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Nesteenä mulla on 0,7 litraa 40%:sta votkaa ja nameina suomalaisia Turkinpippureita n.200grammaa. "Raekoko" on jauheesta semmoseen parimilliseen rakeeseen. Vasaralla murskasin. Eli pullo jääkaappiin vai kaappiin?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (68)

Vierailija

No, minähän en ole mikään kemisti - korkeintaan puistokemisti.. mutta onhan se ihan selvää että namut liukenevat paremmin alkoholiin mitä lämpöisempää, mutta itse juoma kannattaa nauttia sitten maun mukaan.

Joidenkin mieleen on huoneenlämpöinen, toiset pitävät jääkaappiviileästä ja kolmannet pakkaskylmästä.

Vierailija
Vatkain
Tein salmiakkikossua eli salmaria. Tein, koska haluan sitä torstaina juoda ja täältä ei valmiina saa . Kysynkin nyt, että kannattaako karkkien liukenemista odotella pullo jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Nesteenä mulla on 0,7 litraa 40%:sta votkaa ja nameina suomalaisia Turkinpippureita n.200grammaa. "Raekoko" on jauheesta semmoseen parimilliseen rakeeseen. Vasaralla murskasin. Eli pullo jääkaappiin vai kaappiin?



Itse sekoittaisin karkit 3 dl kuumaan veteen ja lisäisin koktailin sekoittelujen jälkeen kossuun.

Vierailija
fenomenologi
Vatkain
Tein salmiakkikossua eli salmaria. Tein, koska haluan sitä torstaina juoda ja täältä ei valmiina saa . Kysynkin nyt, että kannattaako karkkien liukenemista odotella pullo jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Nesteenä mulla on 0,7 litraa 40%:sta votkaa ja nameina suomalaisia Turkinpippureita n.200grammaa. "Raekoko" on jauheesta semmoseen parimilliseen rakeeseen. Vasaralla murskasin. Eli pullo jääkaappiin vai kaappiin?



Itse sekoittaisin karkit 3 dl kuumaan veteen ja lisäisin koktailin sekoittelujen jälkeen kossuun.

Mutta eikö 3dl vettä laimentaisi kossua jo huolestuttavissa määrin?

Vierailija
Riemuidiootti
fenomenologi
Vatkain
Tein salmiakkikossua eli salmaria. Tein, koska haluan sitä torstaina juoda ja täältä ei valmiina saa . Kysynkin nyt, että kannattaako karkkien liukenemista odotella pullo jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Nesteenä mulla on 0,7 litraa 40%:sta votkaa ja nameina suomalaisia Turkinpippureita n.200grammaa. "Raekoko" on jauheesta semmoseen parimilliseen rakeeseen. Vasaralla murskasin. Eli pullo jääkaappiin vai kaappiin?



Itse sekoittaisin karkit 3 dl kuumaan veteen ja lisäisin koktailin sekoittelujen jälkeen kossuun.

Mutta eikö 3dl vettä laimentaisi kossua jo huolestuttavissa määrin?



Kyllä mutta pullollinen on helpompi vetää huikalla kun se on vähän laimeampaa.

Vierailija
Riemuidiootti

Mutta eikö 3dl vettä laimentaisi kossua jo huolestuttavissa määrin?



Salmarin väkevyydeksi sopii 38%.
Jos tohon heittää 3dl vettä siinä on enää 28%

Itseasiassa ei kannata laittaa lainkaan vettä koska 200g liuenneita karkkeja laimentaa lopputuloksen 31%:iin !

Vierailija
Riemuidiootti
fenomenologi
Vatkain
Tein salmiakkikossua eli salmaria. Tein, koska haluan sitä torstaina juoda ja täältä ei valmiina saa . Kysynkin nyt, että kannattaako karkkien liukenemista odotella pullo jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Nesteenä mulla on 0,7 litraa 40%:sta votkaa ja nameina suomalaisia Turkinpippureita n.200grammaa. "Raekoko" on jauheesta semmoseen parimilliseen rakeeseen. Vasaralla murskasin. Eli pullo jääkaappiin vai kaappiin?



Itse sekoittaisin karkit 3 dl kuumaan veteen ja lisäisin koktailin sekoittelujen jälkeen kossuun.

Mutta eikö 3dl vettä laimentaisi kossua jo huolestuttavissa määrin?



Turhaa sotkemista. Turkinpippurit liukenevat lämpimään viinaan kokonaisinakin muutamassa tunnissa.
Kannattaa kokeilla muillakin karkeilla sekoituksia.
Kaikki kovat karkit käyvät, myös jotkin pehmeät.
Puhtaalla ammoniumkloridilla ei kannata säheltää.
Pitää olla lakritsia mukana.

Vierailija
kabus

Kannattaa kokeilla muillakin karkeilla sekoituksia.
Kaikki kovat karkit käyvät, myös jotkin pehmeät.



Turkinpippureita on myös hedelmän makuisina, tai joskus oli ?

Vierailija
siirtorekisteri
kabus

Kannattaa kokeilla muillakin karkeilla sekoituksia.
Kaikki kovat karkit käyvät, myös jotkin pehmeät.



Turkinpippureita on myös hedelmän makuisina, tai joskus oli ?

Ennen ei ollut, mutta nykyään on! Kenellä riittä kantti kokeilla ja pilata kossu?

Vierailija

Ai juu, nyt kun otettiin puheeksi alkoholi..

Muutama viikonloppu takaperin mökkireissulla joku keksi marinoida vaahtokarkkeja boolikulhossa Niistä tuli aika erikoisia. Loppuillasta ne kyllä maistuivat ihan hyvältä.

Mansikoistakin tulee kivan makuisia kun niiden antaa jonkin aikaa lillua alkoholissa. Imevät itseensä aika hyvin keittoa.

Silti hienoin muistamani sovellutus on vesimelonit. Tee vesimeloniin viinapullon suuaukon kokoinen reikä, upota viinapullo ylösalaisin kaulaansa myöten vesimeloniin. Anna alkoholin imeytyä pari tuntia minimi.. Tai vaikka koko päivän, mitä pidempään sen parempi. Ja mieluiten jääkaappiin koko hoito, niin ei pilaannu se meloni.

Ja loppuilta meneekin sitten rattoisasti mutustaessa meloninviipaleita.

Vierailija
180°
siirtorekisteri
kabus

Kannattaa kokeilla muillakin karkeilla sekoituksia.
Kaikki kovat karkit käyvät, myös jotkin pehmeät.



Turkinpippureita on myös hedelmän makuisina, tai joskus oli ?

Ennen ei ollut, mutta nykyään on! Kenellä riittä kantti kokeilla ja pilata kossu?



Hyvää siitä tuli ! Käytin pelkästään hedelmän makuisia enkä laittanut salmiakin makuisia.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Riemuidiootti
Silti hienoin muistamani sovellutus on vesimelonit. Tee vesimeloniin viinapullon suuaukon kokoinen reikä, upota viinapullo ylösalaisin kaulaansa myöten vesimeloniin. Anna alkoholin imeytyä pari tuntia minimi.. Tai vaikka koko päivän, mitä pidempään sen parempi. Ja mieluiten jääkaappiin koko hoito, niin ei pilaannu se meloni.

Ja loppuilta meneekin sitten rattoisasti mutustaessa meloninviipaleita.


Ei mulla toiminu tuo. Oli meloonissa jääkaapissa melkeen viikon nollaseiska pystyssä ja uppos vaan joku desin verran...

Hämmentää.

Vierailija
Vatkain
Riemuidiootti
Silti hienoin muistamani sovellutus on vesimelonit. Tee vesimeloniin viinapullon suuaukon kokoinen reikä, upota viinapullo ylösalaisin kaulaansa myöten vesimeloniin. Anna alkoholin imeytyä pari tuntia minimi.. Tai vaikka koko päivän, mitä pidempään sen parempi. Ja mieluiten jääkaappiin koko hoito, niin ei pilaannu se meloni.

Ja loppuilta meneekin sitten rattoisasti mutustaessa meloninviipaleita.


Ei mulla toiminu tuo. Oli meloonissa jääkaapissa melkeen viikon nollaseiska pystyssä ja uppos vaan joku desin verran...

Hmm, kai porasit reiästä riittävän syvän?

Meidän tapauksessa viinapullosta tuntui uppoavan vähän liiankin hyvin... Tosin voi olla syytä epäillä että joku on saattanut välillä käynyt osingoilla. Ja jos sinne pulloon jotain jäikin, se kyllä tyhjennettiin varmasti..

Sen illan tapahtumista ei kyllä ole kovin tarkkaa muistikuvaa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Riemuidiootti
Vatkain
Riemuidiootti
Silti hienoin muistamani sovellutus on vesimelonit. Tee vesimeloniin viinapullon suuaukon kokoinen reikä, upota viinapullo ylösalaisin kaulaansa myöten vesimeloniin. Anna alkoholin imeytyä pari tuntia minimi.. Tai vaikka koko päivän, mitä pidempään sen parempi. Ja mieluiten jääkaappiin koko hoito, niin ei pilaannu se meloni.

Ja loppuilta meneekin sitten rattoisasti mutustaessa meloninviipaleita.


Ei mulla toiminu tuo. Oli meloonissa jääkaapissa melkeen viikon nollaseiska pystyssä ja uppos vaan joku desin verran...

Hmm, kai porasit reiästä riittävän syvän?

Meidän tapauksessa viinapullosta tuntui uppoavan vähän liiankin hyvin... Tosin voi olla syytä epäillä että joku on saattanut välillä käynyt osingoilla. Ja jos sinne pulloon jotain jäikin, se kyllä tyhjennettiin varmasti..

Sen illan tapahtumista ei kyllä ole kovin tarkkaa muistikuvaa.


Reikä oli aavistuksen syvempi kuin koko pullon kaula. Olisko pitäny syvemmälle? Vois kyllä testata uudelleen... Täällä on niin sikahalpaa sekä meloonit että viina...

Hämmentää.

Vierailija
Vatkain

Reikä oli aavistuksen syvempi kuin koko pullon kaula. Olisko pitäny syvemmälle? Vois kyllä testata uudelleen... Täällä on niin sikahalpaa sekä meloonit että viina...



Melonin vesipitoisuus on yli 90 %, ei sinne mahdu enempää nestettä kuin sieltä poistetaan tavaraa.
Tee puukolla ensin reikä kuoreen ja viipaloi meloni sitä kautta valmiiksi, jätä kuori muuten ehjäksi.
Valuta vettä pois ja kaiva tarvittaessa hedelmälihaa pois niin paljon että tulee tilaa kossulle.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
fenomenologi
Vatkain

Reikä oli aavistuksen syvempi kuin koko pullon kaula. Olisko pitäny syvemmälle? Vois kyllä testata uudelleen... Täällä on niin sikahalpaa sekä meloonit että viina...



Melonin vesipitoisuus on yli 90 %, ei sinne mahdu enempää nestettä kuin sieltä poistetaan tavaraa.
Tee puukolla ensin reikä kuoreen ja viipaloi meloni sitä kautta valmiiksi, jätä kuori muuten ehjäksi.
Valuta vettä pois ja kaiva tarvittaessa hedelmälihaa pois niin paljon että tulee tilaa kossulle.

Höh! Ihan tylsää silleen... Samahan se on sitte kaapia se mössö suoraan boolikuppiin. Vai tarkotakko ettei sitä ihan muhjuksi panna vaan silleen että se kumminki pysyy siellä sisällä?

Hämmentää.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat