Seuraa 
Viestejä45973

Mitenkähän paljon pelkällä lihan syönnillä proteiineja imeytyy suolistosta? Eli ei yhtään hiilihydraattia, jonka pitäisi auttaa protskujen imeytymisessä. Esim. jos syö kuukausia että glykogeenit ja muut hiilarit häviää elimistöstä.
Normaalistihan 95% ravintoaineista imeytyy.

Sivut

Kommentit (23)

Ilman mitään varsinaista tieteellistä näyttöä voin sanoa, että aika vähän. Vai etkö ole koskaan kokeillut vähän pidempää lihadieettiä juhannuksena tai kesän parhaina grillikausina?

Voin sanoa ihan kokemuksesta että pelkkä liharavinto ei imeydy kovin hyvin. Jos ravinnosta liian suuri osa on lihaa, sillä on.. hmmm, no.. muitakin epämiellyttäviä eikä niin terveellisiä vaikutuksia ruoansulatukseen ja elimistöön yleensä.

Jos suunnittelet pidempiaikaista vähähiilihydraattista dieettiä, lienee ihan viisasta tutustua Atkinsin yms. dieetteihin, ennenkuin lähdet omin päin leikkimään terveydelläsi.

Riemuidiootti
Ilman mitään varsinaista tieteellistä näyttöä voin sanoa, että aika vähän. Vai etkö ole koskaan kokeillut vähän pidempää lihadieettiä juhannuksena tai kesän parhaina grillikausina?

Voin sanoa ihan kokemuksesta että pelkkä liharavinto ei imeydy kovin hyvin. Jos ravinnosta liian suuri osa on lihaa, sillä on.. hmmm, no.. muitakin epämiellyttäviä eikä niin terveellisiä vaikutuksia ruoansulatukseen ja elimistöön yleensä.

Jos suunnittelet pidempiaikaista vähähiilihydraattista dieettiä, lienee ihan viisasta tutustua Atkinsin yms. dieetteihin, ennenkuin lähdet omin päin leikkimään terveydelläsi.




Eli grillipihvit tulee outputista samana kun menee inputiin?
Sillähän säästää pitkän pennin.
Mutta tosissaan, proteiineja on lihassa suunnilleen 20-25%.
Sidekalvot eivät ainakaan imeydy.
Mistä eskimot saavat hiilihydraattinsa?

Ps. en aio laihduttaa, oon muutenkin alipainoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
180°
Pelkkä pihvi tulee kovin hankalasti ulos ilma kuitupitoista ravintoa.

Eskimot luultavasti saavat hiilarinsa hylkeen läskistä.




Ei rasvasta saa hiilareita. Verensokeri tietysti nousee, mutta niin se nousee myös proteiineilla ajan kanssa.
Tarkoitankin, että elää kuukausia rasvaisilla pihveillä.
Jos hiilarit on imeytymisessä välttämättömiä, niin mistä eskimot niitä saa. Jäkälääkö ne siellä järsii. Ei taida olla sitäkään.

Eikös se mene jotenkin niin että ohutsuoli sen ravinnon imeyttää, ja se kuinka hyvin olet sen lihasi sotkenut sylkeen vaikuttaa sen pilkkoutumiseen vatsalaukussa.

Peräsuoli ei tee enää muuta kuin kiinteyttää ohutsuolen hylkäämän kuonan.

Pelkkää lihaa voi syödä, jos on lihansyöjäksi kasvanut. Ja haju on sen mukainen. Esim. leijona.

Lihassa on se etu, että sen aminohapot ovat suht täydellisiä, eli elimistön on kivuttominta rakentaa niistä lihaksia. Jos on noin muuten hormonaalisesti tasapainossa.

Mutta kyllä sitä ilmankin pärjää hyvin.

Kohtuus kaikessa.

Olen siinä käsityksessä, että proteiinit eivät kunnolla imeydy, jos ei syö samalla hiilareita.
Tietysti protskut hajoavat aminohapoiksi ennen imeytymistä aina, mutta joku este tässä koko prosessissa tulee vastaan ilman hiilareita.

Armitage
Eikös se mene jotenkin niin että ohutsuoli sen ravinnon imeyttää, ja se kuinka hyvin olet sen lihasi sotkenut sylkeen vaikuttaa sen pilkkoutumiseen vatsalaukussa.



Sylki ei käsittääkseni vaikuta kuin tärkkelyksen pilkkoutumiseen, joka siis voi nopeuttaa tuota hiilihydraattien imeytymistä.

Shriek
Armitage
Eikös se mene jotenkin niin että ohutsuoli sen ravinnon imeyttää, ja se kuinka hyvin olet sen lihasi sotkenut sylkeen vaikuttaa sen pilkkoutumiseen vatsalaukussa.



Sylki ei käsittääkseni vaikuta kuin tärkkelyksen pilkkoutumiseen, joka siis voi nopeuttaa tuota hiilihydraattien imeytymistä.



Oletin, että armitage tarkoitti kuinka hyvin liha on pureskeltu. Syljen amylaasi ei vaikuta, kuin tärkkelykseen. Ja siihenkin vain sen aikaa, kun se on suussa ja ruokatorvessa.

Mistähän tämä puhe on peräisin, että aminohappoja ei imeytyisi kuin tietyn verran? Sen voin uskoa, että lihasten rakennukseen päätyy vain pieni osa proteiinista ja loput menevät elimistön polttoaineeksi.

Kyllähän esim. muilla apinoilla aminohappojen saanti tulee lähes kokonaan kasviksista ja heillä on siltikin kookkaammat lihakset kuin ihmisellä. Syyksi on mm. tälläkin forumilla sanottu sitä, että heillä ruoka viipyy suolistossa pidemmän aikaa kuin ihmisellä. Miksi ihmisellä samaa asiaa nimitetään helposti ummetukseksi, vaikka ollaan geneettisesti apinoiden lähisukulaisia? Jos uloste on kuivaa ja aiheuttaa normaalia enemmän vääntelyä, johtuen itse ravinnon koostumuksesta, niin onko ummetus täysin mielivaltaisesti keksitty ilmiö, jolle on haluttu liittää negatiivinen leima? Onko mitään fysiologisia perusteita sille, miksi ulosteen täytyy olla keskilöysää ollakseen normaalia?

Jos ihmisellä kuitu, kuten kasvikset, edistävät suolen toimintaa - jouduttavat ulosteen kulkeutumista - niin eikö tästä pitäisi päätellä, että ne itseasiassa toimivat laihdutusdieeteillä juuri sen takia, että estävät ravintoaineiden imeytymistä? Ei siis siksi, että sisältäisivät itsessään vähän kaloreita, koska muut apinat voivat kasvattaa niillä jopa lihaksia.

Shriek
Mistähän tämä puhe on peräisin, että aminohappoja ei imeytyisi kuin tietyn verran? Sen voin uskoa, että lihasten rakennukseen päätyy vain pieni osa proteiinista ja loput menevät elimistön polttoaineeksi.

Kyllähän esim. muilla apinoilla aminohappojen saanti tulee lähes kokonaan kasviksista ja heillä on siltikin kookkaammat lihakset kuin ihmisellä. Syyksi on mm. tälläkin forumilla sanottu sitä, että heillä ruoka viipyy suolistossa pidemmän aikaa kuin ihmisellä. Miksi ihmisellä samaa asiaa nimitetään helposti ummetukseksi, vaikka ollaan geneettisesti apinoiden lähisukulaisia? Jos uloste on kuivaa ja aiheuttaa normaalia enemmän vääntelyä, johtuen itse ravinnon koostumuksesta, niin onko ummetus täysin mielivaltaisesti keksitty ilmiö, jolle on haluttu liittää negatiivinen leima? Onko mitään fysiologisia perusteita sille, miksi ulosteen täytyy olla keskilöysää ollakseen normaalia?

Jos ihmisellä kuitu, kuten kasvikset, edistävät suolen toimintaa - jouduttavat ulosteen kulkeutumista - niin eikö tästä pitäisi päätellä, että ne itseasiassa toimivat laihdutusdieeteillä juuri sen takia, että estävät ravintoaineiden imeytymistä.




Olen lukenut jostain, että proteiinit eivät kunnolla imeydy, jos mukana ei ole hiilareita. Aminohapoista menee kyllä suurin osa rakennusaineeksi. Niitä käytetään vain hätävarana, jos on glukoosista ja rasvoista puutetta. Apinoiden fysiologia on erilainen, joten niihin ei ihmistä voi verrata.
Ja minulla ei edelläänkään ole tarkoitus löytää mitään dieettiä, vaan puhtaasti kiinnostaa tuo hiilareiden vaikutus aminohappojen/protskujen imeytymiseen.

kabus
Olen lukenut jostain, että proteiinit eivät kunnolla imeydy, jos mukana ei ole hiilareita. Aminohapoista menee kyllä suurin osa rakennusaineeksi. Niitä käytetään vain hätävarana, jos on glukoosista ja rasvoista puutetta. Apinoiden fysiologia on erilainen, joten niihin ei ihmistä voi verrata.
Ja minulla ei edelläänkään ole tarkoitus löytää mitään dieettiä, vaan puhtaasti kiinnostaa tuo hiilareiden vaikutus aminohappojen/protskujen imeytymiseen.



Tuossa minua kiinnostaa juuri se, että MIHIN tarpeeseen ne eivät imeydy? Jos ajatellaan proteiinien päämääränä olevan vain kehon rakennusmateriaali, niin silloin on täysin uskottavaa sanoa, että kaikki ei imeydy. Jos taas alkuperäisiä teoreettisia väitteitä laatiessa ei olla huomioitu lainkaan sitä, että loppuosa toimii välittömänä polttoaineena hiilihydraattien tapaan, niin silloin tuo väite ei pidä paikkaansa. Ei siis voida sanoa, että proteiinien imeytyminen vaatii hiilihydraatteja imeytyäkseen, vaan proteiinien hitaammasta prosessoinnista johtuen proteiineja tarvittaisiin aterian yhteydessä paljon enemmän kuin silloin, jos syödään proteiineja ja hiilihydraatteja yhdessä.

Ei minullakaan ole tarkoitus löytää sellaista, vaan usein empiirisen aineiston kerääminen vaatii sen, että koehenkilöt noudattavat tietynlaista dieettiä. Näistä dieettien tuloksista laaditaan itse teoria. Jos itse teoriassa proteiinien päämäärä kehossa nähdään yhden muuttujan valossa, niin teoria käy pidemmän päälle kankeaksi.

Uskomus että esim. simpanssi elää kasviksilla on väärä. Ne syö kaiken minkä kiinni saa ja syyllistyvät myös kannibalismiin. Linnun munista kisataan kovaan ja isompi yleensä ne syö. Filkalle oli saatu tapaus missä pienikokoinen huusi käärmevaroituksen jotta sai syödä munan itse.

tietää
Uskomus että esim. simpanssi elää kasviksilla on väärä. Ne syö kaiken minkä kiinni saa ja syyllistyvät myös kannibalismiin. Linnun munista kisataan kovaan ja isompi yleensä ne syö. Filkalle oli saatu tapaus missä pienikokoinen huusi käärmevaroituksen jotta sai syödä munan itse.



Mietin itse gorilloja ja orankeja. Ovat kooltaan vielä suurempia kuin simpanssit.

Shriek
kabus
Olen lukenut jostain, että proteiinit eivät kunnolla imeydy, jos mukana ei ole hiilareita. Aminohapoista menee kyllä suurin osa rakennusaineeksi. Niitä käytetään vain hätävarana, jos on glukoosista ja rasvoista puutetta. Apinoiden fysiologia on erilainen, joten niihin ei ihmistä voi verrata.
Ja minulla ei edelläänkään ole tarkoitus löytää mitään dieettiä, vaan puhtaasti kiinnostaa tuo hiilareiden vaikutus aminohappojen/protskujen imeytymiseen.



Tuossa minua kiinnostaa juuri se, että MIHIN tarpeeseen ne eivät imeydy? Jos ajatellaan proteiinien päämääränä olevan vain kehon rakennusmateriaali, niin silloin on täysin uskottavaa sanoa, että kaikki ei imeydy. Jos taas alkuperäisiä teoreettisia väitteitä laatiessa ei olla huomioitu lainkaan sitä, että loppuosa toimii välittömänä polttoaineena hiilihydraattien tapaan, niin silloin tuo väite ei pidä paikkaansa. Ei siis voida sanoa, että proteiinien imeytyminen vaatii hiilihydraatteja imeytyäkseen, vaan proteiinien hitaammasta prosessoinnista johtuen proteiineja tarvittaisiin aterian yhteydessä paljon enemmän kuin silloin, jos syödään proteiineja ja hiilihydraatteja yhdessä.




Meinaatko, että elimistö rajoittaa protskujen saantia, kuten hivenaineiden? Tietysti koko ajan hajoavien ja uusiutuvien solujen jäljiltä jää aminohappoja, jotka sitten kustaan ulos urean muodossa. Pelkästään lihasta koostuva ruokavalion mukana tapahtuu luonnollisesti, että proteiinit käytetään energian tuottoon.

Kysymys on edelliinkin, miten proteiinien imeytymiseen vaikuttaa hiilihydraatit. Minun tietääkseni niitä on oltava suolistossa, että aminohapot/proteiinit/liha imeytyy, eikä tule ulosteena ulos

kabus
Meinaatko, että elimistö rajoittaa protskujen saantia, kuten hivenaineiden? Tietysti koko ajan hajoavien ja uusiutuvien solujen jäljiltä jää aminohappoja, jotka sitten kustaan ulos urean muodossa. Pelkästään lihasta koostuva ruokavalion mukana tapahtuu luonnollisesti, että proteiinit käytetään energian tuottoon.



En, vaan mietiskelin ihan alusta lähtien sitä, mistä tuollainen käsitys on peräisin ja minkä tutkimuksen pohjalta sellainen käsitys on alkanut elämään ihmisten keskuudessa? Onhan tätä asiaa mietitty aiemminkin muissa ketjuissa, mutta muistaakseni kukaan ei ole kirjaviitteitä kummempaa tietoa viitsinyt tarjota.

Kysymys on edelliinkin, miten proteiinien imeytymiseen vaikuttaa hiilihydraatit. Minun tietääkseni niitä on oltava suolistossa, että aminohapot/proteiinit/liha imeytyy, eikä tule ulosteena ulos.



Epäilen, että positiivisesti, sillä ainakin minulla palautusjuoman nauttiminen treenin jälkeen on toiminut.

Shiiiet
[

Kysymys on edelliinkin, miten proteiinien imeytymiseen vaikuttaa hiilihydraatit. Minun tietääkseni niitä on oltava suolistossa, että aminohapot/proteiinit/liha imeytyy, eikä tule ulosteena ulos.



Epäilen, että positiivisesti, sillä ainakin minulla palautusjuoman nauttiminen treenin jälkeen on toiminut.



Eli oman empiirisen kokemuksen mukaan hiilarit auttavat protskujen imeytymisen. Okei eli niin olin ajatellutkin.

Tässä lähteessä ainakaan mainitaan mitään sellaista, että hiilihydraatteja tarvittaisiin.

[size=85:2lkojy8b]Protein digestion begins in the stomach, chiefly with the action of the hydrochloric acid that is produced there, and by the enzyme called pepsin (PEP-sin). Some seven or more factors influence how fast the enzymes act on the protein. These factors include the concentration of the enzyme, that is, how much of it is present; the amount of protein food needing action; the acidity of the food and of the stomach; the temperature of the food; time; and the presence of any digestion inhibitors, such as antacids. Cooking and chewing help, but protein digestion does not begin in the mouth, as carbohydrate metabolism does. The hydrochloric acid in the stomach is required to break the protein bonds. The protein-containing foods are broken apart, separating out the protein, then the proteins are broken into their constituent parts, the amino acids.

Protein digestion continues in the upper portion of the small intestine under the action of the pancreatic protein enzymes, trypsin (TRIP-sin) and chymotrypsin (KI-mo-trip-sin). The amino acids are absorbed by the blood capillaries of the small intestines, carried through the liver, and then go into the blood of the general circulation. Recall from our discussion of carbohydrate digestion that absorption is done by means of selectively permeable membranes of the small intestine walls, which are arranged in folds called villi.
[/size:2lkojy8b]
[size=85:2lkojy8b]http://www.carbsmart.com/pdigestion.html[/size:2lkojy8b][/quote]

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat