Seuraa 
Viestejä8236
Liittynyt9.9.2005

[size=85:238eb3a2]Cc: jyri.hakamies@defmin.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi
Sent: Wednesday, August 13, 2008 9:18 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Natoilijat riehaantuvat heti, kun Venäjä nostaa sormeaan[/size:238eb3a2]
---

[size=150:238eb3a2]Natoilijat riehaantuvat heti, kun Venäjä nostaa sormeaan[/size:238eb3a2]
[size=85:238eb3a2](Ennakoitu, osin provosoitu ja huolellisesti valmisteltu Gruusia (Georgia) - Etelä-Ossetia ja Abhaasia konflikti käynnistyi, saatettiin loppuun ja päätettiin muutamassa päivässä ~ USA-Irak jatkaa jo viidettä vuottaan)[/size:238eb3a2]

[ ... suomalainen media uutisoi innokkaasti ja hanakasti kaikesta sellaisestakin, mikä ei USA operoituna ylittäisi edes uutiskynnystä. Osa kansalaisten tilauksin maksamista paperimedioista ja kansalaisrahoitteisesti kustannetusta Yleisradiostakin täpinöistyvät ja intohimoistuvat heti, kun Venäjä on aktiivisena osapuolena ... ]

Suomi on enemmistökansan lähtökohdista ehdottomasti kallupista toiseen Nato-vastainen ja kannattaa liittoutumattomuutta. Nato-uskovaiset perustelevat vanhakantaisin pysähtyneen ajan metodein Nato-intouttaan. Pääministeri Vanhanen otti ensimmäisen kerran valtiomiesmäisesti liittoutumattoman maan periaatteella osaa keskusteluun, ottamatta kantaa "syyllisiin". Vanhanen on näin tunnustanut suuren kansan mielipiteen Natosta ja liittoutumattomuudesta.

Länsi ja nykymalliseen Natoon rähmällään olijat Suomesta herkistyvät ja sähköistyvät, kun Venäjä on osapuoli. Länsi-Eurooppa, Japani ja USA sensijaan myyvät innokkaasti autojaan venäläisille helpottaen alkanutta markkinatalouden ähkyväsymystä omissa maissaan. Venäjä on siirtynyt Suomen suurimmaksi kauppakumppaniksi.

Otamme Suomessa mieluusti vastaan venäläisen rahan - venäläiset tuovat eniten ostovoimaa Suomeen kaikista matkailijaryhmistä. Ei ole tolkuton aika, kun olimme vodkaturisteina röheltämässä erinomaisuuttamme Pietaria edeltäneessä Leningradissa - nyt toivotamme tervetulleeksi keskimäärin hyvin käyttäytyvät venäläisturistit citymaastureineen.

Nato on rasite jo useille jäsenmailleen. Yllättäen Ranska otti aktiivisuutta Nato-toimintoihin. Ranska asemoi itsensä Saksan rinnalle, kun EU aloittaa oman - Euroopan turvajärjestelmien suunnittelun ja koordinoinnin. Saksa, koko Euroopan veturina ja vahvoin taloudellisin sitein Venäjään kytkeytynyt teknologiaosaaja, on suunnitellut jo pitkään itsenäistä Eurooppa-turvallisuuspolitiikkaa.

Suomi on kallupista toiseen Nato-vastainen maa. Voisi arvata, että piintyneimmätkin Nato-uskovaiset ymmärtäisivät tämän ja lopettaisivat suuren kansan aliarvioinnin junttaamalla ja hivuttamalla Nato-autuuttansa vanhakantaisin pysähtyneen ajan argumentein.

Kansakunta itsessään on herkkä ymmärtämään ja elämään ajassa. Suuri kansa oli rintarinnan Tali-Ihantalassa kesällä 1944 puolustumassa lähes epätoivoisissa oloissa omaa Isämaataan. Tuolloin ei kysytty (eikä juurikaan voitu) kuin yhden maan apua ja saatiin - Saksa oli yhtenä ratkaisijana puolellamme pelastajana, kuten Jääkäriliikkeessä ja sisällissotamme osaratkaisijana.

Venäjä saa median liikkeelle olemattominkin uutissisällöin. Samalla tavalla aktivoituu pieni kansalaisvähemmistö natoiluun - sormeaan nostaen: "enkö minä sanonut jo eilen, että...". Venäjä on tavallansa vähintäänkin eilisen suurvalta, mutta se on kiistatta maailman raaka-aineaitta ja strategisten ydinaseiden omistaja, ... joka ei ole koskaan ydinasearsenaaliaan käyttänyt.

Venäjä intohimoistaa ja luo tähtilippulasisille ihottumaa uhkina - näkemättä mahdollisuuksia. Suomi elää Venäjän naapurissa ja hyvin lähellä Venäjän vanhaa pääkaupunkia Pietaria. Pietari on jo alueena pelkästään Suomelle mahdollinen talousveturi ankeutuvaan markkina- ja näyttötalousväsymykseemme, vaikka valtiovarainministeri Katainen vannotti, että mm. USA sub-prime-lainakriisi ei hetkauttele talouttamme - tuo vaikutus on jo alkanut.

Suomi on vedenjakajalla. Olemme idästä ja lännestä, ehkä enemmistö idästä. Venäjärajamme on on syvempi ja ulottuvampi kuin maastossa. Olemme uskontojen, kulttuurien, kielien ja tapojemme kuin geenienkin osalta vedenjakajalla. Lännen mm. pohjalaiset/varsinaissuomalaiset ja idän savolaiset/ karjalaiset kohtaavat keskellä Suomea tuoden meille kanssakäynnillistä rikkautta. Olemme vahvasti sitoutuneet Venäjään ja olemme myös epäluuloistuneet siihen.

Suomen kansa vastaa jatkuvasti ja selkesti ei - kysymykseen Natosta ja liittoutumisesta. Saimme kokea uutisointia vailla vertaa Venäjä-Gruusia selkkauksesta. Rauhan nopeasti palautuessa asetumme maanpinnalle, nähden kuinka pienestä kohkasimme - samalla mm. unohtaen USA:n Irak, Kosovo, Serbia/ Bosnia, Iran, Pohjois-Korea, Somalia, Grenada ja Vietnam operaatiot, joissa ei säästelty siviilejä, sotilaita eikä aseita.

USA on käyttänyt viimeisen sadan vuoden aikana enemmän särkevää räjähde- ja tappoenergiaa, kuin muut sotineet maat yhteensä. Suomi suhtautuu uhkina kansan osalta tasapuolisesti USA:han ja Venäjään. Emme ole riippuvaisia USA:sta, mutta olemme riippuvaisia ulkomaanviennistämme - ja Venäjä on aivan rajan takana suurena ostajana.

Suomi on erityinen ja itsepäinen maa, joka ei hävinnyt - meitä ei miehitetty 1944, kuten monet muut maat. Me maksoimme velkamme, toki helpotettuna. Suomalainen pani hanttiin - Suomi on tiukka vastus ja olemme arvostettu ja luotettava kumppani. Suomi tulee toimeen omalla tavallansa ja meidän ei tarvitse seurailla muita. Suhteet Venäjälle ja Saksaan kuin pohjoismainen yhteistyö - ovat turvallisuuspolitiikkamme ytimet.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot~
[size=85:238eb3a2][kuvia kansioista saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2005, 2007]

Kuvakansio 1
[Moskovan valot, talouden ydin ja hallitsemattoman kasvun keskus]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/27s67+i ... -2005.html ---

Kuvakansio 2
[Pietari, entinen Leningrad - suomalaisten ensimmäinen ote ja tuntemus suurkaupunkiin - mahdollisuuksien mahdollisuus hiipuvalle taloudellemme]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/27js5+i ... -2007.html ---[/size:238eb3a2]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (34)

Mun mielestäni tuossa vähätellään Venäjän toimien vakavuutta sekä rinnastetaan aiheettomasti USA:n Irakin operaation ja Venäjän operaation laajuus.

Kaiken kaikkiaan olin samaa mieltä ainoastaan viimeisestä kappaleesta.

Nato on parempi vaihtoehto kuin nykyinen leikkipakkotyöarmeija jonka tekniikka on suoraan perseestä. Itse voisin ajatella meneväni palkka-armeijaan mutta orjatyöarmeija ei napannut.

no_more
Nato on parempi vaihtoehto kuin nykyinen leikkipakkotyöarmeija jonka tekniikka on suoraan perseestä. Itse voisin ajatella meneväni palkka-armeijaan mutta orjatyöarmeija ei napannut.Mutta jos olisi palkka-armeja, niin mistä skappareille sitten saataisiin orjat heidän kaikkia mielihalujaan täyttämään?? Montako tusinaludetta muuten jäisi työttömäksi jos sadistisia höpö-sulkeisia ei enää olisi?

Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Syfilis
Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.EU:n puolustus perustuu Natoon. Suuri ongelma on Euroopan maiden passiivisuus puolustusyhteistyössä. Tosin kriisinhallinnan kautta ollaan kehittämässä omaapuolustusta, mutta tällä menolla kestänee valistettavasti vielä vuosikymmeniä ennenkuin yhteistyö saavuttaa turvatakuiden tason. Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8236
Liittynyt9.9.2005
sigfrid
Jassoo ja miten se Nato-intoilijoiden riehaantuminen näkyy? Ehkä elät toiveajattelussasi....

Jos vaikka seuraisi paperimedian, lähinnä vaikka Hesaria - sähköistä mediaa ja yleensä tiedoitusta/ uutisointia, niin jo otsikot sen kertovat, puhumattakaan palstametreistä...

- Samalla voisi kiinnittää huomiota sananvalintoihin ja julkistusten hektisyyteen odottamatta edes vahvistusta jutuille, joita kyllä sitten korjaillaan myöhemmin... kynä karkasi lapasesta, voisi sanoa ---

Lopuksi voisi katsoa poliitikkojemme ja "asiantuntijoidemme" lausuntoja...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8236
Liittynyt9.9.2005
sigfrid
Syfilis
Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.EU:n puolustus perustuu Natoon. Suuri ongelma on Euroopan maiden passiivisuus puolustusyhteistyössä. Tosin kriisinhallinnan kautta ollaan kehittämässä omaapuolustusta, mutta tällä menolla kestänee valistettavasti vielä vuosikymmeniä ennenkuin yhteistyö saavuttaa turvatakuiden tason. Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

........

siis rinnastat Suomen ja entisen Neuvostoliiton autonomia-alueen Gruusian? !! -

Mitähän yhteistä olisi - no, Stalinpa tietenkin - Stalin säästi Suomen eikä asettanut Mannerheimiä sotasyyllisyysoikeuteen ja olihan tuo pappi syntyisin Gruusiasta - kerrotaan muuten gruusialaisten olevan kovempia kauppamiehiä kuin juutalaiset Luottaisimmeko gruusialaisiin, ...hyvästä viinistä huolimatta?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ilkka Luoma
sigfrid
Jassoo ja miten se Nato-intoilijoiden riehaantuminen näkyy? Ehkä elät toiveajattelussasi....

Jos vaikka seuraisi paperimedian, lähinnä vaikka Hesaria - sähköistä mediaa ja yleensä tiedoitusta/ uutisointia, niin jo otsikot sen kertovat, puhumattakaan palstametreistä...

- Samalla voisi kiinnittää huomiota sananvalintoihin ja julkistusten hektisyyteen odottamatta edes vahvistusta jutuille, joita kyllä sitten korjaillaan myöhemmin... kynä karkasi lapasesta, voisi sanoa ---

Lopuksi voisi katsoa poliitikkojemme ja "asiantuntijoidemme" lausuntoja...
Minusta itse Hesari on ollut tavallisen varovainen, eikä ole ottanut kantaa mihinkään suuntaan. Päivän HS:ssa muistaakseni oli poliitikkojen kanta, jonka mukaan mikään ei muutu. Se on tietenkin roskaa ja tarkoitettu kansalaisten rauhoittamiseksi ja todellisuudessa maan turvallisuutta pohditaan, jos ei uusita doktriineista, niin kuitenkin tapahtmat huomioiden.

HS:n ja ip-lehtien keskustelupalstat ovat ala-arvoisimpia kirjoituspaikkoja mitä löytyy. HS:n moderointi keskittyy poistamaan suorien hävyttömyyksien lisäksi lähinnä omaan lehteen kohdistuvaa kritiikkiä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8236
Liittynyt9.9.2005
sigfrid
Syfilis
Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.EU:n puolustus perustuu Natoon. Suuri ongelma on Euroopan maiden passiivisuus puolustusyhteistyössä. Tosin kriisinhallinnan kautta ollaan kehittämässä omaapuolustusta, mutta tällä menolla kestänee valistettavasti vielä vuosikymmeniä ennenkuin yhteistyö saavuttaa turvatakuiden tason. Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

...........

Naton sotilaallinen kyky perustuu USA asevoimiin + jenkkiaseteknologiaan (pääosin) ja strategisiin ydinaseisiin. USA:n oma aktiivisuus on sitä vastoin jo siirtynyt Kiina-akselille~

kts. linkki:
http://www.uusisuomi.fi/kysely/ovatko-g ... ment-69675

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ilkka Luoma
sigfrid
Syfilis
Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.EU:n puolustus perustuu Natoon. Suuri ongelma on Euroopan maiden passiivisuus puolustusyhteistyössä. Tosin kriisinhallinnan kautta ollaan kehittämässä omaapuolustusta, mutta tällä menolla kestänee valistettavasti vielä vuosikymmeniä ennenkuin yhteistyö saavuttaa turvatakuiden tason. Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

........

siis rinnastat Suomen ja entisen Neuvostoliiton autonomia-alueen Gruusian? !! -

Mitähän yhteistä olisi - no, Stalinpa tietenkin - Stalin säästi Suomen eikä asettanut Mannerheimiä sotasyyllisyysoikeuteen ja olihan tuo pappi syntyisin Gruusiasta - kerrotaan muuten gruusialaisten olevan kovempia kauppamiehiä kuin juutalaiset Luottaisimmeko gruusialaisiin, ...hyvästä viinistä huolimatta?
En, ajattelin asiaa vain Venäjän suurvaltapolitiikan perpektiivistä. Se perustuu voimaan. Toki SUomi on hyvin erilainen nyt, mutta Georgiakin kehittyy, jos saa niin tehdä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

Ai että ahvenanmaa alkaisi vaatimaan itsenäisyyttä/Ruotsiin liittymistä Ruotsalaisten tukemana ja ku Suomi pyrkisi ratkaisemaan asian aseellisesti, ni Ruotsalaiset tulisivat ahvenanmaalaisten avuksi?

Itse en Suomessa näe mitään muuta mahdollista sepatarismi lähtöistä kofliktia, kun ahvenaanmaan kysymys ja sekin vain teoreettisella tasolla.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ilkka Luoma
sigfrid
Syfilis
Vastustan yleistä asevelvollisuutta, mutta toisaalta USA johtoinen natokaan ei innosta, varsinkaan tämän georgian kofliktin jälkeen, melkeen ennemmin vaikka yhteistyö Venäjän kanssa. EU:kin tutuu nykyisin niin repalaiselta, että EU:n yhteinen puolustusliittokaan, ei tällä hetkellä tuntuisi kovinkaan uskottavalta vaihtoehdolta.EU:n puolustus perustuu Natoon. Suuri ongelma on Euroopan maiden passiivisuus puolustusyhteistyössä. Tosin kriisinhallinnan kautta ollaan kehittämässä omaapuolustusta, mutta tällä menolla kestänee valistettavasti vielä vuosikymmeniä ennenkuin yhteistyö saavuttaa turvatakuiden tason. Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

...........

Naton sotilaallinen kyky perustuu USA asevoimiin + jenkkiaseteknologiaan (pääosin) ja strategisiin ydinaseisiin. USA:n oma aktiivisuus on sitä vastoin jo siirtynyt Kiina-akselille~

kts. linkki:
http://www.uusisuomi.fi/kysely/ovatko-g ... ment-69675
Näin on. Tarkoitin mitä sanoin; EU-maiden (oma) puolustus perustuu Natoon. En puhunut USA:sta mitään. EU-maiden heikkous on tietenkin riittävän ydinsateenvarjon puute, jota toivotaan USA:lta. Jokainen voi itse miettä toimiiko se Euroopan osalta. Siksi valitankin etteivät EU-maat edisty yhteistyössään. Kyllä EU jo nyt perinteisten aseiden osalta pärjäisi - jos vain olisi puolustussopimus.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Syfilis
sigfrid
Ilman niitä meille kävisi kuten Georgialle.

Ai että ahvenanmaa alkaisi vaatimaan itsenäisyyttä/Ruotsiin liittymistä Ruotsalaisten tukemana ja ku Suomi pyrkisi ratkaisemaan asian aseellisesti, ni Ruotsalaiset tulisivat ahvenanmaalaisten avuksi?

Itse en Suomessa näe mitään muuta mahdollista sepatarismi lähtöistä kofliktia, kun ahvenaanmaan kysymys ja sekin vain teoreettisella tasolla.
Tarkoitin turvallisuuspolitiikka yleisellä tasolla. Aseiden käyttö on vain politiikan jatle, ja politiikka on monenlaista.

EI Venäjä tietenkään tänne hyökkää, koska se olisi järjetöntä. Ajattelin asiaa valtion tavoitteiden ja moraalin kannalta.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ilkka Luoma

[ ... suomalainen media uutisoi innokkaasti ja hanakasti kaikesta sellaisestakin, mikä ei USA operoituna ylittäisi edes uutiskynnystä. Osa kansalaisten tilauksin maksamista paperimedioista ja kansalaisrahoitteisesti kustannetusta Yleisradiostakin täpinöistyvät ja intohimoistuvat heti, kun Venäjä on aktiivisena osapuolena ... ]Lienee luonnollista, että suomessa kiinnostutaan naapurimaan sotatoimista enemmän, kuin maapallon toisella puolella olevan maan sotatoimista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat