Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Tämän huomaan mm. pompatessani hyppytornista jalat edellä niin, että yläraajat ovat kohotettuna pään yläpuolelle eli tehdessäni ns. alkeishypyn. Tällaisen hypyn aikana uimalakkini näet irtoaa usein - ei kuitenkaan joka kerta. Vanha ja hieman löysähtänyt räysä eriää päänupistani toki helpommin kuin uusi ja tiivis lakki mutta juuri tänään havaitsin vasta käyttöön ottamanikin päähineen irtoavan. Yleensä saan lakin pyydystettyä käteeni pintaan noustessani, joten se ei jää sukeltelijoitten voitonmerkiksi tai uinninvalvojien iltapuhdekohteeksi.
Minua kuitenkin askarruttaa se, miksi ja miten lakki aika usein pysyy paikallaan silloin, kun hyppään kerroksista jalat edellä ja kädet pitkin kylkiä eli ns. kynttilähypyn. Mikä on kansantajuinen tieteellinen selitys sille, että hyppääjän tiivis uimalakki irtoaa päästä silloin, kun hänen kätensä ovat kohotettuna suoraan ylöspäin mutta ei yleensä silloin, kun käsivarret ovat kiinni vartalossa?

Ja juolahtipa mieleen: mistä juontuu ´päähine`-sana?

Kommentit (3)

Siinä on vähän samaa mystiikkaa kuin hypätessäni seisaaltaan jalat yhdessä. Sillon on kaikki hyvin ja mieli aurinkoinen, elämäkin tuntuu luistavan. Eräs kerta vaan meni jokin koordinointi pieleen ja jalat jäivät haralleen. Seurauksena oli armoton kipu kassi nimisissä palloissa jotka sijaitsevat haaroissa. Vaivalloinen kroolaus altaan reunalle ja varovaista tunnustelua löytyykö enää mitään kiinteää, vai onko luumuista kivet kadonneet. Ehjää oli, mutta sen jälkeen olen hyppinyt pää edellä. Suosittelen sinullekkin siirtymistä pää edellä hyppelyyn niin ei tarvitse pohtia noin vaikeita juttuja. Riittää energiaa muuhunkin.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ehkä ne kädet vaan aiheuttaa erilaiset virtaukset noissa kahdessa eri tapauksessa. Erilaisia pyörteitä sun muuta. Kädet ylhäällä ne vaan suuntautuvat niin että repäisevät lakin päästäsi, i think.

くそっ!

Kehon muotoa ajatellessa ainakin kädet ylhäällä vesi pääsee suoremmin osumaan lakkiin kuin silloin jos kädet ovat kiinni kehossa?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat