Seuraa 
Viestejä45973

Olin äsken Turun Aurajokirannassa Tuomaansillan kohdalla kevyellä ryypyllä. Kaverimme kanssa havainnoimme 4 tulipalloa/meteoria/bolidia. Mielenkiintoista tässä oli se, että tulipallot näkyivät noin kolmen tunnin aikana. Kaikki noudattivat samanlaista ja samansuuntaista jyrkästi kaarevaa lentorataa ja olivat kestoltaan alle sekunnin, kirkkaita ja isohkoja (jos vertaa klassiseen tähdenlentoon).

Näin tyhmää maallikkoa askarruttaakin se, että minkälaisista kappaleista mahtoi olla kyse. Tulin ajatelleeksi, että maapallohan matkaa kovaa vauhtia avaruudessa ja lisäksi pyörii akselinsa ympäri. Joten jos kyseessä oli esim joukko samalla radalla kiertäviä pikkukiviä, olisin luullut niiden ko. liikkeen vaikutuksesta näkyvän erilaisella radalla/ eri kohdalla taivaankantta. Nyt ilmiöt näkyivät melko tarkkaan samalla kohdalla verrattuna tähtitaivaaseen Otavan kauhan kahden uloimman tähden suuntaisesti.

Oliko kyseessä vain sattuma vai olivatko tähdenlennot ns. samaa sarjaa? Onko maan pyörimisliike ja muu liike niin hidas, että ei väliä, vaan avaruuden roju tulee samaan kohtaan taivaankantta, jos pyörivät samalla radalla? Vai mistä tässä oli kyse.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä olen itsekkin joskus aikonaan huomannut saman ilmiön. jos on ottanut liian pitkän ja raskaan ryypyn, niin silmien näkökentässä vilahtelee kirkkaita palloja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat