Seuraa 
Viestejä13986

[size=85:2bi5vylm]Cc: jyrki.katainen@vm.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; jaakko.laakso@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi
Sent: Friday, August 15, 2008 9:53 AM[/size:2bi5vylm]

[size=150:2bi5vylm]Valtiovarainministeri Jyrki Katainen kannustaa kuluttamaan ja näyttämään?[/size:2bi5vylm]
[size=85:2bi5vylm](Katainen innostui nokittamaan yhdestä kahteen - nyt Suomi tarvitseekin koko elinkaareltaan saaastuttavaa ydinvoimaa yhden yksikön verran lisää)[/size:2bi5vylm]

[ ... suomalaiset ovat juuri heränneet ajattelemaan säästämistä. Peruspaperinvalmistus*) on energiaintensiivisenä osin poistumassa maastamme yhden uuden ydinvoimalan rakentamisaikataulun puitteissa vapauttaen osaltansa energiaa uusiin käyttökohteisiin. Kansakunta ei jaksa enää enemmän kuluttaa ja näyttää, vaan huoli ympäristöstä kasvaa ... ]

Jyrki haastoi nokittamalla kahteen, kuuntelematta kansakunnan tuntoja pelipöydässä, jossa vastuu ja seuraava siirto voi olla kohtalokas jokerittomalle kädelle. Jyrkin ensimmäinen uutissammakko oli vakuutus ja todistelu, ettei Suomea tule juurikaan häiritsemään USA sub-primekriisi - kansa tietää sen nousseen maihin myös meille - vaikutteet jylläävät jo.

Energia on välttämättömyys, mutta sen lisääntyvä käyttö ei ole tarkoitushakuisuus kosiskelemalla ihmisiä takaisin kulutusjuhlan ja näyttötalouden kassakonealttareille. Tänään tuotekehitys käy suurilla kierroksilla tuottaen lisääntyvästi säästö-, hyötysuhde- ja logistiikan tehostamisteknologioita aikaansaamaan energiankulutuksen vähentymistä.

Valtiovarainministeri on Suomen kansan yhteisten varojen ylin käytännön vartija. Tulontasausvirtojen huolitsija ei voi kannustaa energiankulutuksen kasvattamiseen, saati sitten tuottaa Suomesta ydinsähköllä vientimaata. Tarvitsemme silti runsaasti vientiä täyttääksemme tuontitarpeemme maksukyvyn.

Kiusaus olisi tarjota nykyisellään hallitsemattomasti kasvavaan Pietarin talousalueen energianälkään sähköämme, mutta vastuullisempaa olisi tarjota ympäristöteknologioita säästämiseen, hyötysuhteiden parantamiseen ja logistiikan suoraviivaistamiseen kuin rakentamistekniikoiden ympäristötekijöiden kehittämiseen mm. EcoGrad-projekteina.

Mihin kalkyyleihin perustuvat kulutuskokoomusjohtajan energiannälkä? Onko laskelmiin sekaantunut markkinatalousoppien kasvunjuhla ja - turbokertoimet? Nyt herää kysymys, onko Keskustalla, vihreillä ja ruåtsalaisilla kykyä ja jaksamista hillitä näyttötalouspuolueen kasvuhegemoniaa?

Kansalaiset ovat heränneet säästämään. Kansalaiset ovat hyväksyneet "korkean energiahintatason", koska huomasimme, että litra- tai kilowattituntihinnan tuplaus eliminoituu jakamalla kulutuksen määrä - kahdella. Maapallo ei kykene kantamaan nykyistä kasvun filosofiaa. Kiinalaiset ja intialaiset ovat tulleet markkinoille. Me lännessä joudumme pienentämään ekologista jalanjälkeämme suhteellisemmalle väestöosuutemme tasolle.

Eilen kulutimme huomista, tänään heräsimme nykypäivään ja huomenna säästämme ylihuomista. Oppi syntyi mahdottomuuden havainnoinnista, käytäntö muuttui lompakon pohjalta ja asenne vakiintui ymmärryksen ja herkkyyden kasvusta ympäristöämme kohtaan harmonian luojana.

[size=85:2bi5vylm]*) --- Kemiallinen metsäteollisuus on prosesseistaan myös energiantuottaja[/size:2bi5vylm]

Ilkka Luoma

Linkki taustakirjoitukseen ... [size=85:2bi5vylm]http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/globalisaatio-nykyihmisen-lailla....

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~
[size=85:2bi5vylm][Kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005-2008]

Kuvakansio 1 ~ ... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/292no+i ... ergia.html ---

Kansio 3 näyttää suuren sähkö- ja kaukolämpövoimalaitoksen rakenteita ruuhakasuomessa...

Kuvakansio 2 ~ ... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2962r+i ... sinki.html ---

Kansio 2 näyttää kaiken alun energiasta -auringon, sen laskiessa, mutta myös linjat joilla energia- ja sähkönälkäämme tyydytetään...

Kuvakansio 3 ~ ... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/299re+i ... injat.html ...

Kansio 3 näyttää sähköä vedestä, veden siirtoa sähköllä - energian siirtoa lämmitykseen ja kannanottoa kulutukseen kuin kritiikkiä jatkuvan kasvun hegemoniaan...[/size:2bi5vylm]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (38)

Äänestin että tarvitaan 2 uutta ydinreaktoria, koska vaihtoehdoista puuttuu se että niitä tarvitaan paljon enemmän kuin 2 kappaletta lisää.
Ja mitä pahaa siinä muka on jos Suomi olisikin sähkön viejä? Minusta sähkö on yksi tärkeä hyödyke toisten joukossa. Jos otetaan periaatteeksi että Suomessa tuotettua energiaa ei voi viedä muihin maihin, niin samalla logiikalla voisi kieltää Nestettä viemästä bensiiniä USA:han ja puun ja turpeen viennin maailmalle(jos ne on tarkoitettu energian tuotantoon poltettavaksi).

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

vähintään kaksi tarvitaan siihen että ollaan omavaraisia. se ei tarkoita sitä että se kannustaisi tuhlaamaan se vain tarkoittaa sitä ettemme ole enää minkään maan tahdon alla yhtään. sitäkö sinä ilkka haluat?

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
vähintään kaksi tarvitaan siihen että ollaan omavaraisia. se ei tarkoita sitä että se kannustaisi tuhlaamaan se vain tarkoittaa sitä ettemme ole enää minkään maan tahdon alla yhtään. sitäkö sinä ilkka haluat?Tiedä nyt sitten onko tuo omavaraista, jos käytännössä kaikki uraani tuodaan ulkomailta.

Äänestin ydinvoimalakyselyyn ja siltosin pysyn anonyyminä. Eipä kiinnosta se alatyylinen kakaroitten kanssa riitely, jota täällä on saitti väärällään energiakeskustelun(-kin) osalta.. jostapas aasinsiltaa siihen että olen ollut suorastaan pöyristynyt siitä millaisen henkilön Kansallinen kekoomus on valtiovarainministeriksi valinnut.

Katainen on kylläkin nätti poika. Siis ihan naitavan näköinen näin nasinäkökulmasta, ei mitenkään tyhmä, tms. Olletikin myös sellainen ihannevävytapaus, joksi tituleerattiin edeltäjäänsä, Sauli Niiniston ensimmäsitä oppipoikaa Turuust.. (mikähänennimensänytoli.. I.. jotain..) Jostakin luin että heillä meni sitten sukset ristiin ja Jyrki Katainen löytyi sitten siihen rinnalle.

Mutta että valtiovarainministeriksi!

Poikanen joka on kaiken kukkuraksi vielä ikäänkuin vaippaiässä poliittisesti. Onhan sitä kiva katsella mummoiässä kun toinen silleen koittaa olla niinkuin miestä ja sitä aatettaan niin tuo esiin että hommassa olis vähän niinkuin politiikan makua.. Voi hellallettassentään..

Päätöksethän tehdään olletikin kuitenkin teollisuus- ja kauppaministeriön puolella ja se mitä katainen puhuu.. se nyt ei ole kuin sanahelinää. Ne määrää kellä on eniten rahaa.

Pekkarinen on hehkuttanut edustamansa yhtiön puolesta että verovaroista pitäis myöntää enemmän tukiaisia teollisuudelle.. joka on minusta kyllä aivan omituista että jos ihmisten pitäis painaa enemmän töitä kuluttaakseen enmmän että maksisivat enemmän kulutusveroja niin sitten teollisuus sais enemmän rahaa ja energiaakin voitais tuottaa enemmän että teollisuus olis kannattavaa..

Anteeks vaan rakkaat "oikeistolaiset".. Onko jääneet aivot narikkaan?

Onko se raha jumalauta jokin itsetarkoitus?! Mitä?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
^Quantum^

Tiedä nyt sitten onko tuo omavaraista, jos käytännössä kaikki uraani tuodaan ulkomailta.Suomessa on lupaavia uraaniesiintymiä, niitä pitäisi pian päästä hyödyntämään. Ydinvoimalat pitäisi vaan kaikki rakentaa yhteiskunnan, Suomen valtion omistukseen.

Lierikki Riikonen

Kerrankin asiaa, eli ydinvoimaloita lisää.

Milestäni voisi varata budjetin ainakin neljän ydinvoimalan edestä.

Vai kannustetaan ihmisiä kuluttamaan ja Katainen nöösipoika,
voipati voi ja kirvesvartta.

^Quantum^
sinnipirtti
vähintään kaksi tarvitaan siihen että ollaan omavaraisia. se ei tarkoita sitä että se kannustaisi tuhlaamaan se vain tarkoittaa sitä ettemme ole enää minkään maan tahdon alla yhtään. sitäkö sinä ilkka haluat?Tiedä nyt sitten onko tuo omavaraista, jos käytännössä kaikki uraani tuodaan ulkomailta.Käytetään sitten Suomen öljylähteitä, kivihiilikaivoksia sekä palmyöljyplantaaseja!

Sadevesikin on tuontitavaraa - ja suurimmalta osin jo valjastettu sähköntuotantoon. Aurinko on ihan kiva, mutta ei paljoa paistele talvella, kun sitä sähköä eniten tarvittaisiin.

Ydinvoimafanaatikot taas heränneet ja likkeellä koko jengin voimin näämmä.. huh huh..

Otsikkohan on:

[size=150:1ry7cax2]Jyrki Katainen kannustaa kuluttamaan ja näyttämään?[/size:1ry7cax2]

Ottakaa nyt kantaa tuollaiseen joka edellyttää älyllistä pohdiskelua. Vai eikö nupissa rahkeet taaskaan riitä ydinenergialobbareilla.. jotka ressukat ei takuulla saa edes korvausta ilmaisesta duunista? Vai saatteko? Joudutte kyttäämään samoin kuin homofoobiset natsitrollit päivät yöt pääksytysten koska ilmestyy seuraava "homo" keskustelu ja heti pitää lähteä kuin ammuttuna starttikuopista liputtamaan dogmin puolesta..

Tekis mieli sanoa että "säälittävää".
Mites on oikeistopiipertäjät.. onko Katainen hyvällä asialla kun usuttaa lisäämään kulutusta..

Miks se minun viisaissa aikuisen aivoissani näyttää lapsellisen typerältä?

Kotitaloudet täällä syövät kaikesta sähkönkulutuksesta sellaisen 25% tjsp. Jos siitä nyt sitten vyötä kiristelemällä säästetään vaikka prosentti, niin ei se kyllä missään tunnu. Ihan turha elää masokistin elämää kun ei sillä ole maailman tilanteen kannalta yhtikäs mitään merkitystä näin suomalaisittain. Joten kyllä, jos sähköä tarvitaan lisää niin tehdään sitten niitä voimaloita niin monta kuin tarvis vaatii. Sitten kun sähköautot on todellisuutta niin sähköllekkin on ihan toisenlainen kysyntä kuin nyt, joten energiatuotannon lisääminen voi joku päivä olla yhtä hyvä myyntiartikkeli kuin öljy on nyt.

simson
Seuraa 
Viestejä124

Ei pelkästään sähköautot tarvitse sähköä. Kun talojen lämmityksessä joudutaan luopumaan öljystä, tilalle tuodaan maalämpöpumppuja ja lisää automaatiolaitteita energian säästämiseksi. Energiaa säästyy tehokkaimmin lisäämällä sähkön kulutusta.

Jo tuhatkahdeksansataa luvulla tiedettiin ettei energia kulu vaan säilyy. Mitä tämä höpötys energiankulutuksesta siis on?

tapani
Äänestin että tarvitaan 2 uutta ydinreaktoria, koska vaihtoehdoista puuttuu se että niitä tarvitaan paljon enemmän kuin 2 kappaletta lisää.
Ja mitä pahaa siinä muka on jos Suomi olisikin sähkön viejä?Pöljä!

Ydinvoimalathan räjähtelevät tuon tuosta, ja sen jälkeen kaikki naiset synnyttävät toxic avengereita!

Tätäkö haluat?

Ala vegaaniksi.

exit: eiku toxic

Lithium
Jo tuhatkahdeksansataa luvulla tiedettiin ettei energia kulu vaan säilyy. Mitä tämä höpötys energiankulutuksesta siis on?Älä muuta isano! Eikö koulussa opeteta enää luonnontieteitä ?

Ydineuforia on kyllä havaittu päättäjissäkin. Miksi Suomen pitäisi olla sähkön viejä? Kyllähän siitä hyvät hillot saisi, mutta samalla energiapolitiikka ohjattaisiin ydinvaltaiseksi, joka pakottaisi mm rakentamaan Suomeen uraanikaivoksia ja ehkä myös jälleenkäsittelylaitoksia. Olisiko se kansalaisten tahto?

Nurmipora
tapani
Äänestin että tarvitaan 2 uutta ydinreaktoria, koska vaihtoehdoista puuttuu se että niitä tarvitaan paljon enemmän kuin 2 kappaletta lisää.
Ja mitä pahaa siinä muka on jos Suomi olisikin sähkön viejä?Pöljä!

Ydinvoimalathan räjähtelevät tuon tuosta, ja sen jälkeen kaikki naiset synnyttävät toxic avengereita!

Tätäkö haluat?

Ala vegaaniksi.

exit: eiku toxic


Etpä taida olla itsekään älykkyydellä pilattu. Pöljäkin tietää että Melvinistä tuli Toxic Avenger kun se hyppäsi ikkunasta ja putosi myrkkyjätetynnyriin siis ei ydinjätetynnyriin...

Lithium
Jo tuhatkahdeksansataa luvulla tiedettiin ettei energia kulu vaan säilyy. Mitä tämä höpötys energiankulutuksesta siis on?Aivan. Me päästämme vain kaiken avaruuteen. Äsken juuri kävelin S-Marketin ulkoseinän vierestä, jolloin törmäsin melkoiseen lämpöpuhallukseen. Ison marketin kylmäkoneiden tuottama lämpö puhalletaan suoraan pihalle, kesät talvet.

tapani
Nurmipora
tapani
Äänestin että tarvitaan 2 uutta ydinreaktoria, koska vaihtoehdoista puuttuu se että niitä tarvitaan paljon enemmän kuin 2 kappaletta lisää.
Ja mitä pahaa siinä muka on jos Suomi olisikin sähkön viejä?Pöljä!

Ydinvoimalathan räjähtelevät tuon tuosta, ja sen jälkeen kaikki naiset synnyttävät toxic avengereita!

Tätäkö haluat?

Ala vegaaniksi.

exit: eiku toxic


Etpä taida olla itsekään älykkyydellä pilattu. Pöljäkin tietää että Melvinistä tuli Toxic Avenger kun se hyppäsi ikkunasta ja putosi myrkkyjätetynnyriin siis ei ydinjätetynnyriin...Ja pyh!

Dokumentti Toxi Avenger kertoo totuuden ydinjätteistä ja tiedät sen itsekin. Useat pikselit kertovat enemmän kuin jaksan kirjoittaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat