Seuraa 
Viestejä45973

Aleksis Kivi: "Kuka käsittää tämän maailman rakennusta? Ei ihmislapsi, joka on typerä ja tyhmä kuin määkivä jäärä."

Fysiikan kehitykseen on kuulunut Newtonin absoluuttisen avaruuden vaihtaminen suhteellisuusperiaatteeseen. Newtonin absoluuttinen avaruus on kuitenkin vain yksi tapa määritellä absoluuttinen avaruus. Muita tapoja on ainakin 73.

Havaintojen mukaan absoluuttista avaruutta on mahdotonta havaita. Siksi sen pitää jo määrittelynsä puolesta tuottaa havaintoavaruus ilman, että sitä itseään on mahdollista havaita. Havaintoavaruus voidaan määritellä geometrisesti syntymään absoluuttisesta avaruudesta sen emergenttinä ominaisuutena karkeistamisen kautta. (Emergentti ( = ilmaantuva) tarkoittaa tässä, että havaintoavaruudelle ilmaantuu jokin geometrinen ominaisuus, jota absoluuttisella avaruudella ei ole.)

Absoluuttisen avaruuden on tietenkin tuotettava suhteellinen aika eli Lorentzin muunnosyhtälöt. Jos se vielä ratkaisee kvanttimekaniikan mittausongelman, niin sitä parempi. Kyseinen ongelma on vaivannut fyysikoita jo 80 vuotta ja sen ratkaisun uskotaan aiheuttavan merkittäviä muutoksia fysiikan maailmankuvaan.

Lisää aiheesta:
http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm

Pekka

PS. Jäärä tarkoittaa vuohta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat